Σάλος στην Ιταλία από τη ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί, τιμωρήθηκε η Ιντερ

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των Πειθαρχικών Οργάνων στην Ιταλία μετά την ρατσιστική επίθεση οπαδών της Ιντερ στον Σενεγαλέζο, στόπερ της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, στο παιχνίδι της Τετάρτης (26/12) στο «Σαν Σίρο».

Οι «νερατζούρι» τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το πέταλο των οργανωμένων θα μείνει κλειστό άλλη μία αγωνιστική.

Η ομάδα του Μιλάνο με ανάρτησή της στο Twitter διαχώρισε τη θέση της από τους οπαδούς που είχαν ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Αφρικανού άσου, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν τις αξίες της Ιντερ.

Η ανάρτηση της Ιντερ:

«Από τις 9 Μαρτίου του 1908, Ίντερ σημαίνει ένταξη, καινοτομία και μέλλον. Η ιστορία του Μιλάνο είναι βασισμένη στη φιλοξενία και μαζί με τους πολίτες παλεύουμε για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει την ιστορία μας, δεν είναι μαζί μας».

Σημειώνεται πόσο τόσο ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζιουζέπε Σάλα, όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους τοποθετήθηκαν επί του θέματος στηρίζοντας τον Κουλιμπαλί, ενώ ο τεχνικός της Νάπολι ξεκαθάρισε πως αν οποιοσδήποτε παίκτες του γίνει ξανά δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων, οι «παρτενοπέι» θα αποχωρούν από το γήπεδο!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις