Με το «δεξί» ο Ολυμπιακός Βόλου, 4-1 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης (photos)

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του για το 2019, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρτούν άνετα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, κερδίζοντας με 4-1 την ομάδα της Λάρισας στο Πανθεσσαλικό στάδιο, σε ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, παίζοντας με οργανωμένες επιθέσεις, είτε από τον άξονα, με δημιουργούς τους Ναζίμ, Κόλα και Λώττα, είτε από τα δύο άκρα με κύριους εκφραστές τους Σερτζίνιο και Ζγκούρι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως στόχο να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο με γρήγορες επιθέσεις ή καλό passing game. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν σε πρώτη φάση να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη, κάτι που δεν πέτυχαν και να «πληγώσουν» τον Ολυμπιακό Βόλου με αντεπιθέσεις.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αρκετά δραστήριος και στο 13’ προηγήθηκε (1-0), με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λώττα. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα (2-0), με κοντινή κεφαλιά του Ζγκούρι στο 25’. Το σκορ του πρώτου 45λέπτου διαμορφώθηκε στο 32’ με τον Μούλτσια να ευστοχεί από τα ένδεκα βήματα και να μειώνει σε 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχησε να κάνει τρία τα τέρματά του στο 71’ με τον Σερτζίνιο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 3-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 85’ ο Καμπλιώνης έκανε το 4-1 από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Κόλα, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Σαχινίδης.

Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός από το 1’, με τον Λώττα να σουτάρει από καλή θέση και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στη συνέχεια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης είχε δύο καλές στιγμές, οι οποίες δεν είχαν αντίκρισμα. Αρχικά, το πλασαριστό σουτ του Ντούφα στο 8’ έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιακουμή, ενώ στο επόμενο λεπτό το κοντινό πλασέ του Γκαμπέτα έφυγε εκτός εστίας.
Στο 11’ ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Τσιμεντερίδης, έδειξε την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Σερτζίνιο από τον Νούσια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λώττας έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει και στο 25’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του από κοντινή κεφαλιά του Ζγκούρι, ο οποίος νίκησε τον πορτιέρο του Οικονόμου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμη μία καλή στιγμή στο 27’, όταν ο Μπουτζίκος είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ από το σουτ που επιχείρησε ο ίδιος από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 31’ η ομάδα της Τσαριτσάνης κέρδισε πέναλτι, με τον Σαχινίδη να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στο σουτ που δοκίμασε ο Καραλούλης λίγο έξω από την περιοχή του Γιακουμή. Στο επόμενο λεπτό, ο Μούλτσιας ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων».
Στο 40’ ο Λώττας έβγαλε ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, βρίσκοντας το Ζγκούρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νούσια από την κεφαλιά του υψηλόσωμου δεξιού μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού Βόλου. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το γυριστό σουτ του Σαχινίδη έφυγε εκτός εστίας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα ενός τέρματος.

Σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» και στο δεύτερο μέρος
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 56’. Ο Σερτζίνιο έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Ζγκούρι να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, το γυριστό σουτ του Σαχινίδη, έπειτα από ωραία σέντρα του Κόλα από την αριστερή πλευρά έφυγε απελπιστικά άουτ.
Στο 70’ ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου του Οικονόμου. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Σετζίνιο, ο οποίος ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα στο 71’, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Νούσια και παράλληλα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 85’ ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, βρίσκοντας τον Καμπλιώνη, ο οποίος με γυριστό σουτ νίκησε από κοντά τον Νούσια, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Σκόρερ: 13’ Λώττας, 25’ Ζγκούρι, 71’ Σερτζίνιο, 85’ Καμπλιώνης – 32’ Μούλτσιας.
Κίτρινες: 47’ Κόλα – 42’ Περτζιόνι, 66’ Καλφούντζος.
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).
Βοηθοί
: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Σταφυλάς (Τρικάλων).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (34’ Σκοπελίτης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Ζγκούρι, Λώττας, Σερτζίνιο (83’ Καμπλιώνης), Σαχινίδης (73’ Φλίγκος).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Νούσιας, Καλφούντζος (91’ Καραγιάννης), Μπουμπουνάρας (81’ Δραχαλίβας), Περτζιόνι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης (72’ Γάνος), Μούλτσιας, Γκαμπέτας (91’ Πιπίλας), Ντούφας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις