Κύπελλο Ελλάδας: Τρία ματς σήμερα (9/1) για τους «16»

Τρία ματς περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική ημέρα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται στη Ριζούπολη τον Ατρόμητο, ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται στη Λάρισα, ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΟΧ/ Κισσαμικό.

Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος

Περίπου 40 ημέρες μετά την κόντρα (1-1) τους στο πρωτάθλημα, Απόλλων Σμύρνης και Ατρόμητος μονομαχούν (15:00, Cosmotesports1, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) και πάλι στη Ριζούπολη, αλλά για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Από τη μια ο Μπάμπης Τεννές θα έχει στη διάθεσή του τον Θωμά Ναζλίδη που αποκτήθηκε πρόσφατα, έπειτα και από τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΛ. Χουάντερσον, Ελ Χέλβε και ο Κύργιας έμειναν εκτός, ενώ δεν υπολογίζονται Ζοάο Πέδρο, Γκάρος και Σικαμπάλα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νταμίρ Κάναντι δεν θα χρησιμοποιήσει αρκετά από τα βασικά του εργαλεία, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Μέγερι, Ουγκράι, Μπουσούλατζιτς και Μανούσος.

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν στην άκρη του μυαλού τους και τις δύσκολες αναμετρήσεις με ΑΕΛ εκτός και Παναιτωλικό εντός αντίστοιχα για το πρωτάθλημα.

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Στην πρώτη τους υποχρέωση για το 2019, ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης έχουν ραντεβού στις 17:15 (Cosmotesports2, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) στη Λάρισα για τους «16» του Κυπέλλου.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από το πολύ καλό φινάλε που έκαναν στο προηγούμενο έτος, στο οποίο έκαναν πέντε σερί νίκες με τις τέσσερις από αυτές να είναι για το πρωτάθλημα, έχοντας «αναστηθεί» με τον Γιώργο Παράσχο στο τιμόνι τους. Ωστόσο, θα αγωνιστούν με δύο σημαντικές απουσίες. Ο Καλτσάς έμεινε εκτός επειδή ταλαιπωρείται από ίωση και ο Τόνσο έχει σφίξιμο στη γάμπα.

Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν τόσο εντυπωσιακό φίνις στο 2018, αλλά έχει να παρουσιάσει κάτι… καινούργιο, αφού ο Λευκορώσος μεσοεπιθετικός, Άνταν Σετσέροβιτς, αναμένεται να ντεμπουτάρει με τους «βυσσινί». Σε κακή αγωνιστική κατάσταση είναι η AEL FC Arena.

Στο ματς του πρωταθλήματος που διεξήχθη τον Νοέμβριο, ο Αστέρας είχε επικρατήσει 2-0 στο γήπεδό του.

ΑΟΧ/Κισσαμικός – ΑΕΚ

Η Ένωση αντιμετωπίζει στις 19:30 (Cosmotesports1, ΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) τον ΑΟΧ/ Κισσαμικό εκτός έδρας με στόχο να βάλει από σήμερα γερές βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μάριος Οικονόμου και Χρήστος Αλμπάνης έμειναν εκτός αποστολής λόγω υψηλού πυρετού. Από ίωση ταλαιπωρείται και ο Μιχάλης Μπακάκης, αλλά ταξίδεψε κανονικά για την Κρήτη, αλλά λογικά θα είναι στον πάγκο σε πρώτη φάση. Ο Γαλανόπουλος έχει τεθεί νοκ-άουτ λόγω οσφυαλγίας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, βάζοντας Μάνταλο-Μπογέ (στα «φτερά»), Λιβάγια και Πόνσε από την αρχή. Ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Γκάλο θα είναι στην άμυνα. Μοράν και Άλεφ θα παίξουν στον άξονα. Κλωναρίδης και Γιαννιώτας έχουν πιθανότητες για να ξεκινήσουν.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

Τρίτη 8 Ιανουαρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 1-1
Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ 2-1
Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0
Εργοτέλης – ΟΦΗ 1-1

Τετάρτη 9/1
15:00 Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος
17:15 ΑΕΛ- Αστέρας Τρίπολης
19:30 Κισσαμικός – ΑΕΚ

Πέμπτη 10/1
19:30 Λαμία – Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις