Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Εθνική

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και οι πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη. Διαμορφώνεται μία κατάσταση που δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της Εθνικής και παράλληλα τα προβλήματα στο εσωτερικό της «γαλανόλευκης» ολοένα και συσσωρεύονται. Αυτό έχει σαν…

…αποτέλεσμα να «μολύνεται» το περιβάλλον της Εθνικής, γεγονός που γυρίζει την ομάδα πολλά χρόνια πίσω.
Από την ομοσπονδία διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι δεν γίνεται δεκτή η παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν. Μάλιστα, στο ραντεβού που θα κάνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα του ζητήσει να αναθεωρήσει την απόφασή του για να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε η Εθνική να ξαναβρεί τον δρόμο της.
Κάτι εξαιρετικό δύσκολο να συμβεί, έτσι όπως είναι η κατάσταση, αλλά όχι απίθανο…
Είναι απορίας άξιον πως από τις αμφιβολίες που υπήρχαν στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, τον περασμένο Φεβρουάριο για την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν και στο κατά πόσο μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουν στην ΕΠΟ ότι ο Ουρουγουανός έχει το «πακέτο» για να χτίσει την Εθνική ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Στήριξη λοιπόν, στο πρόσωπο του Σέρχιο Μαρκαριάν από πλευράς ΕΠΟ, όχι όμως και στον Γιώργο Καραγκούνη βάσει των πληροφοριών. Στελέχη της ομοσπονδίας θεωρούν ότι δεν βγήκε η επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη στο ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου, ενώ του χρεώνουν λανθασμένες επιλογές σε πρόσωπα (σ.σ. Νίκος Κωστένογλου, Γιάννης Γκούμας).
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε διάσταση απόψεων και στο θέμα της στελέχωσης των υπόλοιπων Εθνικών ομάδων. Ο «τυπάρας» είχε εισηγηθεί στον Γιώργο Γκιρτζίκη την πρόσληψη ορισμένων διεθνών από την Εθνική του 2004. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν συμφωνούσε επί του θέματος με τον Γιώργο Καραγκούνη και με εξαίρεση την επιλογή του Γιάννη Γκούμα για τον πάγκο της Εθνικής Νέων, καμία άλλη περίπτωση δεν προχώρησε.
Το μέλλον του Κάρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα εξαρτηθεί στη συνάντηση που θα έχει με τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Μετά τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα έχει καθοριστικό τετ α τετ και με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ένα ραντεβού που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο εσωτερικό της «γαλανόλευκης».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον καιρό που ο «τυπάρας» δέχθηκε την πρόταση από τον τότε πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή προκειμένου να αναλάβει πόστο στην Εθνική, πολλοί τον συμβούλευαν ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνει αυτό το βήμα. Πλέον, δεν υπήρχαν στεγανά και είχε χαθεί το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο ίδιος το αντιλαμβανόταν, αλλά πίστευε ότι μπορούσε να τα αλλάξει.
Ως γνωστόν, ο Σέρχιο Μαρκαριάν και ο Νίκος Κωστένογλου αποτελούν επιλογές του Γιώργου Καραγκούνη. Στην πορεία παρουσιάστηκαν προβλήματα στη συνεργασία τους με τον Ουρουγουανό προπονητή να θεωρεί ότι ο Νίκος Κωστένογλου έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες από αυτές που του αναλογούσαν. Γενικώς, δεν υπήρχε κώδικας επικοινωνίας και οι δυο τους δεν «κούμπωσαν» ποτέ.
Και τώρα φτάνουμε στο πιο λεπτό σημείο της υπόθεσης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνεργασία Καραγκούνη – Μαρκαριάν. Το ρεπορτάζ λέει ότι η σχέση των δύο περνάει κρίση. Το ζήτημα είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο Ουρουγουανός βλέποντας ότι η Εθνική δεν παρουσίαζε βελτίωση αποφάσισε να παραιτηθεί και ουσιαστικά να πηδήξει από το καράβι, βγάζοντας από πάνω του τις ευθύνες που του αναλογούν.
Μέσα σε όλα αυτά, την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Αγία Πετρούπολη για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, το Σάββατο στις 18:00. Το αρχικό πλάνο – πριν από τις τελευταίες εξελίξεις – προέβλεπε την παρουσία του Γιώργου Γκιρτζίκη, του Γιώργου Καραγκούνη και του Σέρχιο Μαρκαριάν στη διαδικασία της κλήρωσης. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για να μάθουμε ποιοι θα μπουν στο αεροπλάνο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ με προορισμό τη Ρωσία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις