Νίκη κορυφής για Διαγόρα… διαμαρτυρίες για Σαρακηνό

Πολύ σημαντική νίκη για το Διαγόρα, που επικράτησε του Σαρακηνού με 2-0 και φέρνει την ομάδα του Στεφανοβικείου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και πρόσκαιρα, μέχρι να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής. Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν και τα δυο τέρματα των γηπεδούχων, σε μια αναμέτρηση που γενικότερα δεν είχε πολλά κλασικές φάσεις.


Πολλά κι έντονα παράπονα εκφράστηκαν από την πλευρά του Σαρακηνού για τη διαιτησία του κ. Δημητριάδη και του επόπτη Π. Σακκά, τόσο για τη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ (έκαναν λόγο για ανύπαρκτο φάουλ), αλλά και για την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Ντούρος (72’) για χτύπημα σε αντίπαλο, την οποία χαρακτήρισαν ως απόλυτα “τραβηγμένη” απόφαση του διαιτητή.

Ταυτόχρονα έκαναν λόγο για την ανωτερότητα της ομάδας του Διαγόρα, από την οποία δεν έχουν κανένα παράπονο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν καλύτερη στην εν λόγω αναμέτρηση και δεν είχε καμία ανάγκη τις κάκιστες αποφάσεις του διαιτητή και του ενός εκ των δυο βοηθών του. Διευκρίνισαν ότι η διαμαρτυρία τους δεν αποτελεί μομφή για το Διαγόρα, που δεν χρειαζόταν καμία βοήθεια για να κερδίσει τον αγώνα -όπως κι έγινε- κι ότι επιθυμούν να στηλιτεύσουν τις αποφάσεις του διαιτητή Δημητριάδη και του βοηθού του Π. Σακκά, που ήταν εντελώς άδικες για την ομάδα τους.

Σε ότι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, στο 10’ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, για να αποκρούσει χαμηλά με δυσκολία ο Κοντογιάννης.

Επόμενη καλή στιγμή στο 40’, όταν έγινε σέντρα από δεξιά, ο Βαλωτής έκανε την κεφαλία στο δεύτερο δοκάρι για να αποκρούσει και πάλι ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού σε κόρνερ.

Με την έναρξη του β΄μέρους (47’) οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ, που τους πήρε το άγχος και ίσως έκανε τα πράγματα ευκολότερα γι’ αυτούς.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκε φάουλ από μακρινή απόσταση κι αριστερά, προς την καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων, όπου ο Γ. Μόσιος με κεφαλιά (κεντρική φώτο), έκανε το 1-0.

Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 80’, από παράλληλη σέντρα του Κυριάκου από δεξιά και προβολή του Βαλωτή που “πετάχτηκε” στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα.

Του δεύτερου γκολ, είχε προηγηθεί η αποβολή του Ν. Ντούρου (72’) γι’ αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κουβελά, ενώ με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν και οι γηπεδούχοι, αφού στο τέλος της αναμέτρησης (95’) απευθείας κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Καραπλιάγκος, για διαπληκτισμό με αντίπαλο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζας, Λάιος, Πρασσάς, Καλιακούδας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (76’ Κ. Καραπλιάγκος), Μόσιος (55’ Καραμανλής), Βαλωτής (88’ Ντάφος), Κυριάκος (83′ Τσουκάλης), Γουτούλης
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Ρουκάς (75’ Σιγαλάκος), Ντούρο, Ρακής (78΄ Κουσκουρίδας), Μοράλες, Γιαμαλής, Αλ. Γ. Σιώμος (68’ Ασλάνογλου), Καλαμάτας, Αλ. Απ. Σιώμος, Τζίκας, (83’ Κουτσώνας), Αναστασίου