Κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Πιτίνο

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως αυτή του Ρικ Πιτίνο ξεπερνά τις νόρμες, καθώς με τον ίδιο να έρχεται από τον… εντελώς διαφορετικό μπασκετικό κόσμο των ΗΠΑ και μέσα σε σκάρτες τρεις μέρες στην Αθήνα να αντιμετωπίζει στο ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ (21:00, Novasports 2) ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα.

Ο 66χρονος τεχνικός είναι δύσκολο να αλλάξει πολλά σε τόσο λίγες μέρες και δίχως (ακόμη) παρεμβάσεις στο υπάρχον ρόστερ. Παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν τον άνεμο αλλαγής, που συνήθως είναι… ούριος και να πάρουν μια νίκη (6-8) που όσο δύσκολη φαντάζει, τόσο σημαντική θα είναι και για ψυχολογικούς λόγους.

Ο Πιτίνο στο ντεμπούτο του δεν υπολογίζει στη βοήθεια του Κιθ Λάνγκφορντ που θα κάνει αγώνα δρόμου για τον «εμφύλιο» της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς εκτός έδρας κι αυτό την κάνει ίσως ακόμη πιο επικίνδυνη από το ήδη… εκφοβιστικό 11-3 της βαθμολογίας της. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και το ήδη πανίσχυρο ρόστερ του θα είναι πλήρες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις