“\u03a3\u03c4\u03b1 \u0394\u03b9\u03ba\u03b1\u03c3\u03c4\u03ae\u03c1\u03b9\u03b1 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03b7 \u03c6\u03bf\u03c1\u03bf\u03bb\u03bf\u03b3\u03b9\u03ba\u03ae \u03b5\u03bd\u03b7\u03bc\u03b5\u03c1\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1”

Απολογισμό και στόχους για τη νέα χρονιά περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, σήμερα (19/6)στα γραφεία της ομάδας. Παρουσία όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης της κυανόλευκης ΠΑΕ έδωσε το στίγμα της σουπερλιγκάτης Νίκης Βόλου ενώ τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να αποκτήσει η ομάδα φορολογική ενημερότητα. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ανδρέα Πάτση:

«Κλείνει ένα κεφάλαιο και ανοίγει ένα καινούργιο. Κατ’ αρχήν θα κάνουμε μία αποτίμηση με σκοπό ότι πλήγωσε αυτή την ομάδα να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Η Νίκη Βόλου είναι στη Σούπερ Λιγκ. Είναι χαρά και τιμή για όλους μας, ειδικά για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Περάσανε δύο πολύ δύσκολα δυόμιση χρόνια. Πήραμε την ομάδα όταν πάλευε στη Γ’ Εθνική και καταφέραμε μέσα από ένα τιτάνιο αγώνα να τη φτάσουμε εδώ που βρίσκεται τώρα».
Τεράστιο σχολείο η πρώτη χρονιά στη Football League
«Η πρώτη χρονιά ήταν επιτυχημένη η οποία αποτέλεσε ένα τεράστιο σχολείο και έμαθα να κινούμαι στους δύσκολους δρόμους του ποδοσφαίρου. Πέρυσι βάλαμε έναν στόχο που για πολλούς άγγιζε τα όρια της γραφικότητας. Λέγαμε πως θέλαμε όχι μόνο την άνοδο αλλά και την κούπα. Για μας δεν ήταν ούτε έπαρση, ούτε αλαζονεία. Μία χούφτα άνθρωποι καταφέραμε αυτό που σήμερα είναι η Νίκη».
Για τους Νέους Αθλητές
«Πολλοί λέγανε ελάτε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική και εννοούσανε το μόρφωμα των Νέων Αθλητών. Δεν πίστευαν πως εμείς θα φτάσουμε τη Νίκη εκεί που τη φτάσαμε. Ουαί και αλίμονο με τους Νέους Αθλητές. Αυτές οι λογικές μακριά από τον Πάτση. Θα ξηλώσω ακόμα και τα πλακάκια. Αυτοί που ζούσαν από τα σπλάχνα της Νίκης ήρθε η ώρα να κάνουν μία και καλή στην άκρη. Το σήμα της Νίκης θα χρησιμοποιείται μόνο από τη Νίκη. Η μάχη θα είναι οριστική και όσοι χρησιμοποιούν το έμβλημα της Νίκης για να βγάζουν χρήματα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που ηγούνται της Ερασιτεχνικής θα τηρήσουν αυτά που υποστήριζαν πριν την εκλογή τους».
Τα εύσημα σ’ αυτούς που πρέπει
«Όταν στον τελευταίο αγώνα είδα 10.000 κόσμο, πραγματικά μου ήταν αδιάφορο. Αυτόν τον κόσμο ήθελα να τον δω στην διαδρομή όταν η ομάδα περνούσε τα δύσκολα και όχι μόνο στα πανηγύρια. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σ’ αυτούς που πάλεψαν και στήριξαν την ομάδα και εμένα σε δύσκολες στιγμές. Η πρώτη τιμή ανήκει σ’ αυτούς.
Έχουμε ένα γραφείο Τύπου, την Ελένη Ζούπη, που δούλευε συστηματικά και αθόρυβα και πρέπει να της δώσουμε τα εύσημα για την εξαιρετική της δουλειά.
Ο Μάκης Χουρίδης, ο εργάτης, ο σκαπανέας θα λέγαμε στο στρατό. Κατάφερε να φέρει εις πέρας πολύ δύσκολες αποστολές.
Ο Αποστόλης Κουφογιώργος, ο οποίος ήρθε στην αρχή της χρονιάς στην Κ19, μετέβη στην πρώτη ομάδα και κράτησε συσπειρωμένη την ομάδα μέχρι το τέλος αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ότι προέκυπτε σε όλη τη διαδρομή.
Η Στέλλα Παύλου, που άφησε την προσωπική της καριέρα για να στηρίξει και να υποστηρίξει την ομάδα όταν εγώ ήμουν απών ή ακόμη και όταν εγώ ήμουν απογοητευμένος. Ήταν αυτή που στα δύσκολα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά».
Πόλεμος από την ίδια την πόλη…
«Πρώτη φορά έχω δει τους φορείς μίας πόλης να μισούν τόσο πολύ μία ομάδα της. Εμείς ποτέ δεν θελήσαμε χάρες από τις δημόσιες υπηρεσίες, αυτό που θέλαμε ήταν μία δίκαιη μεταχείριση. Ποια ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια ζήτησε τακτικό οικονομικό έλεγχο; Αντί να εκτιμηθεί αυτό το γεγονός, το χρησιμοποίησαν για να μας πολεμήσουν μέχρι εσχάτων».
Για το πρόστιμο που σύντομα θα κοινοποιηθεί
«Το ύψος του προστίμου που θα κοινοποιηθεί εντός των ημερών, σύμφωνα με το δικό μας οικονομικό επιτελείο και θα αποδειχθεί στα δικαστήρια δεν είναι ούτε το μισό απ’ αυτό που λένε».
Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη
«Αυτοί που πολέμησαν με παράνομα μέσα αυτή την ομάδα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και δεν θα ησυχάσω αν δεν το κάνω».
Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
«Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Νίκης Βόλου είναι από το 2006 δεσμευμένοι. Οπότε με μία νομική φόρμουλα που μελετά το νομικό μας επιτελείο θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στις 30 Ιουλίου θα δώσουμε τα ονόματα και τις μετοχές που έχει ο κάθε μέτοχος ώστε να ξέρει ο καθένας ποιοι είναι οι επενδυτές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στηριχθεί και πάλι στην αγάπη του κόσμου και σ’ αυτούς που βοήθησαν στις δύσκολες περιόδους που πέρασε η ομάδα μέχρι να φτάσει στο στόχο της Σούπερ Λιγκ».
Για το Δ.Σ. της ΠΑΕ
«Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου θα συμμετέχουν τα άτομα εκείνα που κατέχουν ένα σοβαρό μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου. Στο Δ.Σ. επίσης θα συμμετάσχουν και οι εργάτες της ομάδας οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα της ομάδας».
Για την αδειοδότηση
«Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση. Δεν γίνεται να συγκρίνεται η Νίκη Βόλου να αξιολογείται με τα ίδια κριτήρια που αξιολογείται ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Την αδυναμία εμείς θα τη μετατρέψουμε σε δύναμη. Η νέα ομάδα χτίζεται σε πλάνο τριετίας».

vlut-patsis-koufo
Για τον Βλουτ
«Ξεκινάμε από αυτόν που θα χτίσει την ομάδα που είναι Γουίλιαμ Βλουτ ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Βόλο και επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις».
Για τη φορολογική ενημερότητα
«Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε την πρώτη δικαστική μάχη για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προς όφελος του Δημοσίου. Πρώτα θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, με τη ρύθμιση να είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε. Το πρόστιμο που ξέρουμε πως θα πέσει δικαστικά δεν θα μπούμε στην διαδικασία να το ρυθμίσουμε».
Για τη βοήθεια από τους οργανωμένους οπαδούς
«Θα ήθελα να εξαίρω τους οργανωμένους φίλους της ομάδας και ειδικά το “Blue Club” που προστάτεψαν και έτρεξαν για τη Νίκη Βόλου σε όλα τα επίπεδα».
Για τις Ακαδημίες της ομάδας
«Επιλέξαμε μία σχολή, την ολλανδική, που ξέρει να παράγει ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής θα έχει πλήρη ευθύνη όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο θα έρθει και ένα ακόμα Ολλανδός προπονητής. Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει συνένωση μεταξύ των Ακαδημιών της ΠΑΕ με αυτές τις Ερασιτεχνικής εφόσον υπάρξει διαφορετική φιλοσοφία».
Για το τεχνικό επιτελείο του Ολλανδού προπονητή
«Ο βοηθός θα είναι πιθανόν Έλληνας όπως και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο».
Για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
«Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας καθώς ο νέος προπονητής θεωρεί, πως οι συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα μας είναι ικανοποιητικές ώστε να πραγματοποιηθεί το χτίσιμο της νέας ομάδας».
Για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές
«Αν δεν υπήρχε το θέμα της αδειοδότησης δεν θα συζητούσαμε για δανεικούς ποδοσφαιριστές από μεγαλύτερους συλλόγους. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τρεις τέσσερις συλλόγους για να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές που στις ομάδες τους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής».
Για τη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής
«Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και μέσα στα θέματα υπάρχει η αξιοποίηση του «Π. Μαγουλάς». Λόγω των δεδομένων και των αναγκών αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το «Π. Μαγουλάς», από τις Κ20, Κ17 και Κ15 θα έπρεπε πρώτα να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέτει η Σούπερ Λιγκ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος για να το συζητάμε».
Σχέσεις με συλλόγους της περιοχής και αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών
«Θα επιδιώξουμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με σωματεία της περιοχής. Θα πραγματοποιήσουμε καμπ για την επιλογή ποδοσφαιριστών, ενώ θα γίνεται και συστηματικό σκάουτινγκ από ανθρώπους της ομάδας».
Στόχος της νέας χρονιάς
«Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ».
*Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου θα αναρτηθεί σε μελλοντική δημοσίευση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις