Ριζογιάννης: Άκρως επαγγελματική ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου

Μετά την απόκτηση του Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, ο Ολυμπιακός Βόλου απέκτησε έναν ακόμη εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Παντελή Ριζογιάννη, ο οποίος χθες υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» και ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση.

Ο Παντελής Ριζογιάννης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ανέφερε τους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πώς πήρες την απόφαση να αφήσεις το πρωτάθλημα της Football League και να έρθεις να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Αγωνίστηκα σε δύο-τρεις μεγάλες ομάδες, τελευταία ήταν η Δόξα Δράμας και όντως σκέφτηκα πάρα πολύ, πριν πάρω αυτή την απόφαση. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με προσέγγισαν πάρα πολύ καλά και διαπίστωσα πως έχουν όραμα και πλάνο για την ομάδα. Γνωρίζω αρκετά πρόσωπα στην ομάδα, όπως για παράδειγμα τον Ευριπίδη Τσιαμπανάκο και τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη. Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με έπαιρναν τηλέφωνο, μου έλεγαν πως όλα είναι τέλεια στο σύλλογο και με παρότρυναν να έρθω στον Ολυμπιακό, για να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλό. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα, με κόσμο, με απαιτήσεις και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας.

Όντως, η πρόταση που μου έγινε ήταν δελεαστική και ήταν λίγο δύσκολο να πάρω την απόφαση να κατέβω μία κατηγορία. Το όνομα του Ολυμπιακού, η ιστορία της ομάδας, αλλά και το όραμα, όπως προανέφερα, που έχουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γι’ αυτή την ομάδα με έπεισαν να έρθω στον Ολυμπιακό».

Το γεγονός πως έχεις συνεργαστεί σε άλλους συλλόγους με αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού, θα σε βοηθήσει, πιστεύεις, να μπεις γρήγορα στο κλίμα της ομάδας;

«Θα με βοηθήσει σίγουρα. Με τον Στεφάνοβιτς έπαιξα, ως συμπαίκτης, δύο χρόνια, με τον Σερτζίνιο το ίδιο, όπως και με τον Λεάντρο. Επίσης, με τον Κώστα Φλίγκο παίξαμε, τόσο στην Ελευσίνα, όσο και στα Τρίκαλα. Γνωρίζω, επίσης, πολλούς παίκτες, όπως ο Μπουτζίκος, ο Λώττας, ο Σαχινίδης, ο Ζγκούρι, ποδοσφαιριστές καταξιωμένοι, που θέλουν να διακριθούν μέσα από αυτή την προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό και βλέπω ότι είναι άκρως επαγγελματική».

Πήρες μια πρώτη εικόνα από την ομάδα στο ματς με τον Οικονόμο…

«Μου άρεσε η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό είναι καλό. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, προκειμένου να κατακτήσουμε στο τέλος αυτό που επιδιώκουμε».

Μπορείς να αγωνιστείς και σε άλλες θέσεις, πέρα από αυτή του ανασταλτικού μέσου;

«Μπορώ να παίξω και ως δεξιός οπισθοφύλακας, αλλά η θέση μου είναι αμυντικός χαφ».

Πότε θα έχεις δικαίωμα συμμετοχής με τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε με τη Δόξα Δράμας ήταν στις 23 Δεκεμβρίου. Από τις 23 Ιανουαρίου θα μπορώ να αγωνίζομαι, πλέον, κανονικά στον Ολυμπιακό. Βάσει κανονισμού, θα πρέπει να περάσουν 30 μέρες από το τελευταίο παιχνίδι που δίνει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο είναι ερασιτεχνικό».

Ένα σχόλιο για τον κόσμο του Ολυμπιακού…

«Είδα και στο παιχνίδι με τον Οικονόμο ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει την ομάδα. Αψήφησε το κρύο και ήρθε στο γήπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα που είδα. Θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας, τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις