Παπασακελλαρίου και Καλανδαρίδης στο Παγκόσμιο κωπηλασίας Εφήβων

Η κωπηλασία του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β., βρίσκεται σε αναμονή και άλλων επιτυχιών, αφού στις 29 Ιουλίου αναχωρούν για το Ρίο της Βραζιλίας οι δυο αθλητές, Γιώργος Παπασακελλαρίου και Γιάννης Καλανδαρίδης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και…

…θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας. Οι δύο αθλητές, αφού πραγματοποίησαν όλα τα προβλεπόμενα τεστ την χρονιά που μας πέρασε και αφού συμμετείχαν με επιτυχία σε όλους τους αγώνες αξιολόγησης της Εθνικής ομάδας, κέρδισαν το εισιτήριο για το Ρίο και θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα της Δικώπου και της Τετρακώπου αντίστοιχα, μαζί με άλλους αξιόλογους Έλληνες αθλητές.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των δύο αθλητών που όλο αυτό το διάστημα συμπαραστέκονται στο δύσκολο και επίπονο αγώνα των παιδιών τους, εξασφαλίζοντας τους ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και στηρίζοντας τους ψυχολογικά, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρωταθλητισμός απαιτεί εκτός από την σωματική κόπωση και ψυχικές αρετές όπως πειθαρχία σε κανόνες, υπομονή, επιμονή, σεβασμό, χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάμε στους σημερινούς έφηβους.
Τέλος πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές των δύο αθλητών, κ.κ. Σίμο Σάμιο-Τεχνικό Σύμβουλο της ομάδας κωπηλασίας του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β., Λευτέρη Καραγιάννη προπονητή αγωνιστικής και Σοφία Τασσιού προπονήτρια στο τμήμα ανάπτυξης, που με την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση, τόσο στα θέματα της Φυσικής Αγωγής, όσο και στις τεχνικές γνώσεις γύρω από το άθλημα της κωπηλασίας, οδήγησαν τους αθλητές σε αυτά τα υψηλά επίπεδα και τους παρέδωσαν στα χέρια της Εθνικής ομάδας, η οποία συνεχίζει το έργο της.
Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Παπασακελαρίου είναι 2ος και 4ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης και πολλές φορές Πανελληνιονίκης και ο νεότερος Γιάννης Καλανδαρίδης συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά είναι από την προηγούμενη χρονιά 1ος Βαλκανιονίκης και «χρυσός» νικητής σε Πανελλήνιους αγώνες.
Ο Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. στην ακτή του Αγ. Κωνσταντίνου , είναι ένας Όμιλος που καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια τον Ναυταθλητισμό, έχει αναδείξει τους Ολυμπιονίκες κωπηλάτες Βασίλη Πολύμερο, Νίκο Σκιαθίτη και Στέργιο Παπαχρήστο και έχει εξελίξει το άθλημα στο ανώτατο επίπεδο για την περιοχή μας. Έχοντας αυτούς για πρότυπα, προσκαλεί νέους αθλητές να ενταχθούν σε ένα από τα ναυταθλητικά τμήματα του, ξεκινώντας τους καλοκαιρινούς μήνες, με ασφαλής εκμάθηση και εκγύμναση των παιδιών και προοπτική εξέλιξης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις