Απόδραση με Περόνε για Ηρακλή, 1-2 τον Κισσαμικό

Τέλος στο σερί τριών ηττών έβαλε ο Ηρακλής και μπήκε ιδανικά στο 2019. Ο Γηραιός με γκολ του Εμάνουελ Περόνε κατάφερε να επικρατήσει στα Περιβόλια 1-0 του ΑΟΧ Κισσαμικού και να κεράσει… πίκρα τον πρώην προπονητή του, Αλέκο Βοσνιάδη. Κύριο συστατικό της επιτυχίας του ήταν το πάθος των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι θυμήθηκαν μετά από καιρό να δείξουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Προερχόμενος από τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στα Περιβόλια, όμως η αποστολή του εν τέλει ήταν ελλιπής. Τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Βιτλή, Ορφανίδη, Στεργίδη δεν εκδόθηκαν, με αποτέλεσμα ο Μανουέλ Ρόκα να έχει μόλις πέντε αναπληρωματικούς στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΟΧ Κισσαμικός ήταν ενισχυμένος με τον πρώην μέσο του Γηραιού, Χουσεΐν Μουμίν και κλήθηκε να δώσει αξία στο εκτός έδρας τρίποντο σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας. Ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα και τον υιό του, Παναγιώτη είδε στο πρώτο 45λεπτο τους Θεσσαλονικείς να πιάνουν καλύτερη απόδοση.

Ο Ηρακλής πίεσε ψηλά, προσπάθησε να βρει χώρους και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Η κυριότερη εξ αυτών στο 38′, όταν από σέντρα του Πασά και κεφαλιά του Στάμου, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Χασομέρη και κατέληξε άουτ.

Εν τέλει οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 57′ από στατική φάση. Σε φάουλ που έκανε ο Φαζός ο Περόνε ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ, με τον Λαζαρίδη να μην κάνει καλό υπολογισμό της πορείας της μπάλας. Ο Βοσνιάδης ρίσκαρε, παίζοντας φουλ επίθεση, ενώ ο Μανουέλ Ρόκα ενίσχυσε τη μεσαία του γραμμή με την είσοδο των Ρόβα, Παναγιωτούδη.

Έτσι, ο Ηρακλής κατάφερε μέχρι το τέλος να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει τη 2η εκτός έδρας νίκη του, ενώ οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο γήπεδό τους για 3ο διαδοχικό παιχνίδι.

Σκόρερ: 57′ Περόνε

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Λαζαρίδης, Σισέ, Φαζός, Παπαχρήστος, Γκίνη, Μουμίν, Σελινιωτάκης (72′ Καραγιάννης), Αρναρέλλης (58′ Σιμόν), Βρεττός, Αποστολόπουλος (62′ Χαλκιαδάκης), Ρίσκι.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Στάμου, Κωστούλας, Πασάς, Ντούνης (90′ Πτηνόπουλος), Χασομέρης (71′ Παναγιωτούδης), Περόνε (71′ Ρόβας).

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Φαλτάκας (Γρεβενών), Μπαλιάγκας (Κοζάνης)

Flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις