Σούπερ ΝΙΚΗ, 1-0 την Ξάνθη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2018 η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας την Ξάνθη με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας (φάση ομίλων). Το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε δίκαια της σουπερλιγκάτης Ξάνθης, χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζιώρα στο 72’, μετά από όμορφο συνδυασμό των παικτών της Νίκης και ασίστ του Λόρι Κέρι.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Ντόστανιτς

Με τρεις αλλαγές στο βασικό της σχήμα, σε σχέση με αυτό της Καλαμπάκας, παρέταξε την ομάδα του ο Ράτκο Ντόστανιτς. Ο Μετούσι επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρόβας μετακινήθηκε στον άξονα στη θέση του Τσεμπερίδη και ο Παπαδήμας αντικατέστησε τον τραυματία Καντούτση. Έτσι, την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης, στα δεξιά επανήλθε ο Μετούσι και το αριστερό άκρο κάλυψε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαδήμας και Καρτσαμπάς, στον άξονα Μέτσε και Ρόβας, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κέρι και την αριστερή ο Δωματάς. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Φάμπιο Ταβάρες και μοναδική επιθετική αιχμή ο Τζιώρας.

Ισορροπία στο πρώτο μέρος

Σ’ ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες το τελικό 0-0 μοιάζει δίκαιο, καθώς λίγες φορές χρειάστηκε να δείξουν την κλάση τους δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις πολύ νωρίς καθώς μόλις στο 5’ ο Καντά έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση και χωρίς πίεση να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για την Ξάνθη στο πρώτο μέρος καθώς η Νίκη έκλεισε τους διαδρόμους, δεν άφησε τους Θρακιώτες να αναπτυχθούν και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Το γκολ για τη Νίκη καθώς τα σουτ του Δωματά στο 8’, στο 32’ και στο 45’ δεν ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς.

Σουπερλιγκάτη εμφάνιση και νίκη για τους Βολιώτες

Η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές στην επανάληψη, κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξε το σκορ με τον Τζιώρα στο 72’, έχασε ευκαιρίες να «κλειδώσει» το τρίποντο και δίκαια κέρδισε την Ξάνθη της Σούπερ Λιγκ.

Στο 49’ ο Μέτσε προειδοποίησε με σουτ από καλή θέση που πέρασε μόλις άουτ και στο 72’ η καλή εικόνα της Νίκης επιβραβεύτηκε με γκολ, χάρη στην όμορφη ενέργεια του Κέρι και το τελείωμα του Χρήστου Τζιώρα. Οι κυανόλευκοι στη φάση του γκολ έκρυψαν την μπάλα, με τον Μετούσι να περνά κάθετα στον Κέρι, αυτός με όμορφη ενέργεια να σερβίρει στον Τζιώρα και τον επιθετικό της Νίκης με προβολή να κάνει το 1-0.

Η Νίκη είχε τις ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως ούτε ο Βουκομάνοβιτς στο 76’ μπόρεσε να κάνει το 2-0 στο τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, ούτε και ο Κέρι στο 85’ με σουτ από καλή θέση εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» τον έναν βαθμό όταν στο 77’ όταν ο Αποστολίδης εξουδετέρωσε το σουτ του Σουλεϊμάν από το ύψος του πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ρόβας (70’ Τσεμπερίδης), Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες (70’ Ιορδανίδης), Δωματάς (75’ Βουκομάνοβιτς), Κέρι, Τζιώρας

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καντά (63’ Σουλεϊμάν), Κασάδο, Μπαξεβανίδης (79΄Θυμιάνης), Ντα Κόστα Λίμα, Μελισσόπουλος, Μελιόπουλος, Χατζητερζόγλου (46’ Σιλά), Καμαρά, Μπουλά, Κάστρο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις