Με πρωτιές ξεκίνησε το 2019 για τον ΣΔ Βόλου- Στις 27/1 η κοπή πίτας

17 λεπτά μόλις μετά την έλευση του 2019, η πρώτη πρωτιά ήταν γεγονός για τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Μια φαντασμαγορική εκδήλωση έγινε στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (ΚΠΙΣΝ) για να γιορταστεί η αλλαγή του χρόνου. Βασικό της γεγονός ήταν ο αγώνας δρόμου “SNF RUN: 2019 First Run!” που ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο 4 λεπτά μετά την είσοδο του 2019, είχε 500 συμμετέχοντες και έγινε με αρκετή βροχή παρουσία πλήθους κόσμου που γιόρτασε το νέο έτος. Νικητής στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 13’16.
Ο ίδιος 36 ώρες νωρίτερα ήταν ο νικητής και στον τελευταίο αγώνα που έγινε στην Ελλάδα για τον 2018. Πρόκειται για τον Γύρο Καδμείας (4.500μ) που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 30 Δεκεμβρίου με 110 συμμετοχές. Ο αθλητής του ΣΔ Βόλου τερμάτισε πρώτος με 15.27.
Ο Νίκος Σκούταρης έκανε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου το 3 στα 3. Ο 20ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Άλσος Δαφνίου απόστασης 10 χιλιομέτρων διεξήχθη στην Αθήνα, και ο δρομέας του ΣΔ Βόλου ήταν ο νικητής στη γενική κατάταξη με χρόνο 38.19. Τον αγώνα τερμάτισαν 334 δρομείς.

Την επόμενη μέρα με εκκίνηση και τερματισμό τη πηγή Μπαχούνια μετά τα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου έγινε το “5ο Ελάφι Βαρυμπόμπης“, με 382 τερματισμούς στον αγώνα των 16χλμ και 205 στα 6 χιλιόμετρα. Οι δρομείς χάρηκαν τη διαδρομή καθώς μεγάλο μέρος της ήταν καλυμμένη από το χιόνι. Στον αγώνα της μεγάλης απόστασης τερμάτισε 24ος με 1.22.51 ο Στέργιος Κουσκουρίδας. Ο ίδιος τη Κυριακή θα αγωνιστεί στο Salomon Mountain Cup Κρυονερίου Αττικής.

Νικητής στον 22ο The Kathu Halfmarathon στη Ταϊλάνδη στέφθηκε τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Παπαλεξίου. Έτσι για 3η συνεχόμενη βδομάδα μέσα στον Δεκέμβριο ο δρομέας του ΣΔΒ κέρδισε αγώνα στην Ασία, στις ισάριθμες συμμετοχές του.

Στις 27 Ιανουαρίου η κοπή πίτας για τα 30 χρόνια του συλλόγου

Ο παλαιότερος επαρχιακός Σύλλογος Δρομέων και 3ος γενικά στην Ελλάδα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Την είσοδο στη 4η δεκαετία από τη δημιουργία του θα γιορτάσει ο ΣΔΒ στη καθιερωμένη κοπή πίτας που φέτος θα έχει ακόμη πιο εορταστικό χαρακτήρα, εκπλήξεις και θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Η μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “Καναράκια” τη Κυριακή 27 Ιανουαρίου στη 1.00 το μεσημέρι. Οι προσκλήσεις συμπεριλαμβάνουν φαγητό, κρασί, ζωντανή μουσική, κοστίζουν 15 ευρώ (για τα παιδιά 10 ευρώ), και δίνονται στα καταστήματα InkPlus Ιάσονος 77γ με Καρτάλη, και Aspirina Δημητριάδος 160.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις