“Η επίθεση στο Τζήλο είχε ως στόχο και την ΕΠΟ”

Σε μία ταραγμένη περίοδο φαίνεται πως βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα καλά, με την μαφιόζικη επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου και την αναβολή του πρωταθλήματος λόγω αποχής τω διαιτητών, να κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην απόλυση του Γιάννη Τσαχειλίδη λόγω απρεπούς συμπεριφοράς απέναντι στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, που προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, αλλά και τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Αγιαξ στα τέλη Νοεμβρίου, τα οποία προκάλεσαν άσχημη εικόνα, σε μία περίοδο που είχε υπήρχε ηρεμία στα ντέρμπι με τους ξένους διαιτητές και ετοιμασίες για την έλευση του VAR.

Στην ΕΠΟ αλλά και στην κυβέρνηση μιλούν σχεδόν ευθέως για σχέδιο αποστεθεροποίησης της υπάρχουσας κατάστασης από όσους έχασαν την εξουσία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στον διεθνή ρέφερι μαζί με τους κ.κ. Μαρίν και Λίντμπεργκ, είπε ότι «όσοι απεργάζονται αποσταθεροποίηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σενάρια μιας διαφορετικής κατάστασης την επόμενη ημέρα θα μείνουν με το όνειρο» , ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε σε «εγκληματικές οργανώσεις που προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης υπάρχει».

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εννόωντας παρέμβαση των FIFA/UEFA και διορισμό προσωρινή διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, όπως τον Οκτώβριο του 2016.

Η σημερινή περίοδο, αναλογικά θυμίζει την περίοδο που απλώθηκε για τα καλά η σκιά του Grexit πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε, με την αποφυγή του να φέρνει ισχυρότερη επιτροπεία στην ΕΠΟ.

Πέρα από αυτό το μέτωπο που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ξανά, βάσει των τοποθετήσεων των κ.κ. Γραμμένου και Βασιλειάδη, υπάρχει κι αυτό των διαιτητών, οι οποίοι αντέδρασαν στην επίθεση που δέχτηκε ο Τζήλος με αποχή από τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής, που οδήγησε στην αναβολή της «τελευταίας πράξης» του πρώτου γύρου της Super League. Και τότε την περασμένη Άνοιξη το πρωτάθλημα είχε διακοπεί για μια αγωνιστική με απόφαση του Γ. Βασιλειάδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο ήρεμο δεν είναι το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες του 2018.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις