«Στάση» στα Μετέωρα… για τον Ολυμπιακό Βόλου (+ Photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη ήττα-σοκ στα Μετέωρα, καθώς το αήττητο σερί που είχαν χτίσει μέχρι σήμερα οι «ερυθρόλευκοι», έλαβε τέλος μετά το 2-0 υπέρ της ομάδας των Τρικάλων. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη ηττήθηκε στο 14ο παιχνίδι που έδωσε για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και  υποχώρησε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην ήττα του Ολυμπιακού έπαιξαν ρόλο η αστοχία των παικτών του και η έλλειψη συγκέντρωσης τους σε κρίσιμα χρονικά σημεία του παιχνιδιού, αλλά και οι αποφάσεις των διαιτητών της αναμέτρησης (Πάνος, Στεφούλης, Μωυσιάδης), που εξόργισαν τόσο τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων», όσο και τον κόσμο της ομάδας, που βρέθηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι στο πλευρό της για να τη στηρίξει με τη φωνή του και τα τραγούδια του.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, διότι είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος του και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες τόσο από τις πτέρυγες, όσο και από τον άξονα, με τον Ζαρόπουλο να καταφέρνει να αποκρούσει με οποιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και έπειτα από γλίστρημα του Παπουτσογιαννόπουλου, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37’ με τον Λίτσο.
Στο δεύτερο μέρος, ο διαιτητής κ. Πάνος, ακύρωσε τέρμα του Καμπλιώνη στο 47’ ως αντικανονικό, ενώ δεν έδωσε και πέναλτι σε ανατροπή του Σκοπελίτη στο 51’, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο κόσμος της ομάδας που έδωσε βροντερό «παρών» στο γήπεδο των Μετεώρων να εκνευριστούν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 75’ με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελπίδες του για νίκη. Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν ξανά στο παιχνίδι με κάποιο τέρμα κι έτσι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησαν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νίκη.

Πρόβλημα με Μπουτζίκο στην προθέρμανση
Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Μπουτζίκος, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Έτσι, τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Φίλιππος Σκοπελίτης.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Σκοπελίτης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ρόκας, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Καμπλιώνης από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Σαχινίδης.

Άτυχος ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 14’ ο Λίτσος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Ιωαννίδη από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Ωστόσο, η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση. Στο 16’ ο Λώττας σούταρε από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζαρόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ναζίμ κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα, αλλά η μπάλα από την κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους των Μετεώρων.
Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε και άλλο την απόδοσή του, δημιουργώντας και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 20’ ο Σκοπελίτης που ξεκίνησε την προσπάθεια του από την αριστερή πλευρά, συνέκλινε αρχικά προς το κέντρο, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε το σουτ με τον Ζαρόπουλο να αποκρούει δύσκολα, αλλά να διατηρεί ανέπαφη την εστία του. Μετά από δύο λεπτά, ο Σαχινίδης έβγαλε σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Καμπλιώνη να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 33’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε το φάουλ της ομάδας του, με τη μπάλα να βρίσκει σε παίκτη των Μετεώρων και να καταλήγει κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Ναζίμ. Ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ, με τον κεντρικό μέσο των «ερυθρόλευκων» να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Ζαρόπουλο να πραγματοποιεί νέα μεγάλη επέμβαση.Στο 37’ η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό, καθώς ο Παπουτσογιαννόπουλος έχασε τη μπάλα, λόγω γλιστρήματος, με αποτέλεσμα να την πάρει ο Λίτσος που στη συνέχεια τη μεταβίβασε στον Σκόνδρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λέπτου, ο Ρόκας έπιασε κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Πέτυχαν και δεύτερο γκολ τα Μετέωρα στο δεύτερο μέρος
Δύο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καμπλιώνης χρίστηκε σκόρερ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Στο 48’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Ιωάννου να στέλνει από πλεονεκτική θέση άουτ, με το σκορ να παραμένει στο 1-0.
Στο 51’ ο Σκοπελίτης μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ιωαννίδη να ανατρέπει τον αριστερό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο, αντί να δοθεί πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Πάνος, ήταν ο μόνος που δεν υπολόγισε σωστά τη φάση, δίνοντας επιθετικό φάουλ υπέρ του Ιωαννίδη και της ομάδας των Μετεώρων.
Στο 62’ ο Λώττας που βρέθηκε σε πλάγια θέση, την ώρα που έγινε αποδέκτης της μπάλας, υποδείχθηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση. Στο 69’ ο Σερτζίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Λώττα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Στο 75’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, το οποίο λιγόστεψε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Ιωάννου έβγαλε ωραία μπαλιά στο Σκόνδρα, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και με ωραίο σουτ σημείωσε το 2-0.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πιέσει, με τον Σκοπελίτη να βγάζει τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και τον Σαχινίδη να πιάνει την κοντινή κεφαλιά, με τον Ζαρόπουλο να του λέει και πάλι «όχι». Με τη συμπλήρωση των «ενενήντα», ο Φλίγκος έπιασε το σουτ, έπειτα από μπαλιά του Οικονομόπουλου, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των Μετεώρων.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Οικονομόπουλος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με το Ναζίμ να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Έτσι, ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σκόρερ
: 37’, 75’ Σκόνδρας.
Κίτρινες
: 29’ Οζούνογλου-45’ Ναζίμ, 49’ Γιακουμής.
Διαιτητής
: Πάνος (Ηπείρου).
Βοηθοί: Στεφούλης, Μωυσιάδης (Γρεβενών).  
ΜΕΤΕΩΡΑ
: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης (86’ Μανώλης), Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Λίτσος (68’ Πολυζόπουλος), Οζούνογλου, Σκόνδρας (79’ Συράκος), Κιάκος, Ιωάννου (90’ Μαρούδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (67’ Φλίγκος), Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Ρόκας (79’ Παπαϊωάννου), Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Λώττας (79’ Ζγκούρι), Σερτζίνιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις