Αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων: Αυτό είναι το plan b

Γιώργος Βασιλειάδης και Βαγγέλης Γραμμένος συνεργάστηκαν για την αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας έχει προκαλέσει κυρίως αρνητικά σχόλια, καθώς προέκυψαν μία σειρά από ζητήματα, τα οποία έχουν μείνει… στον αέρα.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει προτείνει:

1) Super League 1 με 14 ομάδες.

2) Super League 2 με 12 ομάδες.

3) Football League με 16 ομάδες.

4) Γ’ εθνική με οχτώ ομίλους.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την Τρίτη (15/1) να συσταθεί ομάδα που θα μελετήσει την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν.

Δηλαδή, ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό των πρωταθλημάτων, εντούτοις δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποκτήσει νέα μορφή από τη σεζόν 2019-20.

Το Plan B
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, τα πρόσωπα της επιτροπής εξετάζουν ένα εναλλακτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει κοινά σημεία με την πρόταση του υφυπουργού, αλλά και μία μεγάλη διαφορά.

Το plan b που εξετάζεται και, ήδη, βρίσκει αρκετούς συμμάχους αναφέρει τα εξής:

1) Super League με 14 ομάδες.

2) Football League, Βόρειος όμιλος με 15 ομάδες.

3) Football League, Νότιος όμιλος με 15 ομάδες.

4) Γ’ εθνική με οχτώ ομίλους των 15-16 ομάδων.

ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σύμφωνα με το σχέδιο Βασιλειάδη:

1) Στη Super League 1 θα συμμετέχουν οι δώδεκα ομάδες της Super League, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2) Στη Super League 2 θα συμμετέχουν οι οκτώ πρώτοι της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League

3) Στη Football League θα πάρουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα με το εναλλακτικό σχέδιο:

1) Στη Super League 1 θα συμμετέχουν οι δώδεκα ομάδες της Super League, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2) Η Football League θα χωριστεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στην οποία θα πάρουν μέρους οι 10 ομάδες που θα παραμείνουν από τη φετινή Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League και οι 16(!) που θα προβιβαστούν από τη Γ΄εθνική.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις