Άλωσε και την Καλαμπάκα η Νίκη, 0-2 τα Μετέωρα

Με μία μεστή εμφάνιση στην Καλαμπάκα, η Νίκη Βόλου κέρδισε και τα Μετέωρα με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ οι Μακένγκο (15’) και Τζιώρας (57’), αποθέωση της ομάδας του Ράτκο Ντόστανιτς από τους εκατοντάδες φίλους της που ταξίδεψαν στο πλάι της.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καραγεωργόπουλος

Η διάταξη της Νίκης

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα της Νίκης, ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Ρόβα, αριστερά τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και στο κέντρο αυτής τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Στα “εξάρια” αγωνίστηκαν οι Τσεμπερίδης και Μέτσε, με τον Ταβάρες να κινείται μπροστά από αυτούς σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά ήταν οι Κέρι (δεξιά) και Μακένγκο (αριστερά), με τον Τζιώρα να κινείται ως μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση.

Το ματς

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν και τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για κάποιο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 4′, σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Λίτσιος βρήκε τον Κιάκα, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά, εντός περιοχής, επιχείρησε με πλασέ να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Αποστολίδη, δίχως να τα καταφέρει, με την προσπάθειά του να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στα επόμενα δέκα λεπτά, η Νίκη είχε την υπεροχή, προσπαθούσε να προσεγγίσει την περιοχή των γηπεδούχων και στην πρώτη της αξιόλογη απόπειρα, άνοιξε το σκορ. Μακένγκο και Κέρι συνεργάστηκαν άψογα, εκτός περιοχής, ο αρχηγός των κυανόλευκων είδε την κάθετη κίνηση του πρώτου και του “σέρβιρε” εκπληκτικά, με τον Γάλλο να νικά σε τετ-α-τετ τον Ζαρόπουλο, για το 0-1.

 

Οι γηπεδούχοι, αμέσως μετά το γκολ της Νίκης, έβγαλαν αντίδραση, πραγματοποιώντας την δεύτερη τελική τους προσπάθεια στο ματς στο 16′. Ο Σκόνδρας έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, διάνυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα στα πόδια και πραγματοποίησε ένα σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη, ο οποίος, βέβαια, ήλεγχε την πορεία της μπάλας. Στο 30′, τα Μετέωρα απείλησαν ξανά από μακρινή απόσταση, με ένα σουτ του Λίτσιου, εκτός περιοχής, ύστερα από όμορφη συνεργασία των παικτών των γηπεδούχων, να καταλήγει επίσης άουτ.

 

Στο 38′, η Νίκη “άγγιξε” το δεύτερο τέρμα. Ο Κέρι “κουβάλησε” την μπάλα από τα δεξιά προς τον άξονα, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τζιώρα, ο οποίος “σέρβιρε” για τον Ταβάρες που σε θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ζαρόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτή η σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, έφεραν αγωνιστική… “αφύπνιση” για τους αντιπάλους τους, οι οποίοι ανέβασαν τις γραμμές τους και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις, πάρα πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Συγκεκριμένα, στο 43′ τη σέντρα του Γεωργάκη από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε ο Λίτσιος, ο οποίος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σκόνδρας, πάλι από τα αριστερά, “σέρβιρε” στον Μανώλη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος πλάσαρε πάνω στον Αποστολίδη που μπλόκαρε σταθερά.

Το πρώτο μέρος έφυγε, με τη Νίκη να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά την τύχη να της… “χαμογελάει” στο τέλος, καθώς, βάσει των ευκαιριών των γηπεδούχων, θα μπορούσε να έχει χάσει το προβάδισμά της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Τα Μετέωρα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μία Νίκη που περίμενε καρτερικά τυχόν λάθος των γηπεδούχων., προκειμένου να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση. Στο 56′, η ομάδα του Γιώργου Βακουφτσή απείλησε πρώτη, με ένα σουτ του Ιωάννου στην κίνηση, ύστερα από κακή απομάκρυνση του Παπαδόπουλου, να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αποστολίδης εκτέλεσε το ελεύθερο, με στόχο τον Τζιώρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, έφυγε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ζαρόπουλο, τον οποίο “εκτέλεσε” ιδανικά με πλασέ, για το 0-2. Αυτό ήταν το έκτο φετινό γκολ του σέντερ φορ της Νίκης και δεδομένα από τα πιο σημαντικά, καθώς μέσω αυτού, η ομάδα του “κλείδωσε” ένα υπερπολύτιμο “τρίποντο”.

Στο 62’, τα Μετέωρα έφτασαν κοντά στο 1-2. Ο Μανώλης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Λίτσιος στόπαρε για τον ερχόμενο Κιάκο που εκτέλεσε αμέσως, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια κατοχή, με τη Νίκη να περιμένει συντηρητικά τον αντίπαλό της, με απώτερο σκοπό να παίξει στην «κόντρα». Ενδεικτικό αυτού, ήταν οι τρεις πρώτες αλλαγές του Ντόστανιτς, περνώντας στο ματς τους Δωματά, Βουκομάνοβιτς και Ιορδανίδη, προκειμένου να δώσει περισσότερη ταχύτητα και ικανότητα στο «ένας με έναν», στην επιθετική του γραμμή.

Στο 78’, ο Σκόνδρας παραλίγο να χρηστεί σκόρερ, καθώς έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι πλευρά, με την μπάλα, όμως, να περνά, έστω κι ελάχιστα, μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Ένα λεπτό αργότερα, η Νίκη έχασε τη δική της σπουδαία ευκαιρία για το τρίτο της γκολ. Ο Ιορδανίδης είδε την κάθετη κίνηση του Θοδωρή Παπαδόπουλου από τα αριστερά, τον βρήκε πανέξυπνα, ο δεύτερος «έσπασε»  την μπάλα στον ανενόχλητο Δωματά, ο οποίος εξ’ επαφής δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Ζαρόπουλο να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 81’, η Νίκη απείλησε εκ νέου. Ο Ρόβας κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η οποία έφτασε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου περίμενε ο Κέρι, ο οποίος με ένα απευθείας βολέ πήγε να πετύχει το «γκολ της χρονιάς», με την μπάλα, όμως, να φεύγει ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, δίχως τίποτα το περαιτέρω αξιοσημείωτο, με τη Νίκη Βόλου να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας, γεγονός που πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, προπονητές και κόσμο στην Καλαμπάκα.

Οι συνθέσεις:

Α.Σ. Μετεώρων (Βακουφτσής): Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Ουζούνογλου, Λίτσιος (76’ Πολυζόπουλος), Κιάκος (68′ Συράκος), Μανώλης (63′ Μαρούδας), Σκόνδρας, Ιωάννου

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Ρόβας, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ταβάρες (73′ Ιορδανίδης), Μακένγκο (46′ Δωματάς), Κέρι (82’ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (63′ Βουκομάνοβιτς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις