Football League: Δράμα… ο Ηρακλής, κορυφή ο ΝΠΣ Βόλος

Μπλακ άουτ σε ένα ακόμα παιχνίδι έπαθε ο Ηρακλής, που οδηγήθηκε σε δεύτερη σερί ήττα -και πέμπτη συνολικά- από την ανεβασμένη Δόξα Δράμας, με σκορ 2-0.

Ο Γηραιός δεν κατάφερε να συνέλθει από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής και βρέθηκε στην ένατη θέση, την ώρα που οι Δραμινοί άφησαν πίσω το κακό πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών και ανέβηκαν στην έκτη.

Η Δόξα ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στο ένατο λεπτό με γύρισμα του Κουσκουνά και σουτ του Πέρεθ. Το ημίχρονο πέρασε χωρίς ευκαιρίες για τον Ηρακλή, με τους γηπεδούχους να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 40’ με ατομική ενέργεια του Κουσκουνά.

Στο δεύτερο μισό του ματς το σύνολο του Ελευθερόπουλου ανέβασε ρυθμούς και κυνήγησε πιο πειστικά το γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να το πετύχει, με το σκορ να μένει στο 2-0 μέχρι το φινάλε.

Στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρήθηκε χωρίς πρόβλημα ο ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε 2-0 του Ηροδότου στο Ηράκλειο. Με σκόρερ τους Μάντζη (25’) και Ηλιόπουλο (44’) οι αήττητοι Βολιώτες βρέθηκαν στο +5 (με ματς περισσότερο) από τον Απόλλωνα Λάρισας που τους καταδιώκει στη δεύτερη θέση, ενώ ο Ηρόδοτος δέχτηκε δεύτερη συνεχόμενη ήττα και υποχώρησε στην έβδομη θέση.

Την κατηφόρα έχει πάει και ο Εργοτέλης, που ηττήθηκε με 1-0 του… γκαζωμένου στα τελευταία ματς Αιγινιακού. Οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την τέταρτη σερί ήττα τους, αφήνοντας για τα καλά πίσω την εντυπωσιακή αρχή που είχαν κάνει στο πρωτάθλημα, ενώ το σύνολο του Αιγινίου πήρε την ακριβώς αντίστροφη πορεία. Με γκολ του Πολύζου στο 14’ πήρε τη δεύτερη νίκη για φέτος και σκαρφάλωσε στην ενδέκατη θέση, δύο βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Έσωσαν τον βαθμό στην Κέρκυρα τα Τρίκαλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Οι Φαίακες διατήρησαν το αήττητο σερί τους για πέμπτη αγωνιστική και έμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τα Τρίκαλα, από την άλλη, να μένουν στη 13η. Το σκορ άνοιξαν στο 21’ οι γηπεδούχοι με το γκολ του Σιατραβάνη, όμως ο Συμελίδης στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική: 
Σάββατο 15/12 – 15:00 
Δόξα Δράμας – Ηρακλής 2-0 
( 9′ Πέρεθ, 40′ Κουσκουνάς)

Ηρόδοτος – ΝΠΣ Βόλος 0-2
(25′ Μάντζης, 44′ Ηλιόπουλος)

Κέρκυρα – Τρίκαλα 1-1
(21′ Σιατραβάνης – 79′ Συμελίδης)

Αιγινιακός – Εργοτέλης 1-0 
(14′ Πολύζος)

Κυριακή 16/12 – 15:00 
Σπάρτη – Πλατανιάς (ΕΡΤ3)
Καραϊσκάκης – Αήττητος Σπάτων
Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας
ΑΟΧ Κισσαμικός – Παναχαϊκή

Η επόμενη (δέκατη_ αγωνιστική:
Σάββατο 22/12 
Πλατανιάς – Ηρόδοτος (ΕΡΤ3)
Κυριακή 23/12 
ΝΠΣ Βόλος – Κέρκυρα(ΕΡΤ3)
Εργοτέλης – Παναχαϊκή
Καραϊσκάκης – Σπάρτη
Αήττητος Σπάτων – Δόξα Δράμας
Ηρακλής – Απόλλων Πόντου
Τρίκαλα – Αιγινιακός
Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ Κισσαμικός

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις