Χριστούγεννα στην κορυφή της Γ’ Εθνικής

Οι ομάδες που κάνουν γιορτές από το ρετιρέ των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό είναι φέτος το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παρά το γεγονός ότι είναι… αβέβαιο το μέλλον της κατηγορίας. Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου να προβιβαστούν αμέσως στη Football League, η οποία θα έχει ημιεπαγγελματικό χαρακτήρα, ενώ θέση σε αυτή θα διεκδικήσουν μέσω μπαράζ και οι δευτεραθλητές.

Την ευκαιρία ανόδου θέλουν να εκμεταλλευτούν αρκετές ομάδες και γι’ αυτό η μάχη έχει φουντώσει, πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Το Onsports σας παρουσιάζει τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή κάθε ομίλου και έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος – Νέστος για άνοδο

Σε έναν όμιλο με Καβάλα και Πανσερραϊκό, ο Νέστος Χρυσούπολης καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Μετά από 12 αγώνες, οι Καβαλιώτες βρίσκονται στην πρώτη θέση, όντας αήττητοι και με την καλύτερη επίθεση, με 26 γκολ μαζί με τον ΑΟΚ. Μέχρι τώρα ο Νέστος δείχνει σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, με τον στόχο της ανόδου πλέον να είναι ξεκάθαρος.

2ος όμιλος – Άρης χωρίς φρένα

Τρελή πορεία κάνει φέτος ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο οποίος θέλει να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει την άνοδο στη Football League. Η ομάδα από τη Χαλκιδική έχει 9 νίκες και 3 ήττες, με τη Βέροια να την πολιορκεί. Μέχρι τώρα δείχνει μια σταθερότητα, αλλά καλείται να αντέξει στη δύσκολη συνέχεια.

3ος όμιλος – Προελαύνει ο Μακεδονικός Φούφα

Ο πιο ανταγωνιστικός όμιλος φέτος είναι ο 3ος, με αρκετές ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή. Ο Μακεδονικός Φούφα όμως είναι πρώτος με 24 βαθμούς, κάνοντας εξαιρετική σεζόν. Στο κατόπι του βρίσκονται οι ΑΕ Λευκίμμης με 21 και Κρόνος Αργυράδων και Ναυπακτιακός Αστέρας με 20 βαθμούς. Η ομάδα από την Πτολεμαΐδα, πάντως κάνει καλές εμφανίσεις και δίνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

4ος όμιλος – Βολιώτικη υπόθεση

Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου βαδίζουν… χέρι-χέρι στην κορυφή του 4ου ομίλου. Το μεταξύ τους ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ έχουν από ακόμα μια ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την καλύτερη επίθεση με 35 γκολ, ενώ η Νίκη έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 4 γκολ παθητικό. Η κόντρα τους για την απευθείας άνοδο αναμένεται να κριθεί στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι γηπεδούχοι.

5ος όμιλος – Ασταμάτητος ο ΟΦ Ιεράπετρας

Πλώρη για τη Football League έχει βάλει ο ΟΦ Ιεράπετρας, κάνοντας εξαιρετική πορεία. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις από την περσινή σεζόν, η ομάδα του Γιάννη Μάγγου εντυπωσιάζει τόσο στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Φέτος είναι αήττητος, μετά από 11 παιχνίδια, με 8 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ έχει την καλύτερη άμυνα σε όλη την κατηγορία, με μόλις ένα γκολ παθητικό. Ο Εθνικός βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και είναι η μοναδική απειλή για την πρωτιά του ΟΦΙ.

6ος όμιλος – Στοχεύει σε άνοδο ο Ιάλυσος

Δυνατή πορεία κάνει φέτος ο Ιάλυσος στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη Football League. Οι «τοξοβόλοι» παρά τις αλλαγές προπονητή, είναι πρώτοι στη βαθμολογία, έχοντας μόνο μια ήττα. Στο κατόπι του βρίσκεται ο Διαγόρας, που απέχει τρεις βαθμούς, αλλά έχει επίσης πρωταγωνιστικές βλέψεις. Όλα δείχνουν πως η πρωτιά στον όμιλο θα είναι ροδίτικη υπόθεση.

7ος όμιλος – Σίτι σε τροχιά ανόδου

Από την αρχή δείχνει τα… δόντια του το Αιγάλεω φέτος, το οποίο θέλει να επιστρέψει στη Football League. Με τον πρώτο γύρο να έχει ολοκληρωθεί στον 7ο όμιλο μετά από 11 αγωνιστικές, το Σίτι έχει εννέα νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ βρίσκεται στο +6 από τον δεύτερο Ηλυσιακό. Με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο, φαίνεται πως δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον όμιλο.

8ος όμιλος – Θυελλώδης Καλαμάτα

Το προσωνύμιό της θυμίζει φέτος η Καλαμάτα, καθώς κάνει σαρωτικές εμφανίσεις στον 8ο όμιλο σαν πραγματική «Μαύρη Θύελλα». Στις πρώτες 11 αγωνιστικές μετρούσε μόνο νίκες και είχε μηδέν παθητικό, κάτι που χάλασε στο 12ο παιχνίδι της, όταν έχασε εντός έδρας με 2-1 από την Ερμιονίδα. Παρόλα αυτά, παραμένει πρώτη στη βαθμολογία, στο +4 από Παναργειακό και στο +7 από τον Ασπρόπυργο.

onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις