Παράτυπος ο Χατζής

Γιατί ο 4ος διαιτητής στην Καλαμαριά, Απόστολος Τζουμαλάκης δεν επέτρεψε στον Κώστα Χατζή του Απόλλωνα Λάρισας να αγωνιστεί.

Ο Απόλλων Λάρισας υποχρεώθηκε σε δύο αλλαγές στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου. Η μία ήταν του τιμωρημένου Λουκάο και η δεύτερη λίγο πριν τη σέντρα, αυτή του… παράτυπου, Κώστα Χατζή! Σύμφωνα με το «dikisports.blogspot.com», ο 4ος διαιτητής, Απόστολος Τζουμαλάκης διαπίστωσε διαφορά στους αριθμούς του δελτίου του και της κάρτας υγείας, με αποτέλεσμα να του απαγορεύσει τη συμμετοχή!

Το δημοσίευμα ανέφερε:

«Ο 4ος διαιτητής του σημερινού αγώνα της Καλαμαριάς Απ. Τζουμαλάκης εντυπωσίασε με την παρατηρητικότητά του. Εντόπισε ότι ο παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας Κ. Χατζής από την αρχή του πρωταθλήματος έπαιζε παράτυπα και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί.

Είχε διαφορετικό αριθμό στην κατάσταση υγείας της ομάδας του με αυτόν του δελτίου του. Για τις προηγούμενες 8 αγωνιστικές που αγωνίστηκε ανεμπόδιστα, θα ελεγχθούν οι 4οι διαιτητές, οι οποίοι το επέτρεψαν;».

Στο άρθρο 18 παρ.4α του ΚΑΠ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α΄ και β΄ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις».

Ενώ στο 18 παρ.4γ τονίζεται ότι:

«Σε περιπτώσεις παράβασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από τo αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες».

FLNEWS.GR

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις