Στους “8” του Κυπέλλου ο Πανιώνιος

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος, μετά τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Ντουρμισάι με πέναλτι στο 52’ και Σαραμαντάς στο 75ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να μπαίνει καλύτερα στο ματς αλλά να μην μπορεί να σκοράρει στις μεγάλες φάσεις που βρήκε κυρίως από «στημένες» μπάλες…

Με τον Μάνο -που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ- στο 5’ και στο 18’ και τον Κάστρο ένα λεπτό πριν τη λήξη του 45λέπτου. Ενώ και στο 45’ λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα, με τον Σαραμαντά να ρισκάρει να σκοράρει στην εστία της ομάδας του.

Οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 20λεπτο, και έπαιξαν κυρίως από τα άκρα, ενώ έφτασαν κοντά στο 1-0 με τον Ντουρμισάι να έχει δοκάρι μετά και την παρέμβαση του Μιχαήλ στο 23’.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 51ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον διαιτητή Βρέσκα να καταλογίζει πέναλτι σε χέρι του Ευαγγέλου. Η απόφασή του αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του ΠΑΣ που ζήτησαν επιθετικό φάουλ του Ντουρμισάι, όμως ο ίδιος παίκτης που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε τη μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Νεόφυτου, για το 1-0!

Ο Γιάννης Πετράκης έκανε στη συνέχεια και τις τρεις αλλαγές του, θέλοντας να βελτιώσει την… αναιμική και εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα της ομάδας του, αλλά αντί για το 1-1 ήρθε το 2-0, στο 75ο λεπτό…

Όταν ο Σαραμαντάς έκανε μια φοβερή ντρίμπλα στον Αποστολόπουλο και στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα εντυπωσιακό σουτ με το δεξί στην απέναντι γωνία του Μιχαήλ, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά, με το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα, την υπόθεση πρόκριση για τους Νεοσμυρνιώτες!

Αφού στη συνέχεια, ο ΠΑΣ δεν απείλησε… ποτέ ξανά την εστία του Μανοϊλοβιτς, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να κάνει σωστή διαχείριση του αποτελέσματος, να παίρνει το «εισιτήριο» για τους «8» και παράλληλα να δίνει τέλος στο αρνητικό σερί του Πανιωνίου απέναντι στο σημερινό αντίπαλο του.

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (86’ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (69’ Καμαρά), Κούρντι, Ντουρμισάι (90’ Οικονομίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Νεόφυτος, Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Τσικάρσκι (68’ Σεργκελασβίλι), Κάστρο, Βιδάλ (73’ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Ξύδας, Αθανασιάδης, Μάνος (65’ Κρίζμαν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις