Α. Μπέος: «Ομάδα της καρδιάς μου»

Ο Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του Άστρα και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία». Στο δεύτερος κομμάτι της συνέντευξης του ως προς τα αθλητικά δρώμενα της Μαγνησίας, ο δήμαρχος Βόλου, μίλησε για τον Ολυμπιακό Βόλου, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του Δημήτρη Μαρέδη. Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε για πολλοστή φορά, πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα της καρδιάς του, ενώ αναφέρθηκε και για το αν θα συμβάλει στη νέα προσπάθεια των επιχειρηματιών της πόλης, για τα ελάχιστα χρήματα που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα στη Football League, αλλά και για την αδικία που υπέστησαν οι «ερυθρόλευκοι». Επίσης, ο δήμαρχος Βόλου απέστειλε το δικό του ευχετήριο μήνυμα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου στην τηλεοπτική εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία», όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για την ομάδα της καρδιάς του: «Δεν το έκρυψα ποτέ και δεν θα το κρύψω ούτε τώρα. Δεν ήμουν απλώς μεγαλομέτοχος και πρόεδρος (σσ του Ολυμπιακού Βόλου), είναι και η ομάδα της καρδιάς μου. Πήγα φυλακή για αυτή την ομάδα, ένιωσα μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες. Και ως θεσμικό πρόσωπο πλέον, θα ήταν άδικο να είμαι αδιάφορος για αυτή την ομάδα που βίωσα θετικά και αρνητικά πράγματα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

Για το αν θα συμβάλει στη νέα προσπάθεια: «Αυτή η προσπάθεια που γίνεται, είναι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος με την έννοια ότι ούτε επιλέγω, ούτε αποφασίζω, ούτε διοικώ. Όμως, όταν και εφόσον μου χτυπήσουν την πόρτα, όπως χτύπησαν την πόρτα σε 15-20 επιχειρηματίες, οι οποίοι υπέγραψαν και ένα χαρτί κι εγώ από τη μεριά μου θα συμβάλω, ανάλογα με τη δυνατότητα που έχω αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Για τα ελάχιστα χρήματα που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσει: «Μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στη Β΄ Εθνική και να διεκδικήσει την άνοδο, το μικρότερο ποσό που πρέπει να διαθέσει κάποιος, ανεξάρτητα από κάποια έσοδα που μπορεί να έχει, είναι 600.000 – 700.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλοί μαλάκες να βάζουν 700.000 ευρώ για μια ομάδα σε τέτοιες εποχές; Σε άλλες εποχές μπορεί να υπήρχαν. Αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή που βιώνει η πόλη μας, η χώρα μας και όλος ο ιδιωτικός τομέας, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος άνθρωπος να επενδύσει, πετώντας στην ουσία 600.000 ή 700.000 ευρώ. Θα συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να έρθει ένας επιχειρηματίας και να πάρει τις μετοχές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια του ερασιτέχνη».

mpeos-maredis

Για τα άτομα που ενισχύουν τον Ολυμπιακό: «Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τον Ολυμπιακό Βόλου τα τελευταία χρόνια, έχουν δαπανήσει χρόνο, χρήματα και δεν μπορούν άλλο μόνοι τους, αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σε αυτή την προσπάθεια, όμως, δεν περισσεύει κανείς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35 άτομα. Θεωρώ απίθανο να μην κρατήσουν τον λόγο τους αυτά τα άτομα. Νομίζω ότι η σημερινή προσπάθεια των 35, μπορεί να γίνει εύκολα των 50. Ας υπάρξει μια γενική συσπείρωση, την εκκίνηση της οποίας, πρέπει να δώσουν οι φίλαθλοι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη χρονιά, θα βρει τα ψυχικά αποθέματα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις».

Για την αδικία που υπέστη: «Η μεγαλύτερη αδικία που έγινε στην ιστορία του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, συνέβη στον Ολυμπιακό Βόλου και γι αυτό ευθύνεται το άρρωστο πολιτικό σύστημα, που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Διέλυσαν την πιο δυνατή ομάδα, που τη χειροκροτούσε ολόκληρη η Ελλάδα. Είναι άδικο και επειδή ο θεός είναι μεγάλος και υπάρχει θεία δίκη, ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέψει στην Α΄ Εθνική. Πάντα, με την προϋπόθεση ότι αυτή την προσπάθεια θα τη στηρίξει και ο κόσμος. Πέρσι, δεν πήγα στο γήπεδο, αλλά φέτος, όπου και να παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου (σσ Πανθεσσαλικό Στάδιο ή ΕΑΚ Βόλου), εγώ θα πάω».

Για το προσωπικό του ευχετήριο μήνυμα: «Να ευχηθούμε η τέταρτη φορά, επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει τρία χρόνια πρωταθλητισμό, να υλοποιήσει το στόχο του και να πάει εκεί που του αξίζει».

Δημήτρης Μπιτολάς για το Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις