“Ερυθρόλευκη” καταιγίδα σάρωσε τον Αχιλλέα Νεοκ. (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε άνετη νίκη με ευρύ σκορ κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, επικρατώντας με 7-0 των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας ευκαιρίες τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τους ανάγκασαν να έχουν ρόλο παρατηρητή στο παιχνίδι.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και με σκόρερ τους Σερτζίνιο (8’) και Ναζίμ (43’), εξασφάλισαν σκορ ασφαλείας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος και σημείωσε ακόμη δύο τέρματα, με τον Φλίγκο να περνά στο παιχνίδι στο 66’ και να σκοράρει με κοντινά πλασέ στο 68’ και στο 84’, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 4-0.


Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 87’ο Σαχινίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 5-0 με κοντινό πλασέ. Το 6-0 σημείωσε ο Μπουτζίκος στο 90’ για να έρθει ο Καμπλιώνης στο 92’ να διαμορφώσει το τελικό 7-0. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στο Πανθεσσαλικό για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, πανηγύρισε με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, οι οποίοι μοίραζαν χαμόγελα, με τα γκολ που σημείωναν, αλλά  και με την απόδοσή τους.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Κόλα, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Σαχινίδης.
Σκορ ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε δυναμικά και μόλις στο 2’ ο Σερτζίνιο δοκίμασε το σουτ από κοντά, με τον Βασιλειάδη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από τράβηγμα του Τσιμπούκα στον Σαχινίδη. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Σερτζίνιο, που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βασιλειάδη, γράφοντας το 1-0 στο 8’.
Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Σερτζίνιο σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 18’ ο Σαχινίδης επιχείρησε από κοντά το σουτ, μετά από κάθετη μπαλιά του Λώττα, όμως, και πάλι ο Βασιλειάδης απόκρουσε, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Ζγκούρι, μπλόκαρε ο Βασιλειάδης.
Στο 30’ κι αφού πέρασαν περίπου 11 λεπτά, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε την ίδια φρεσκάδα και ένταση στο παιχνίδι του, ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλερά, με τον Σαχινίδη να πιάνει το σουτ στην κίνηση πάνω στην εξέλιξη της φάσης και τη μπάλα να καταλήγει άουτ, φεύγοντας λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.
Στο 38’ ο Λυκούργος θέλησε να γίνει απειλητικός από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε απελπιστικά άουτ, με τον Γιακουμή να παρατηρεί τη μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθεια του Ζγκούρι, αλλά ο διαιτητής Μπουμαρσόπουλος, δεν θεώρησε πως υπήρξε κάποια παράβαση στη συγκεκριμένη φάση και δεν καταλόγισε κάτι υπέρ του Ολυμπιακού.
Στο 43’ ο Ναζίμ σημείωσε το 2-0, προωθώντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βασιλειάδη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα από την αριστερή πλευρά. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’, το σουτ του Σαχινίδη κατέληξε άουτ κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.
«Ξέσπασαν» οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την εκκίνηση του πρώτου μέρους και στο 47’ ο Σερτζίνιο έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τη δεξιά πλευρά, με τον Σαχινίδη να πλασάρει και να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βασιλειάδη. Στο 49’ ο Σερτζίνιο δοκίμασε ένα γυριστό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό, ο Σερτζίνιο σούταρε εντός περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώματα και να στρώνεται στον Σκοπελίτη, που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ζγκούρι δοκίμασε το σουτ από κοντινή απόσταση με τον Βασιλειάδη να παραχωρεί κόρνερ, διώχνοντας τη μπάλα με τις γροθιές.
Στο 61’ ο Ναζίμ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, επιχειρώντας κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, πριν απομακρυνθεί από τους αμυνόμενους του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Στη συνέχεια και μετά από φάση διαρκείας στο 68’, ο Φλίγκος πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή, κάνοντας το 3-0.
Στο 71’ ο Σαχινίδης επιχείρησε σουτ από πλεονεκτική θέση, με τον Δ. Ίτσιο να διώχνει τη μάλα πάνω στη γραμμή και να σώζει την ομάδα του από ακόμη ένα τέρμα. Στο 84’ ο Φλίγκος με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0, ενώ το 5-0 σημείωσε τρία λεπτά αργότερα ο Σαχινίδης με τον ίδιο τρόπο. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’, ο Μπουτζίκος με μακρινό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 6-0, ενώ το τελικό 7-0 πέτυχε ο Καμπλιώνης με κοντινό σουτ.

Σκόρερ: 8’ Σερτζίνιο, 43’ Ναζίμ, 68’, 84’ Φλίγκος, 87’ Σαχινίδης, 90’ Μπουτζίκος, 92’ Καμπλιώνης.
Κίτρινες: 4’ Λεάντρο – 7’ Τσιμπούκας, 76’ Καταχιώτης.
Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας).
Βοηθοί
: Καραγιάννης, Νάκας (Λάρισας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος (81’ Νόνης), Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Ζγκούρι (66’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Σερτζίνιο (81’ Ευθυμιάδης), Σαχινίδης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Βασιλειάδης, Χαλκίδης, Δερμίσης, Δ. Ίτσιος (78’ Καραφέργιας), Τσιμπούκας, Λυκούργος (54’ Αποστολίδης), Μτσεντλισβίλι (67’ Καταχιώτης), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος, Ι. Ίτσιος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις