Ισόπαλοι 1-1 ΠΑΣ και Πανιώνιος (video)

ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου θα βγει στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.

Αρκετά καλό ήταν τo παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, στο πρώτο ημίχρονο, με δεδομένο ότι διεξήχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του χιονιού. Οι παίκτες δυσκολεύονταν να γυρίσουν τη μπάλα κάνοντας και οι ίδιοι προσπάθεια να προσαρμοστούν καθώς στη μία πλευρά του γηπέδου είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα χιονιού και ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει ακόμα και η γραμμή του πλαγίου.

 

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τους φιλοξενούμενους στο 12ο λεπτό όταν ο Κούρντι συνεργάστηκε με τον Οικονομίδη, βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Δευτερόλεπτα μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία των «κυανέρυθρων», οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ όταν ο Γιάκος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κρίζμαν προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν η τέταρτη φορά που σκόραρε ο Κροάτης στα τελευταία πέντε παιχνίδια Κυπέλλου.

Στο 22ο λεπτό ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Τσιλούλη στην περιοχή, ο Ντουρμισάι νίκησε τον Βελλίδη από τα έντεκα βήματα και ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια προσπαθώντας να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου και να πετύχει δεύτερο γκολ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε περισσότερο παθητικό ρόλο βγαίνοντας μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις.

Μακρινό σουτ του Μπουκουβάλα στο 39ο λεπτό πέρασε ψηλά άουτ, όπως και το σουτ του Λίλα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή στο 42’ κι έτσι το 1-1 έμεινε στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η προσπάθεια των παικτών έγινε ακόμα δυσκολότερη, το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και φάσεις. Οι παίκτες του Πανιωνίου έμοιαζαν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, καθώς η ρεβάνς θα είναι στην έδρα τους, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας χωρίς να μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.

Στο 76′ ο Αθανασιάδης μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Σταυρόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε.

Τίποτα αξιόλογο ως το σφύριγμα της λήξης, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης στις 22 Ιανουαρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (65’ Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77’ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σίντι Αλί, Οικονομίδης (78’ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88′ Μίκο), Ντουρμισάι.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (σύνδεσμος Πέλλας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις