Φεράντο: Η άνοδος είναι όνειρο για όλους μας

O ΝΠΣ Βόλος φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Φούτμπολ Λιγκ, έχοντας αποσπαστεί οκτώ βαθμούς από τον δεύτερο της κατάταξης Απόλλωνα Λάρισας. Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» Χουάν Φεράντο, κάτοχος πτυχίου στην Επιστήμη της Φυσικής Δραστηριότητας και Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης με ειδίκευση στις Αθλητικές Επιδόσεις, σε συνέντευξή του στην “Real News”  μίλησε για την ομάδα και την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά των παικτών μου και τα αποτελέσματα της ομάδας. Είμαστε πρώτοι και αυτό οπωσδήποτε μας δίνει την απαιτούμενη διάθεση και ψυχολογία για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο εντατικά και με πείσμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πούμε ήδη ότι πετύχαμε, όχι, δεν λειτουργούμε έτσι. Προχωράμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, εβδομάδα με εβδομάδα. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και σταθεροί σ’ αυτό που χτίζουμε, δεν μας αποπροσανατολίζουν η μία, οι δύο ή οι περισσότερες νίκες.

Όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι για να αποκτήσει ο κόπος τους αντίκρυσμα θα πρέπει να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους και ταπεινότητα ως το τέλος του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια λίγκα ανταγωνιστική και δύσκολη, με τους κινδύνους πραγματικά να παραμονεύουν σε κάθε αγώνα και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η άνοδος είναι ένα όνειρο για όλους μας, αλλά απαιτεί σκληρή προσπάθεια μέχρι να γίνει πράξη».

Όσο για τους στόχους του ίδιου; «Έχω συμβόλαιο με την ομάδα ως το καλοκαίρι και είμαι 100% αφοσιωμένος σ’ αυτήν. Νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και αφιερώνουν πολλές ώρες, προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι το ανθεκτικό και με προοπτική μέλλοντος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος, ελπίζοντας πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις