Κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος ξυλοκοπήθηκε στη Λάρισα. Οι συνάδελφοί του πήραν την απόφαση για επ αόριστον αποχή, γι’ αυτό και δεν πραγματοποιήθηκε η 15η αγωνιστική της Super League. Ύστερα από 16 μέρες, όλοι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Στις 11.00, στα γραφεία της ΕΠΟ, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση διαιτητών, ΕΠΟ, Πολιτείας, Super League, Αστυνομίας, FIFA – UEFA. Συνάντηση ιστορική, καθώς για πρώτη φορά τόσα οργανωμένα θα υπάρξει μια τέτοια συνάντηση.

Το παρών εκ μέρους της Πολιτείας θα δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, την ΕΠΟ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ τους Έλληνες διαιτητές οι διεθνείς Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης.

Θα κατατεθούν απόψεις για το πώς θα πάψει επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον παγκοσμίως για λόγους εξωαγωνιστικούς, ενώ οι διαιτητές θα θέσουν το θέμα της ασφάλειάς τους, ιδίως μετά την επίθεση στον συνάδελφό τους.

Από το ραντεβού της Πέμπτης (4/1) θα κριθεί και η απόφαση των διαιτητών για συνέχιση της αποχής τους ή μη. Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες της Super League είχαν προτείνει να δοθούν όλοι οι αγώνες με ξένους διαιτητές, σε περίπτωση που οι Έλληνες αποφασίσουν παράταση της αποχής.