Δύσκολη πρόκριση για Ολυμπιακό Β. στο Βελεστίνο, 1-2 τον Ρήγα

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε δύσκολη πρόκριση στο Βελεστίνο, κερδίζοντας τον Ρήγα Φεραίο με 1-2 και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, με τον Μάνο Πάσχο να βάζει τον Ρήγα σε ρόλο ρυθμιστή από το 5’. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, αλλά και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, με τον Κώστα Φλίγκο. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε με προβολή το 1-1 στο 39’, ενώ στο 59’ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μη βρέθηκε σε καλή μέρα, όμως, απέδειξε πως έχει την ποιότητα να κερδίζει τέτοια παιχνίδια, διότι διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα και εμπειρία για να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη νίκη σε κάθε ματς. Αυτό έγινε πράξη και στο Βελεστίνο, παρόλο που ο Ρήγας έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου θα συναντήσει στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, είτε τον Γ.Σ. Αλμυρού, είτε τον Αίαντα Σούρπης, που αποτελούν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος
Μόλις στο 5’ ο Σέττος έβγαλε σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Πάσχο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με γυριστό σουτ να γράφει το 1-0 υπέρ του Ρήγα Φεραίου. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να απαντήσει με τον Κόλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο κεντρικός μέσος των «ερυθρόλευκων», κατέληξε εκτός εστίας.
Στο 20’ ο Ρήγας Φεραίος λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματά του. Ο Αραμπατζής μεταβίβασε ωραία τη μπάλα στο Σέττο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά αυτή τη φορά, ο Γιακουμής, κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 23’, όμως, το κοντινό σουτ του Οικονομόπουλου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λώττα, αποκρούστηκε από τον Παπαγιάννη και έτσι το 1-0 παρέμεινε και σε αυτή τη φάση.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε και άλλο την  απόδοση του, έχοντας ως στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 25’ το σουτ του Καμπλιώνη έφυγε άουτ, ενώ και το σουτ που δοκίμασε ο Ρόκας από το ύψος της περιοχής στο 29’, μετά από ωραίο γύρισμα του Ζγκούρι, είχε την ίδια κατάληξη.
Αυτό που δεν έκαναν ο Καμπλιώνης στο 25’ και ο Ρόκας στο 29’, το πέτυχε ο συνήθης ύποπτος, Φλίγκος, δέκα λεπτά αργότερα. Στο 39’ ο Λώττας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει με τη βοήθεια και του δοκαριού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φλίγκος κατάφερε με προβολή να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το σουτ που επιχείρησε ο Λώττας από πλεονεκτική θέση, ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη, που είδε τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια να έχει προβάδισμα στο σκορ.

Πρόκριση με Φλίγκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος, οι φάσεις που δημιουργήθηκαν από τις ομάδες ήταν λιγοστές, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εκείνος που κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να φύγει από το Βελεστίνο με το εισιτήριο της πρόκρισης.
Τέσσερα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το σουτ που επιχείρησε ο Ρόκας από καλή θέση, δεν είχε ευτυχή κατάληξη, διότι ο Παπαγιάννης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
Στο 59’ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Φλίγκου, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι δήλωσε «παρών». Ο κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου, σούταρε από το ύψος της περιοχής και έχοντας ως σύμμαχο τον κακό υπολογισμό του Παπαγιάννη, νίκησε τον τερματοφύλακα του Ρήγα, καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και με αυτό τον τρόπο πέτυχε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους.
Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ρήγας Φεραίος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητικός προς την εστία του Γιακουμή, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να κρατήσει το σκορ, επιτυγχάνοντας τελικά τον στόχο του. Στη μοναδική αξιόλογη φάση από το 60’ μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, το σουτ του Μπουτζίκου από καλή θέση, χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Παπαγιάννη και κατέληξε άουτ, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μια δύσκολη πρόκριση.

Σκόρερ: 5’ Πάσχος – 39’, 59’ Φλίγκος.
Διαιτητής: Θ. Νικόπουλος (ΕΠΣΘ).
Βοηθοί: Π. Σακκάς, Δ. Σακκάς (ΕΠΣΘ).
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Πάσχος, Σουγκάρης (76’ Ζηρδέλης), Αραμπατζής (62’ Γάρος), Νασιακόπουλος, Σέττος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Ρόκας (73’ Νόνης), Καμπλιώνης (62’ Σκοπελίτης), Κόλα, Φλίγκος (89’ Πατσής), Λώττας, Ζγκούρι (36’ Ευθυμιάδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις