Ιμεράι: «Για την ομάδα, όχι για μένα»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Mαγνησίας και στην εκπομπή «Σφύριξα κι Έληξες» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, κ. Ιμεράι. Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ομάδας τόνισε πως περιμένει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο από τη στιγμή που ο ίδιος έχει κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να δημιουργήσει μία καλή ομάδα που σκοπεύει να κατακτήσει την άνοδο στη Football League. Παράλληλα ο κ. Ιμεράι αναφέρθηκε στην επιλογή «Ντόστανιτς» αλλά και στη μεταγραφική ενίσχυση που σκοπεύει να κάνει εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη από τον νέο προπονητή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ιμεράι στον ΣΠΟΡ FM Mαγνησίας

Για το πώς από χορηγός κατέληξε σε διοικητικό παράγοντα της ομάδας: «Την πρώτη χρονιά ξεκίνησα ως χορηγός και με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα. Οι συγκυρίες και η αγάπη μου γι’ αυτή την ομάδα μ’ έφεραν σιγά σιγά στην κεφαλή της διοίκησης και όπως είναι φυσικό το χέρι μπήκε πιο βαθιά στην τσέπη»

Για το αν είναι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την ομάδα: «Φέτος ήμασταν λίγο άτυχοι στο θέμα των προπονητών, αλλά σα ρόστερ έχουμε το καλύτερο, δεν το συζητάμε. Έχουμε παίκτες αξίας. Διαθέτουμε δύο ενδεκάδες, που μπορούν να παλέψουν επί ίσοις όροις Ολυμπιακό (σ.σ. σε χιουμοριστικό σχόλιο του δημοσιογράφου περί σύγκρισης με αυτό του Ολυμπιακού Βόλου). Ωστόσο, δεν είμαι ικανοποιημένος. Είχα άλλο όραμα για αυτή την ομάδα. Οι παίκτες που έχω φέρει στην ομάδα άνετα θα μπορούσαν να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Δελεάστηκαν και ήρθαν στη Γ’ Εθνική λόγω μίας ομάδας που λέγεται Νίκη Βόλου, η οποία έχει ιστορία και είναι τεράστιος σύλλογος, που τον ξέρουν κι εκτός Ελλάδας. Πριν τρεις μήνες είχα μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αλβανίας και γνώριζε την ομάδα.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρήματα. Κανένας παίκτης δε θέλει να δουλεύει τσάμπα, καθώς δε φτάνει μόνο το όνομα της ομάδας. Έχει γίνει δουλειά και στο διοικητικό κομμάτι και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Πρέπει να ξέρουμε και να σεβόμαστε την ιεραρχία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο όλοι και να έχουμε άποψη. Η Νίκη είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά δεν μπορούμε να ρωτάμε τον καθένα τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Μετά θα πρέπει να φέρουμε 500 προπονητές και 1000 παίκτες.  Θέλω το καλύτερο για την ομάδα. Το τι θα πει ο καθένας είναι σεβαστό, αλλά εγώ πληρώνω κι εγώ θα κάνω κουμάντο. Κανένας προπονητής και κανένας φίλαθλος δε θα πονέσει, όπως εγώ. Δε θέλω τα χρήματα που έχω βάλει να πάνε στον κουβά. Είναι η τρίτη χρονιά φέτος στην ομάδα, ξεκινώντας ως χορηγός την πρώτη σεζόν. Εκείνη τη χρονιά στήριξα τον κ. Τζήμα ως το τέλος, γιατί είχα δώσει τα χέρια. Μου ζητούσαν κα τότε οι οργανωμένοι να τον διώξω, αλλά τους απάντησα ότι εγώ δεν είμαι τέτοιος. Εφόσον έδωσα τον λόγο μου, θα τον στηρίξω. Βέβαια δε θα πάω στον τάφο μαζί του, αλλά όσο μπορούσα θα τον στήριζα».

Για το αν προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν οικονομικά λόγω της φήμης που έχει ως καλοπληρωτής: «Οι μάνατζερ τη δουλειά τους κάνουν. Όταν βλέπουν έναν υγιή σύλλογο που πληρώνει, φυσιολογικό είναι να προσπαθήσει να σου πουλήσει τους παίκτες του. Κανένας μάνατζερ δε θέλει να πάει τον παίκτη του σε μία ομάδα, που ξέρει ότι δε θα πληρωθεί. Ήταν μεγάλη επιτυχία της περσινής διοίκησης που “ξαναχτίσαμε” την αξιοπιστία της Νίκης Βόλου. Επί διοίκηση Τζήμα κάναμε προτάσεις σε ποδοσφαιριστές να έρθουν και ότι θα πάρουν όλα τα χρήματα μπροστά και δεν ερχόταν κανένας. Φέτος συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Η Νίκη είναι τεράστιος σύλλογος κι έχει μεγάλη πίεση».

Για την πίεση που βιώνει ως πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορώ να δω έναν αγώνα χωρίς να είμαι ένα με τους φιλάθλους. Ζω την ένταση του αγώνα όπως τον ζουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Μάλιστα, στον Αλμυρό όταν δεχθήκαμε το γκολ ένιωσα μεγάλη απογοήτευση όμως στη συνέχεια καταφέραμε και το γυρίσαμε»

Για τις επιλογές των προπονητών: «Φάνηκε από την αρχή με Δόξα Δράμας και Κέρκυρα ότι η ομάδα αυτή μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Έγινε η αλλαγή αρχικά του Φάντζιο Μπούις, που εγώ τον πίστευα όσο κανείς άλλος και τον κράτησα κόντρα σε όλους. Θέλω να πιστεύω πως είμαι ένας δίκαιος άνθρωπος και δεν ήθελα να σταθώ εμπόδιο στην καριέρα κανενός προπονητή ή παίκτη. Πράγματι είχε μία καλή πρόταση ο Φάντζιο και έφυγε σαν φίλος. Συνεχίζω να έχω επαφές μαζί του και τα πάει πολύ καλά στην Κύπρο. Έχει επτά νίκες και μία ισοπαλία (σ.σ. με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας). Ο Γιώργος Κούτσης βρήκε μία ομάδα, που δεν την είχε δημιουργήσει ο ίδιος, αλλά κατά την άποψή μου όταν κάτι πάει καλά, δεν το αλλάζεις. Αυτή ήταν και η διαφωνία που προέκυψε με τον προπονητή. Τόσο με την Δόξα Δράμας που κερδίσαμε, αλλά και με την Κέρκυρα που χάσαμε ο κόσμος χειροκρότησε, γιατί παίζαμε ποδόσφαιρο. Από την αρχή ο Μπούις ήθελε συγκεκριμένους παίκτες για το στυλ ποδοσφαίρου που ήθελε να παίξει η ομάδα. Ίσως αυτό το στυλ δεν μπόρεσε να “κουμπώσει” με τον κ. Κούτση. Αυτός ήταν ο λόγος που λύσαμε τη συνεργασία με τον κ. Κούτση. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Βεβαίως θα φωνάξω σ τους παίκτες και στον προπονητή, όταν η ομάδα δεν παίζει καλά. Εγώ όταν είμαι στην κερκίδα είμαι φίλαθλος, δεν είμαι πρόεδρος. Εγώ είπα στον κ. Κούτση ότι η εμφάνιση της ομάδας (σ.σ. με τον Ολυμπιακό Β.) δεν απογοητεύει μόνο εμένα, αλλά όλον τον κόσμο της Νίκης. Ήταν ένα γήπεδο γεμάτο και με την εμφάνιση αυτή δεν ερχόταν μετά κανένας στο γήπεδο. Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ, αλλά η εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα. Ήταν καλό παιδί, αλλά ίσως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση όπως θα θέλαμε».

Για την επιλογή κ. Ντόστανιτς και την υπέρβαση που χρειάστηκε να γίνει: «Ήταν δύσκολο να πείσουμε τον Ντόστανιτς. Από το τηλέφωνο τον άκουσα διστακτικό. Γνώριζε τον κόσμο και την ιστορία της Νίκης αλλά ήθελε να δει κάποια πράγματα από κοντά. Έτσι πείστηκε να αναλάβει. Εννοείται ότι τον επιλέξαμε ώστε να ηγηθεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία. Η ομάδα, σ’ αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να πάρει την άνοδο και χωρίς να κάνουμε την οικονομική υπέρβαση. Έχουμε και τον Κώστα Γρηγοριάδη, που είναι πολύ καλό παιδί και Νικιώτης. Πονάει την ομάδα και την ξέρει, αλλά εμείς θέλαμε έναν προπονητή, που να μπορεί φτιάξει την ομάδα από τώρα για μεγαλύτερες κατηγορίες και για να τον έχουμε και για του χρόνου. Επίσης, ήθελα να φέρω έναν ξένο προπονητή, που να μην ξέρει κανέναν εδώ και να μην τον ξέρει κανένας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Ντόστανιτς, ακόμη κι αν χρειαστεί ν’ αλλάξει όλη την ομάδα. Έχει περιθώριο μέχρι τα Χριστούγεννα να κοιτάξει το ρόστερ. Θα έχει εικόνα για τον κάθε παίκτη και θα μου πει ποιοι δεν του κάνουν και ποιους θέλει να φέρει. Του είπα ότι η ομάδα θα ενισχυθεί, όπου χρειαστεί. Εγώ πιστεύω και μου το λένε και οι άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο ότι η επιλογή Ντόστανιτς ήταν πολύ καλή και θα είναι καλά τα αποδυτήρια».

Για το παιχνίδι που φοβήθηκε περισσότερο φέτος: «Στο φετινό πρωτάθλημα το μόνο παιχνίδι που φοβήθηκα ήταν με τα Σέλλανα και βγήκα αληθινός. Βέβαια, ήταν θέμα γηπέδου και ατυχίας. Δεν έχω συνηθίσει να μιλάω για διαιτησία, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Έκαναν πολλές καθυστερήσεις. Το γήπεδο που επέλεξαν για να γίνει ο αγώνας ήταν “χωράφι”. Αν παίζαμε στο δικό τους γήπεδο, δεν είχαν καμία τύχη».

Για το αν υπάρχει βοήθεια στο οικονομικό σκέλος: «Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά οικονομκά, όπως μου έχουν πει άνθρωποι που είναι κοντά στη Νίκη, καθώς η ομάδα έχει τα λιγότερα έσοδα. Πραγματικά σ’ αυτό το κομμάτι αισθάνομαι μόνος. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Την ομάδα δεν την έφερα εγώ, τη βρήκα εδώ. Γι’ αυτήν την ομάδα και γι’ αυτόν τον κόσμο έκανα πολλά. Αν δεν πετύχω κι αυτή τη χρονιά, μετά δεν έχει νόημα. Δεν θα μπορώ να συνεχίσω. Η ομάδα πρέπει ν’ αλλάξει κατηγορία και μ’ αυτόν τον στόχο είπα να μπω μπροστά. Πέρυσι δεν θεωρώ πως ήταν μία πετυχημένη χρονιά αλλά ούτε και αποτυχημένη μπορείς να τη χαρακτηρίσεις. Τουλάχιστον πέρυσι βάλαμε τις βάσεις. Επίσης, τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, πήραμε το Κύπελλο ΕΠΣΘ, παίξαμε στον τελικό των Ερασιτεχνών. Μάλιστα, ήταν απόφασή μου να παίξουμε στον θεσμό παρά την οικονομική επιβάρυνση. Μας βγήκε σε καλό ότι δεν είδαμε υποτιμητικά κανέναν θεσμό καθώς μέσου του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε ως Κυπελλούχοι στο Κύπελλο Ελλάδας και να φτάσουμε ως τους ομίλους.

Για την προσέλευση του κόσμου και τα εισιτήρια: «Δεν είμαι ικανοποιημένος, ούτε από τα διαρκείας, ούτε και από τα εισιτήρια. Ο πολύς κόσμος ήρθε μόνο στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα όλοι μαζί. Ένας δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αν θέλουμε να έχουμε μεγάλη ομάδα, πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ, για να την πάμε μπροστά όλοι μαζί. Όχι να αφήσουμε μόνο έναν άνθρωπο. Τον κάθε Ιμεράι δεν τον θέλουμε για μία χρονιά. Κάποτε κι αυτός ο άνθρωπος θα “κλατάρει”. Κανένας δε δουλεύει τσάμπα. Δεν υπάρχουν παίκτες που παίζουν για τη φανέλα. Και τα δικά μας τα παιδιά, αν δεν τα πληρώσεις, θα πάνε αλλού».

Για το αν υπάρχει σκέψη να μειωθεί το κόστος του εισιτηρίου για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο: «Αυτός που αγαπάει την ομάδα, θα πληρώσει το εισιτήριο και θα ‘ρθει. Την ομάδα την είδαν ότι είναι καλή και ότι έχει αλλάξει επίπεδο με παίκτες που είναι επαγγελματίες. Δεν είναι παίκτες της σειράς, είναι ονόματα. Εγώ δεν κάνω έκκληση και δε θα παρακαλέσω κανέναν. Ζητιάνος δεν ήμουν ποτέ και ούτε θα γίνω. Όσοι γουστάρουν θα ‘ρθουν. Όσοι δεν γουστάρουν, τι να τους κάνω; Θέλετε να έχετε ομάδα; Αυτός είναι ο δρόμος. Εγώ τους τον έδειξα. Έτσι πάμε μπροστά. Όχι για μένα, αλλά για την ομάδα».

Για το αν έχει κάνει λάθη: «Όσοι δουλεύουν κάνουν λάθη, αλλά η δουλειά είναι να μην κάνεις τραγικά λάθη. Όταν είμαι στην κερκίδα είμαι απλός φίλαθλος, έξω από το παιχνίδι είμαι πρόεδρος. Δεν μπορώ να το “παίξω” ανώτερος. Εννοείται ότι εγώ θα πάρω τις αποφάσεις και τις καλύτερες για την ομάδα. Αλλά τους παίκτες τους νιώθω σαν οικογένεια. Έτυχαν πάντως δύο περιπτώσεις, που μίλησα άσχημα στα παιδιά στ’ αποδυτήρια και είχα δίκαιο βέβαια. Δεν μπορούμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου να έχουμε αυτήν την εικόνα και δε θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα. Εκείνη τη μέρα είχε αρκετούς φιλάθλους και έπρεπε να τους χαροποιήσουμε και κερδίσαμε με το ζόρι. Πρέπει να σοβαρευτούν και οι παίκτες, γιατί μέχρι στιγμής τους έχω παράσχει τα πάντα με την καρδιά μου. Όταν κερδίζει η ομάδα, αισθάνομαι άλλος άνθρωπος. Όταν όμως είσαι με την ψυχή στο στόμα, δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να βλέπει τον αγώνα και να μην είναι μέσα στους».

Για το την περίπτωση Στέλιου Μανωλά: «Ο Στέλιος Μανωλάς είναι μία προσωπικότητα και του χρωστάει πολλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο με την παρουσία του. Τίποτε άλλο. Είχε όμως κάποιες υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις