Αμανατίδης: Σε τέτοια γήπεδα οι ομάδες δεν κερδίζουν τίποτα

Μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου του Ρήγα με τον Ολυμπιακό στο Βελεστίνο ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Περικλής Αμανατίδης δήλωσε για το παιχνίδι τα εξής:

“Όλα τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα. Το ίδιο συνέβη και με το παιχνίδι με το Ρήγα κι αυτό φάνηκε από τις αρχικές μου επιλογές. Όμως θα πω κάτι, αν θέλουμε όλοι όσοι μετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να ακουστεί ως δικαιολογία, αλλά σ’ αυτό το γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Είπα στο διαιτητή, πως θα μπορούσε να φροντίσει έτσι ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση, γιατί μέσα από αυτό το παιχνίδι και σ’ αυτό το γήπεδο δεν κερδίζουν κάτι οι ομάδες. Έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει κάτι ούτε η γηπεδούχος ομάδα, η οποία είναι πάρα πολύ καλή και μου άρεσε. Σε αυτό το γήπεδο θα κέρδιζε αυτός που δεν θα γλιστρούσε, αυτός που θα ήταν τυχερός, αυτός που Θα άντεχε στη λάσπη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τιμήσει το θεσμό του κυπέλλου και εύχομαι ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, η ομάδα μας σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση, συγχρόνως και μία ενίσχυση. Νομίζω ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις, έτσι ώστε να φανούμε ανταγωνιστικοί.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτό το πρωτάθλημα, η ομάδα και αυτά τα παιδιά είναι αήττητα και πρωτοπόρα. Μας έχουν γεμίσει με μεγάλη περηφάνια για την προσπάθεια που κάνουν κι αυτό που έχουν πετύχει.

Έχουμε φτάσει στα μισά του δρόμου, χρειάζεται να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο καλοί στο δεύτερο γύρο. Περιμένω πιο σκληρό δεύτερο γύρο και λυπάμαι πραγματικά, αν σήμερα μία-δύο στιγμές χάλασαν την εικόνα του παιχνιδιού».

Για την ένταση που υπήρξε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού: Όλα τα παιχνίδια έχουν κάποιες εντάσεις. Αν σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι δημιουργήθηκε κάτι, νομίζω ότι αυτά γίνονται. Κάποιοι στην πόλη του Βελεστίνου, την οποία συμπαθώ πραγματικά, κάνουν αναφορά σ’ ένα θέμα παλιό. Όμως το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι προχωρούν…».

Για το θέμα του γηπέδου που έθιξε: «Εννοείται, πως με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Εγώ δεν είπα να παίξουμε σ’ ένα φανταστικό γήπεδο. Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να μην είναι καλός, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια όλη την εβδομάδα για να βελτιωθεί το γήπεδο, τη στιγμή που το παιχνίδι είχε οριστεί έγκαιρα. Νομίζω, ότι αυτό δεν τιμάει ούτε τον θεσμό, ούτε τις ομάδες.

Στη ζωή Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να έρθω εδώ και να κάνω δημόσιες σχέσεις. Να πω, δηλαδή, για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τον Άγιο Βασίλη. Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος, αυτός που πιστεύεις σε κάτι, λες την άποψή σου, δεν φοβάσαι κανέναν και προχωράς. Εγώ έχω επιλέξει στη ζωή μου σε ποιον δρόμο θέλω να είμαι…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις