Με το “δεξί” η Νίκη, 1-0 την Κ20 του ΠΑΟΚ

Με το δεξί μπήκε η Νίκη Βόλου στη νέα αγωνιστική σεζόν κερδίζοντας το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ με σκορ 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Μπαλαράμπε με εύστοχη εκτέλεση από τα έντεκα μέτρα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Αζίζ στο 48’.

Ο Λεωνίδας Μπίλης είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει παίκτες και σχήματα, σ’ ένα ματς που περισσότερο είχε την έννοια του ξεμουδιάσματος από τις απαιτητικές πρώτες ημέρες της προετοιμασίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με τον Σταυράκη κάτω από τα γκολπόστ, τον Κεμάλι στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Παπαδόπουλο στο αριστερό, τους Κανταρτζή και Ναουμίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Μέτσε και Καρατάσιο ως ανασταλτικούς μέσους, τον Γκίκα στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Ταουσιάνη στην αριστερή, με τον Κανελλόπουλο επιτελικό μέσο και τον Κρεββατά στην κορυφή της επίθεσης.

Η Νίκη Βόλου παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της, αντίθετα με τους Νέους του ΠΑΟΚ που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, έδειξε την αγωνιστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει τη φετινή περίοδο. Κατοχή μπάλας, υπομονή στην εκδήλωση επιθέσεων και εκμετάλλευση των λαθών του αντιπάλου που συνήθως προέρχονται από την ασφυκτική πίεση ψηλά.

Την ίδια συνταγή εφάρμοσε ο Λεωνίδας Μπίλης και στο πρώτο φιλικό. Η Νίκη κατάφερε να αφοπλίσει πλήρως την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, πίεσε ψηλά και με υπομονή έβγαλε πειθαρχημένες και οργανωμένες επιθέσεις. Το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει στο 15’ όταν σε προσπάθεια του Ταουσιάνη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Λεωνίδας Μπίλης άλλαξε σχεδόν όλη την εντεκάδα με τον Παπουρτζή να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Πασκούλεφ να τοποθετείται στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Κεμάλι να παραμένει στο δεξί, Αντζούρη και Αναστασίου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Γεωργιάδη και Γιουβανέλη ως ανασταλτικούς μέσους, τον Αζίζ στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Αποστολίδη στη δεξιά, τον Κόλα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μπαλαράμπε επιθετική αιχμή.

Η Νίκη παρά τις αλλαγές κατάφερε να κρατήσει το ίδιο αγωνιστικό στυλ και αυτή τη φορά κατάφερε να βρει και τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Αζίζ ανατράπηκε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μπαλαράμπε να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, γράφοντας το 1-0 που έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε παρά μόνο στο 85ο λεπτό όταν είχε δοκάρι.

Συμπερασματικά μπορούμε να αναφέρουμε πως η ομάδα που χτίζει ο Λεωνίδας Μπίλης, θα έχει ταυτότητα και η ταυτότητα αυτή θα είναι ομάδας νικήτριας που θέλει τον έλεγχο του αγώνα, που προσπαθεί να κερδίσει με οργανωμένο τρόπο και όχι «κλέβοντας» τα ματς.

Η σύνθεση του 1ου ημιχρόνου: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Κανταρτζής, Ναουμίδης, Καρατάσιος, Μέτσε, Ταουσιάνης, Γκίκας, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς

Η σύνθεση του 2ου ημιχρόνου: Παπουρτζής, Πασκούλεφ (65’ Αλεξανδρής), Κεμάλι (65’ Μπλούχος), Αναστασίου, Αντζούρης, Γεωργιάδης, Γιουβανέλης, Αζίζ(65’ Λάμπρου), Αποστολίδης (65’ Βουρδάκης), Κόλα, Μπαλαράμπε

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις