Λόρι Κέρι: «Οι αριθμοί λένε την αλήθεια»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή «Τάκλιν στην καρωτίδα» φιλοξενήθηκε ο Λόρι Κέρι. Ο αρχηγός της Νίκης Βόλου τόνισε πως η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να πετύχει τους στόχους της και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λόρι Κέρι στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM

Για το παιχνίδι με τη Στυλίδα

«Στο ματς με τη Στυλίδα ήμασταν σοβαροί, δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο, σημειώσαμε αρκετά τέρματα και όλα πήγαν καλά»

Για την αντίδραση του κόσμου στα γκολ που πέτυχαν τα Μετέωρα κόντρα στον Ολυμπιακό

«Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε, όμως ρωτώντας μάθαμε πως είχε δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι αλήθεια πως στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, που είναι η ανταγωνίστρια ομάδα στον στόχο μας, χαρήκαμε κι εμείς μαζί με τον κόσμο»

Για το αν η Νίκη θα βρίσκεται στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

«Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να προδικάζεις πράγματα και καταστάσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην κορυφή μέχρι το τέλος»

Για το αν βρίσκεται δίκαια η Νίκη στην κορυφή

«Το λένε οι αριθμοί και σχεδόν πάντα οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα»

Για τα ματς του πρωταθλήματος που ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος, εκτός του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα. Παράδειγμα το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας το παιχνίδι ήταν θεωρητικά εύκολο, όμως θυμάστε ότι δυσκολευτήκαμε. Πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα κοιτάζουμε σοβαρά. Δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο και αυτό κάνουμε ως τώρα και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Αν είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι στον στόχο μας, πιστεύω πως στον τέλος θα τον κατακτήσουμε. Κατά την άποψή μου τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι. Τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια θα σου δώσουν το πρωτάθλημα»

Για τους λόγους που επέλεξε τη Νίκη το καλοκαίρι

«Η Νίκη Βόλου είναι μία ιστορική ομάδα. Η οικογενειακή σχέση μου με τον πρόεδρο κρατά 25 χρόνια. Είχα μάθει ότι στην ομάδα υπάρχει “υγεία”, κάναμε μία συζήτηση, ικανοποιήθηκα και οικονομικά και συμφωνήσαμε. Για μένα σημαντικό ρόλο πέρα του οικονομικού έπαιξε η οργάνωση και οι στόχοι που είχε η ομάδα. Τα γήπεδα των προπονήσεων, το γήπεδο που θα παίζαμε τους αγώνες, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θα αποκτούσε η ομάδα, όλα έπαιξαν σημαντικό ρόλο να έρθω στη Νίκη».

Για τους τρεις προπονητές της Νίκης στη φετινή αγωνιστική περίοδο

«Είναι τρεις προπονητές με διαφορετική φιλοσοφία. Πρόκειται για τρεις πολύ καλούς προπονητές με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, επαναλαμβάνω. Δεν είχα κανένα και με τους τρεις προπονητές και με όλους προσπαθούσα και προσπαθώ να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Νομίζω πως δεν είχα μεταπτώσεις. Ο κ. Ντόστανιτς μας έχει έναν πιο ξεκάθαρο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο και όλα φαίνονται πιο απλά».

Για το ότι είναι πρώτος σκόρερ με διαφορά στην κατηγορία

«Σ’ αυτό μ’ έχουν βοηθήσει πολύ οι συμπαίκτες μου. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να έχω πετύχει αυτά τα τέρματα. Έχω δουλέψει πολύ τα τελειώματά μου και προσπαθώ κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζεται να την κάνω γκολ».

Για τον μήνα που η ομάδα έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, έχασε στο Κύπελλο και ήρθε ισόπαλη με τον ΑΟ Σελλάνων

«Ήταν ένας δύσκολος μήνας, όμως δεν θεωρώ πως περάσαμε κάποια κρίση. Ήταν κυρίως πλήγμα στην ψυχολογία μας και τίποτα παραπάνω. Ήμουν και τραυματίας και δεν μπορούσα να βοηθήσω όσο θα ήθελα. Όμως το διαχειριστήκαμε σωστά, παλέψαμε κάθε παιχνίδι, ήμασταν ενωμένοι και το ξεπεράσαμε με επιτυχία. Αν δεν υπάρχει ενότητα δεν μπορεί να προχωρήσει μία ομάδα».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από την αποχώρηση των Τζιώρα, Μακένγκο και Δωματά

«Τα τρία αυτά παιδιά, απ’ όσο γνωρίζω αποχώρησαν οικειοθελώς. Από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί. Στη συνέχεια δεν μπορώ να πω πως θα εξελιχθεί. Και οι τρεις παίκτες ήταν σημαντικοί και βοήθησαν την ομάδα. Υπήρξε στεναχώρια στην ομάδα για την αποχώρησή τους. Ειδικά για τον Χρήστο (σ.σ. Τζιώρα) που ήταν και πέρυσι στην ομάδα και υπάρχει κι ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον κόσμο αλλά και με ποδοσφαιριστές που ήταν από την προηγούμενη χρονιά εδώ. Μιλήσαμε με τον Χρήστο και του είπαμε να μείνει στην ομάδα γιατί τον έχει ανάγκη, όμως ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει. Το ίδιο κάναμε και με τους Δωματά και Μακένγκο».

Για τη στιγμή που χάρηκε περισσότερο στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας

«Είναι πολλές οι καλές στιγμές, όμως η πρόκριση στο Κύπελλο με νίκη επί της Δόξας Δράμας, νομίζω ήταν η πιο έντονη. Υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα από τον κόσμο μας, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και μου έχει αφήσει μία πολύ γλυκιά ανάμνηση»

Για τις προοπτικές της Νίκης αυτή τη στιγμή

«Αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτό που λέμε εμείς οι ποδοσφαιριστές η “υγεία” στην ομάδα. Έλειπε ένας άνθρωπος που θα ήταν συνεπής απέναντι σε όλους. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Τώρα αυτό η Νίκη το έχει με τον κ. Ιμεράι και το μέλλον της πιστεύω πως μπορεί να είναι λαμπρό»

Για τον κόσμο

«Ο κόσμος της ομάδας είναι δίπλα μας και σίγουρα θα θέλαμε να είναι ακόμη περισσότερο κοντά μας και θα θέλαμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές, με την απόδοσή μας να τον κάνουμε κάθε φορά και περισσότερο στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις