Προς άρση της αποχής οι διαιτητές-Ένταση με Μπαταγιάννη

Όλα δείχνουν πως οι διαιτητές θα επιστρέψουν στα γήπεδα της Super League.

Η συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισι ώρες και υπάρχει αίσθηση πως θα αρθεί η αποχή που είχαν αποφασίσει. Οι κ.κ. Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Κωσταράς και Δημητριάδης, που εκπροσώπησαν τους διαιτητές, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αφού ενημερώσουν τους συναδέλφους τους. Μάλιστα ζήτησαν και τα πρακτικά της συνάντησης, ενώ θα ακολουθήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία για να αποφασίσουν οι 75 διαιτητές και βοηθοί της Super League αν θα επιστρέψουν στα γήπεδα.

Οι διαιτητές, που εμφανίστηκαν με πολλά δημοσιεύματα που θεωρούν ότι τους στοχοποιούν, ζήτησαν αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για τις δυσμενείς θέσεις και άμεση εφαρμογή του νόμου Κοντονή για επιβολή ποινών σε ΜΜΕ όταν στοχοποιούν πρόσωπα. Επίσης ζήτησαν από τις ΠΑΕ να ρίξουν τους τόνους και να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση Τζήλου. Υπήρξε μια ένταση μεταξύ διαιτητών και Βαγγέλη Μπαταγιάννη, καθώς ο πρόεδρος της Super League είπε πως «… η αποχή σας πήγε πίσω το ποδόσφαιρο», ενώ ο Τάσος Παπαπέτρου απάντησε «… δεν ήταν δυνατό να παίζουμε ενώ ένας συνάδελφός μας είναι στο νοσοκομείο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, έκανε λόγο για «ανήκουστα φαινόμενα που πρέπει να τελειώσουν σήμερα» καλώντας τους διαιτητές να καταγγέλλουν τα πάντα και να τα αναφέρουν στο φύλλο αγώνα. Ζήτησε αυστηροποίηση του πλαισίου για τις δυσμενείς κρίσεις και πρότεινε δημιουργία επιτροπής που θα διερευνά τέτοιες υποθέσεις.

Ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πως «είναι απόφαση της κυβέρνησης για να υπάρχει πλήρης απεγκλωβισμός των διαιτητών από το πατρονάρισμα των παραγόντων». Παρότρυνε, δε, τους διαιτητές να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις bullying που δέχονται προσθέτοντας πως «η πολιτεία θέλει να σπάσει αυγά».

Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα είπε πως «… οι διαιτητές είναι επαρκείς, αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη και γι’ αυτό φέρνουμε ξένους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο διαιτητής όταν απειλούν την οικογένειά του. Αυτό δεν είναι fair play, δεν είναι σπορ».

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις