Δυσφήμιση για το ποδόσφαιρό μας ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena

Ο Αγγελος Χαριστέας «καυτηριάζει» τον άθλιο αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, στέκεται στον βαθμό που πήρε ο Αρης και κλείνει το σημείωμά του με ειδική αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Eιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως δίνει κάποιος το ΟΚ για να παιχτεί ποδόσφαιρο σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Παρακολούθησα ολόκληρο το παιχνίδι και με το που τελείωσε έβαλα κατευθείαν να δω Σάλκε-Βόλφσμπουργκ για να «θυμηθώ» το κανονικό χρώμα του χορταριού. Είναι κρίμα πρώτα για την ΑΕΛ που αναγκάζεται να παίζει εκεί, αλλά και για τον Αρη που έχει μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, κάτι που χθες ήταν ακατόρθωτο.

Ρισκάρουν παίκτες την καριέρα τους δεν είναι αστείο. Για μένα άμεσα θα πρέπει να δοθεί εντολή να μην ξαναγίνει εκεί αγώνας μέχρι να φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος. Αν δεν το κάνει αυτό η αρμόδια αρχή σημαίνει πως είναι ανίκανη και δεν μπορεί να προστατεύσει το ίδιο της το προϊόν.

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ ευχαριστημένος από τον Αρη και την προσπάθεια που έκανε παρά τις δυσκολίες που αναλύσαμε παραπάνω. Πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα περάσουν όλες οι ομάδες από την έδρα της ΑΕΛ, διότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν καλό για τον Αρη. Θέλω να σταθώ στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ηταν σχεδόν άριστη. Κέρδισαν μονομαχίες, είχαν εξαιρετικής αλληλοκαλύψεις και δεν δέχτηκαν φάσεις με εξαίρεση μία στο πρώτο ημίχρονο και το δοκάρι που όμως ξεκίνησε από λάθος του Δεληζήση.

Βέβαια, σε ένα τέτοιο τερέν δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Ο Αρης ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα βάσει και των απουσιών που είχε. Κατάφερε να κλείσει τους χώρους στη μεσαία γραμμή εκεί όπου είναι η δύναμη της ΑΕΛ. Κορυφαίος για μένα ήταν ο Ματίγια, που κράτησε μπάλα, μοίρασε το παιχνίδι. Είχε όμως κακά στημένα αυτή τη φορά. Καταλυτικός ήταν και ο Κουέστα που όποτε χρειάζεται με τις επεμβάσεις του δίνει λύσεις. Στα συν και η παρουσία του Κόρχουτ, παρά το σοκ που έπαθε όταν αντίκρισε το γήπεδο. Είχε καλή κίνηση στο χώρο, ζητούσε μπάλα και είναι σίγουρα μία προσθήκη ουσίας που έλειπε από τον Αρη. Ξανατονίζω είναι πολύ σημαντικός ο κάθε εκτός έδρας βαθμός. Ο Αρης παρά τα πολλά προβλήματά του βρίσκεται στον στόχο του. Σαφώς και στη συνέχεια θα πρέπει να χτυπάει όλα τα παιχνίδια, αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον να μην χάνεις.

Θέλω να κλείσω κάπως διαφορετικά το σημερινό μου blog και να κάνω ειδική μνεία στον Στέφανο Τσιτσιπά. Με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, τη ψηφοφορία στη Βουλή και πολλά ακόμα ο Στέφανος πρεσβεύει τη χώρα μας στο εξωτερικό και δείχνει ποια είναι η πραγματική Ελλάδα. Μας διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο.

Η νίκη του κόντρα στον ζωντανό μύθο του παγκόσμιου τέννις είναι μόνο η αρχή. Επί της ευκαιρίας θέλω να διηγηθώ κάτι που μας είχε εξομολογηθεί ο Οτο Ρεχάγκελ, σε μία συνομιλία του με τον Φέντερερ, τότε που ο Ελβετός του είπε πως: «Εγινα ο καλύτερος τενίστας του κόσμου, όταν σταμάτησαν τα νεύρα μου». Ο Στέφανος με την ηρεμία και την προσήλωσή του έδειξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σήκωσε την Ελλάδα ψηλά και τον ευχαριστούμε. Εχει μεγάλη ανάγκη η χώρα μας να ταυτίζεται με τέτοιους σπουδαίους αθλητές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις