Νέες διακρίσεις των δρομέων του ΣΔ Βόλου και προγραμματισμός για το 2019

Νικητής σε έναν ακόμη αγώνα, τον 3ο ήδη για το 2019, τερμάτισε ο Νίκος Σκούταρης. Ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Βόλου κέρδισε τα “Α’ Ιατρίδεια“, τον νέο αγώνα απόστασης 15 χιλιομέτρων που έγινε τη Κυριακή στο Σοφικό Κορινθίας κάνοντας χρόνο 1.03.19. Στον αγώνα έτρεξαν 358 δρομείς.
Άλλοι 367 και 190 αθλητές έτρεξαν στους αγώνες 14 και 9 χιλιομέτρων στο Κρυονέρι Αττικής, στον πρώτο αγώνα του έτους της σειράς ορεινών αγώνων Salomon Mountain Cup. Στη μεγάλη διαδρομή αγωνίστηκε ο Στέργιος Κουσκουρίδας και κατέλαβε τη 44η θέση με επίδοση 1.17.26.
Στις 27 Ιανουαρίου η κοπή πίτας για τα 30 χρόνια του συλλόγου

Ο παλαιότερος επαρχιακός Σύλλογος Δρομέων και 3ος γενικά στην Ελλάδα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Την είσοδο στη 4η δεκαετία από τη δημιουργία του θα γιορτάσει ο ΣΔΒ στη καθιερωμένη κοπή πίτας που φέτος θα έχει ακόμη πιο εορταστικό χαρακτήρα, εκπλήξεις, και θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Οι βραβεύσεις θα γίνουν με πρωτότυπα αναμνηστικά που δεν έχουν ξαναδοθεί πουθενά παρόμοια. Η μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “Καναράκια” τη Κυριακή 27 Ιανουαρίου στη 1.00 το μεσημέρι. Οι προσκλήσεις συμπεριλαμβάνουν φαγητό, κρασί, ζωντανή μουσική, κοστίζουν 15 ευρώ (για τα παιδιά 10 ευρώ), και δίνονται στα καταστήματα InkPlus Ιάσονος 77γ με Καρτάλη, και Aspirina Δημητριάδος 160.

Ομαδικές εγγραφές και 3 αποστολές με λεωφορείο στο προσεχές διάστημα
Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου έκανε από τώρα τον πλήρη προγραμματισμό του 2019 όσον αφορά τους αγώνες που οι διοργανώσεις έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία τους. Έτσι ο σύλλογος ξεκίνησε να δέχεται εγγραφές για τα μέλη του για τους αγώνες 4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού (24 Φεβρουαρίου), Κατερίνη Run (3 Μαρτίου), 12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα (17 Μαρτίου). Και στους 3 αυτούς αγώνες θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΔΒ εκδρομή με λεωφορείο, με ποσό ανά άτομο 10 ευρώ. Οι εγγραφές για τους 3 αγώνες και η κράτηση για το λεωφορείο γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Τα ποσά συμμετοχής που όρισαν οι διοργανωτές είναι:
Ημιμαραθώνιος Σπερχειού 7 ευρώ τα 21χλμ. επίσης 7 ευρώ τα 5 χλμ. (λήξη εγγραφών 19/2)
Κατερίνη Run 10 ευρώ τα 21χλμ, 3 ευρώ τα 5 χλμ. (λήξη εγγραφών 27/2)
Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα 12 ευρώ τα 21χλμ, 12 ευρώ τα 5χλμ. (λήξη εγγραφών 10/3)
Όλοι οι αγώνες έχουν και παιδική διαδρομή με δωρεάν συμμετοχή.

Το καλεντάρι των σημαντικότερων αγώνων του 2019 που η ημερομηνία τους έχει ανακοινωθεί (έστω και αν δεν άνοιξαν οι εγγραφές), και στους οποίους ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα έχει μαζική παρουσία έχει ως εξής:

17 Φεβρουαρίου 3ο Gentiki trail 20χλμ και 2ο Gentikaki trail 5χλμ
24 Φεβρουαρίου 4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»
3 Μαρτίου 10ος Επετειακός Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου ΑΠΣ Ζευς Κατερίνη Run
3 Μαρτίου 2ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα Λάρισας
17 Μαρτίου 12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ.
17 Μαρτίου 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας
31 Μαρτίου Run Greece Λάρισα
7 Απριλίου 3ος Plastira ‘s Lake Trail Race
14 Απριλίου 14ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»
20 Απριλίου 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου / 26ος Δρόμος 5 χιλιομέτρων
5 Μαΐου 10ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
11 Μαΐου 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού
22 Σεπτεμβρίου 8o Skiathos Trail Run 2019 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη
22 Σεπτεμβρίου 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
29 Σεπτεμβρίου «7ος Αχίλλειος Άθλος» Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φάρσαλα
19 Οκτωβρίου 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
10 Νοεμβρίου 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Ξενοδοχείο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η πρώτη έκπληξη του 2019 από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου για τα μέλη του, έρχεται σχετικά με το ξενοδοχείο που θα μείνει η αποστολή στις 9 Νοεμβρίου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που θα γίνει την επόμενη ημέρα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, έγινε από τώρα σε συμφωνία με το ξενοδοχείο, το οποίο είναι σε κεντρική περιοχή, πολύ κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, και δεν θα χρειάζεται καν συγκοινωνία για τη μετακίνηση των δρομέων. Πολύ κοντά βρίσκονται επίσης φημισμένες περιοχές της Αθήνας, και τα μέλη θα μπορούν το διήμερο να τις επισκεφθούν. Το ξενοδοχείο είναι το Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57. https://hotelgoldenage.com/el/ Κρατήθηκαν με συμφωνητικό και προκαταβολή 35 δίλκινα δωμάτια στη τιμή των 100 ευρώ έκαστο (50 ευρώ ανά άτομο), και θα τα πάρουν τα πρώτα 70 μέλη του ΣΔΒ που θα πληρώσουν στον σύλλογο μέχρι τη στιγμή που οι θέσεις θα εξαντληθούν. Μετά την εξάντληση των θέσεων, τα μέλη θα πρέπει να αναζητήσουν δικό τους τρόπο διαμονής. Εξασφαλίστηκε δωρεάν late τσεκ άουτ (ως τις 6.00 μμ) για 10 από τα δωμάτια, και επίσης το πρωινό να δίνεται από τις 5.00 το πρωί την ημέρα του αγώνα. Η κράτηση έγινε τόσο καιρό πριν επειδή υπάρχει ζήτηση από δεκάδες χιλιάδες δρομείς και συνοδούς από όλο το κόσμο. Ο ΣΔ Βόλου ευχαριστεί πολύ τον δημοσιογράφο και φίλο του συλλόγου Ηρακλή Αθανασόπουλο, που χάρη στην έρευνά του μεταξύ 70 ξενοδοχείων υπήρξε το καλύτερο αποτέλεσμα. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα τρέξουν περισσότεροι από 150 δρομείς του ΣΔΒ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις