Άνοιξε θέμα Προέδρου στη Λίγκα!

Από μια ανώδυνη ψηφοφορία προέκυψε μείζον θέμα στη Super League. Η αστοχία του προέδρου σε πολλά θέματα έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πολλές ΠΑΕ και τώρα προστίθεται και ο Ολυμπιακός που σκοπεύει να κινηθεί κατά του… εκπροσώπου του στη Λίγκα!

Το SDNA έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Οι “ερυθρόλευκοι” υπέστησαν… πανωλεθρία στη χθεσινή ψηφοφορία της Λίγκας αναφορικά με το πότε θα διεξαχθεί η αναβληθείσα 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία εν τέλει αποφασίστηκε να μη γίνει εμβόλιμα, αλλά να διεξαχθεί στο τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου.

Το 13-3 (μόνο ο Πανιώνιος και ο Άρης πήγαν με τον Ολυμπιακό) με το οποίο οι ομάδες αποφάσισαν να μη μετακυλιστεί η αγωνιστική ήταν… εκκωφαντικό κι αποτέλεσε αναμφίβολα ένα ισχυρό πλήγμα για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες άλλωστε δεν έκρυψαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, σε σημείο μάλιστα που να διαρρέουν ακόμη κι ότι σκέφτονται να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Όλα αυτά όμως, καταδεικνύουν κάτι ακόμα σημαντικότερο, το γεγονός ότι τίθεται ξεκάθαρα θέμα Μπαταγιάννη στη Λίγκα. Πέρα από ό,τι συνέβη χθες άλλωστε, αρκετές ομάδες πλέον είναι δυσαρεστημένες με τους χειρισμούς του προέδρου της διοργανώτριας σε διάφορα θέματα, μιας κι έχει παρατηρηθεί να συμβαίνουν… περίεργα πράγματα.

Εφόσον, δε, γίνουν πράξη οι σκέψεις των “ερυθρολεύκων” για προσφυγή στο Διαιτητικό, τότε είναι ξεκάθαρο ότι ο έμπειρος νομικός θα έρθει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Πέραν των άλλων προκύπτει και ηθικό ζήτημα διότι ο Βαγγέλης Μπαταγιαννης είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη Λίγκα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ουσιαστικά οι Πειραιώτες προσφεύγουν εναντίον του ίδιου τους του εαυτού, επειδή απέτυχε ως προεδρεύων στην χθεσινή ψηφοφορία να φέρει το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα.

Πρόκειται δηλαδή για μία υπόθεση… Κράμερ εναντίον Κράμερ, μιας και με τις αντιδράσεις της η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ ουσιαστικά “πυροβολεί” τα πόδια της και πιθανόν να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι πιθανώς να μην είναι τυχαία και η χθεσινή παρουσία του Γιώργου Στράτου στη Λίγκα αφού το όνομα του ακούγεται ολοένα και περισσότερο για μία πιθανή διαδοχή. Ο άλλοτε πρόεδρος της Superleague πήγε ως εκπρόσωπος της Ξάνθης, καθώς δεν μπορούσε να δώσει το “παρών” ο Άρης Πιαλόγλου, ωστόσο η παρουσία του προκάλεσε ψιθύρους…

Είναι πλέον φανερό ότι οι εποχές στον ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξαν και ο Ολυμπιακός είναι ο… φτωχός συγγενής στη Λίγκα, εξαρτώμενος από τις προθέσεις των άλλων. Και ως εκ τούτου, η χθεσινή ημέρα ίσως αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων και πυξίδα για την επόμενη ημέρα, με τους ερυθρόλευκους ξανά στην απομόνωση…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις