Β. Σκουντής, Π. Γιαννάκης και Β. Γκούμας, μίλησαν στις καρδιές των Βολιωτών (70 photos)

Στην ασφυκτικά γεμάτη από εκατοντάδες Βολιώτες και Θεσσαλούς, φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ, πραγματοποιήθηκε με διοργανώτρια της Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας (Επικουρικό Ταμείο –Μορφωτικό Ίδρυμα) και την Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του ΠΣΑΤ, η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή «Είμαστε πια πρωταθλητές».

Οι Βολιώτες υποδέχτηκαν θερμά τον κορυφαίο αθλητικό συντάκτη του μπάσκετ-συγγραφέα Βασίλη Σκουντή, τον εμβληματικό αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης του ’87 Παναγιώτη Γιαννάκη, καθώς και τον Βολιώτη μεγάλο άσο του παρελθόντος Βασίλη Γκούμα.

Τον συντονισμό της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, ενώ για το βιβλίο μίλησε με γλαφυρό τρόπο, ο Διευθυντής Σύνταξης του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Θεσσαλία» Ευθύμης Χούτας.

Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς και ο πρόεδρος του επικουρικού ταμείου Σωτήρης Κέλλας.

Φανερά συγκινημένος ο Βασίλης Σκουντής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το βιβλίο αυτό δεν θα είχε γραφτεί, αν δεν μας είχε οπλίσει τη γραφίδα, όπως έλεγαν οι παλιοί, αυτή η ομάδα. Με ό,τι έκανε και με ό,τι άφησε ως παρακαταθήκη. Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει αυτό που άφησε ως κληρονομιά γενικότερα στην Ελλάδα και όχι μόνο στο μπάσκετ.

Ο Βόλος έχει ένα πολύ έντονο αποτύπωμα, γενικότερα σε όλα τα δρώμενα της χώρας και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Έχει βγάλει Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές. Πάντοτε έχεις σεβασμό και πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση για έναν τόπο, που είναι αθλητομάνα και ένας τέτοιος τόπος είναι ο Βόλος.

Με την λογική της αμοιβαιότητας και της αντιπαροχής, μία μεγάλη επιτυχία σε αθλητικό επίπεδο μπορεί να την εισπράξει και η κοινωνία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος, το οποίο κεφαλαιοποίησε η Ελλάδα γενικότερα, με την επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987».

Ενώ με τη σειρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: «Νομίζω, ότι εκείνες οι στιγμές που έζησα το 1987 είναι ο καλύτερος Παράδεισος. Κι αυτόν τον Παράδεισο δεν μπορεί να τον πάρει κανείς. Οι αναμνήσεις είναι εκπληκτικές, είναι ζωντανές, γιατί ο κόσμος αγαπάει να ζει μ’ αυτή την περίοδο της ζωής του, μια και όλοι έχουν να θυμούνται κάτι πολύ ωραίο. Η επιτυχία του 1987 έδωσε μεγάλη δύναμη και πάθος σε όλους τους Έλληνες, στο μπάσκετ, αλλά σε όλον τον αθλητισμό και όχι μόνο. Θεωρώ ότι ήταν μία μαγική περίοδος, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους Έλληνες να καταλάβουν, ότι αν είναι ενωμένοι και δουλέψουν με τη δύναμη της ψυχής τους, μπορούν να κάνουν πράγματα, τα οποία φαίνονται ακατόρθωτα».

O Βασίλης Γκούμας, αποτύπωσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του και παρότρυνε τα παιδιά να δουλεύουν και να πιστεύουν στον εαυτό τους για να φτάσουν ψηλά.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η παιδική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου προσέφερε στον Βασίλη Σκουντή, ένα πίνακα της Αργούς, με την ευχή να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του, ενώ τα παιδιά προσέφεραν επίσης στους Παναγιώτη Γιαννάκη και Βασίλη Γκούμα πίνακες με εικόνες του Βόλου.

Εξάλλου, η Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο μεγάλος άσος του παρελθόντος Βασίλης Γκούμας, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Βασίλη Γκούμα (την απονομή έκανε ο κ. Ιάσονας Χατζής), στον Παναγιώτη Γιαννάκη (ο κ. Δημήτρης Μουρτζίνος) και στον Βασίλη Σκουντή (οι κ.κ. Νίκος Τσεκούρας και Κυριάκος Κυριακόπουλος)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Ιάσονας Αποστολάκης, η δημοτική σύμβουλος κα Φωτεινή Κοκκινάκη, η πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και υποψήφια δήμαρχος Βόλου κα Νάνσυ Καπούλα, οι εκπρόσωποι της υφυπουργού κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του βουλευτή κ. Χρήστου Μπουκώρου, ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, το μέλος Δ.Σ της ΕΣΚΑΘ κα Ευγενία Φραγγούλη, βετεράνοι άσοι του βολιώτικου μπάσκετ, βετεράνοι διαιτητές Α1 οι κ.κ. Μεταφτσής, Μαστραφτσής, Γκουντέλιας, προπονητές, αθλητές ομάδων και πλήθος κόσμου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον κ. Μίλτο Μουστακαλή, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ και τους εργαζόμενους για την άριστη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Η Ένωση Συντακτών δεξιώθηκε τους ομιλητές στο κέντρο «Αίθριον», όπου έτυχε άριστης περιποίησης από τον ιδιοκτήτη του και πρόεδρο της Αγριάς  B.C κ. Κώστα Βογιατζή.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις