Με τον αέρα του πρωτοπόρου με Μετέωρα ο Ολυμπιακός Β. (pregame)

Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για το 2019 δίνει σήμερα στην Καλαμπάκα ο Ολυμπιακός Βόλου, αντιμετωπίζοντας τα Μετέωρα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 4ο όμιλο.
Αυτό είναι το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα ματς που έχουν να δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε διάστημα μιας εβδομάδα, καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τον Γ.Σ. Αλμυρού (εξ αναβολής στις 23/1) και με Πιερικό στην Κατερίνη (27/1).


Ο Περικλής Αμανατίδης ζητεί από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στις ικανότητές τους και περιμένει να βγάλουν μέσα στο γήπεδο τον καλύτερό τους εαυτό.
Ο Ολυμπιακός έχει μ.ο. τέσσερα γκολ ενεργητικό σε κάθε παιχνίδι (πρώτη επίθεση όχι μόνο του ομίλου, αλλά και της Γ’ Εθνικής), ωστόσο, κανείς δεν παραγνωρίζει πως τα Μετέωρα είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο και μέσα στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Με εξαίρεση την ήττα από τη Νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 2018 με 0-2, η ομάδα της Καλαμπάκας ως γηπεδούχος έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες (με Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ΑΟ Σελλάνων και Θησέα), καθώς και μία ισοπαλία (0-0) με Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ως γηπεδούχος έχει σκοράρει 13 τέρματα (τρίτη εντός έδρας επίθεση του ομίλου), ενώ έχει δεχθεί πέντε γκολ στην Καλαμπάκα.


Από τη πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει δέκα γκολ μακριά από το Βόλο σε έξι ματς, ενώ από την άλλη έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως η ομάδα παρουσιάζει πλουραλισμό στην επίθεση, τη στιγμή που έντεκα παίκτες έχουν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι οι Φλίγκος και Σερτζίνιο με οκτώ γκολ ο καθένας, ενώ από πέντε τέρματα έχουν πετύχει οι Ζγκούρι και Ναζίμ. Τα υπόλοιπα γκολ έχουν σημειώσει οι Λώττας τέσσερα, Καμπλιώνης, Λεάντρο, Μπουτζίκος από δύο και από ένα οι Σαχινίδης, Ρόκας και Οικονομόπουλος.
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε το Σάββατο και στη συνέχεια ο Περικλής Αμανατίδης ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή. Τιμωρημένος είναι ο Κλεβί Κόλα, ο οποίος θα απουσιάσει από την αναμέτρηση, καθώς εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής.


Το δελτίο του Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς δεν εκδόθηκε από την ΕΠΟ και θα απουσιάσει και αυτός από το παιχνίδι, όπως και ο έτερος νεοαποκτηθείς Παντελής Ριζογιάννης (θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τον ΓΣ Αλμυρού). Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας μας είναι οι Γιακουμής, Παλιούρας, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος, Πίντο, Παπουτσογιαννόπουλος, Μαργαρίτης, Ναζίμ, Ρόκας, Λώττας, Πατσής, Καναβός, Σκοπελίτης, Σερτζίνιο, Ζγκούρη, Καμπλιώνης, Σαχινίδης και Φλίγκος.

«Σφυρίζει» ο Πάνος
Την σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιάννης Πάνος από την ΕΠΣ Ηπείρου, με βοηθούς τους Θανάση Στεφούλη και Βασίλη Μωυσιάδη από την ΕΠΣ Γρεβενών. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γρηγόρης Λέφας από την ΕΠΣ Πιερίας.
Ο Πάνος βρίσκεται στους πίνακες διαιτητών στις εθνικές κατηγορίες από την περίοδο 2013-14. Έχει σφυρίξει συνολικά 44 παιχνίδια, 43 για την Γ’ Εθνική και ένα για την Φούτμπολ Λιγκ, την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ουδέποτε έχει διευθύνει στο παρελθόν παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις