Δύο αργυρά για την Τσιόβολου του ΕΟΣ Βόλου

Ξεκίνησε από τα Χ.Κ. Λαϊλια το Σαββατοκύριακο 19-20/01/2019,  το αγωνιστικό πρόγραμμα για τη χιονοδρομία και συγκεκριμένα για τα αλπικά αγωνίσματα.

Η ομάδα του Ε.Ο.Σ. Βόλου συμμετείχε με τέσσερις αθλήτριες και δυο αθλητές: Δημητρώφ Απόστολος,Τζίμας Νικίτας, Τσιόβολου Μένια, Καραμπάση Κιάρα, Αγιώτη Γεωργούλα, Σοφία και Κόστιτς Σιλουανή

Στη τεχνική κατάβαση της πρώτης ημέρας, η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο, η Κόστιτς Σιλουανή την 6η θεση, η Καραμπάση Κιάρα την  11η θέση και  στα αγόρια ο Δημητρώφ Απόστολος κατετάγη 8ος.

Στην τεχνική κατάβαση της δεύτερης ημέρας η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου κατέκτησε ακόμα ένα αργυρό μετάλλιο, η Κόστιτς Σιλουανή την  6η θέση, ενώ ο Δημητρώφ Απόστολος ήταν 9ος .

Πολύ καλή επίδοση είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές.

Επιπλέον ο  ΕΟΣ Βόλου υλοποιεί πρόγραμμα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,  σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπου μαθητές επισκέφτηκαν ήδη το χιονοδρομικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου για να γνωρίσουν το άθλημα του σκι δρόμων αντοχής , ενώ  οι επισκέψεις συνεχίζονται με άλλα σχολεία.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα ευχάριστο μάθημα μέσα στη φύση και στο χιόνι, που ενθουσίασε τα παιδιά. Φιλοσοφία του Συλλόγου μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της αισθητικής αγωγής και τη βελτίωση της κοινωνικοσυναισθηματικής κατάστασης του.

Στόχος μας, η μετάδοση -μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες- των αξιών του αλληλοσεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της αγάπης για το βουνό και το χιόνι. Με αυτή τη φιλοσοφία σχεδιάσαμε μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Από τον ΕΟΣ Βόλου