Έσωσε την παρτίδα στο 95′ ο Ολυμπιακός Βόλου (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να περιμένει μέχρι το 95’ για να σκοράρει και να σώσει τον βαθμό απέναντι στον Φωκικό, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πάρα πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι, αποκρούοντας κάθε σουτ, που έφτανε στην εστία του, για να νικηθεί τελικά στο φινάλε της αναμέτρησης από τον Λώττα, ο οποίος ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο Ολυμπιακός είχε καλή αγωνιστική εικόνα στο δημοτικό γήπεδο της Άμφισσας, δημιουργώντας ευκαιρίες τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 80’ από το σουτ του Μεγάλου, με τον Ολυμπιακό να έχει το ρόλο του κυνηγού στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 95’ με τον Λώττα και τουλάχιστον να εξασφαλίσει το βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς, όπου είδε τον παράγοντα τύχη να του γυρίζει την πλάτη.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παλιούρας. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Ναζίμ, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Φλίγκος.

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 7’ ο Σερτζίνιο επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από σέντρα του Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κολοβός βρέθηκε από κάθετη μπαλιά του Μεγάλου απέναντι από τον Παλιούρα και στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου απόκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χατζηστάμος δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, αλλά ο Παλιούρας μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 11’ ο Λώττας έβγαλε τη σέντρα, με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας, ενώ στο 13’ η κοντινή κεφαλιά του Ζγκούρι από τη σέντρα του Λώττα κατέληξε επίσης άουτ. Έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά, ο Φλίγκος προσπάθησε με πλασέ να ανοίξει το σκορ στο 34’, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Λώττα, αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 42’ το σουτ  του Λώττα από μακριά με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουτζίκος επιχείρησε νέο σουτ, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 45’, ο Μπουτζίκος σούταρε από καλή θέση, με τον τερματοφύλακα του Φωκικού να αποκρούει σε κόρνερ.

Από ένα γκολ για κάθε ομάδα στο δεύτερο μέρος
Στο 51’ ο Φλίγκος σούταρε από κοντά, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο σούταρε από κοντά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 55’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά το σουτ που δοκίμασε ο Μεγάλος, αποκρούστηκε αρχικά από τον Παλιούρα, ενώ το νέο σουτ που επιχείρησε ο ίδιος έφυγε άουτ.
Στο 80’ οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν με τον Μεγάλο, ο οποίος σημείωσε το 1-0 με σουτ μέσα από την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Οικονομόπουλος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος του είπε «όχι», βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο 91’ ο Φλίγκος με κεφαλιά προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε νέα απόκρουση, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σουτ που επιχείρησε ο Μπουτζίκος στο 94’. Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 95’, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λώττα, που ακολούθησε της ανατροπής του Μπουτζίκου από τον Κυριακόπουλο. Έτσι, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σκόρερ
: 80’ Μεγάλος-95’ Λώττας.
Κίτρινες: 33’ Αμπραχαμιάν-28’ Μπουτζίκος, 66’ Κόλα, 92’ Λώττας.
Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών).
Βοηθοί
: Δόσης, Κοκαρίδας (Αθηνών).
ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Αμπραχαμιάν (65’ Κοτσάι), Πιέτρι, Μπαντούνας, Κουρελής, Μιράντοβ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Κολοβός (84’ Χρυσαφόπουλος), Μεγάλος, Χατζηστάμος (90’ Πελτέκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος (49’ Σκοπελίτης, 83’ Σαχινίδης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ρόκας (58’ Κόλα), Ναζίμ, Ζγκούρι, Λώττας, Σερτζίνιο (83’ Καμπλιώνης), Φλίγκος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις