Οχτώ ΠΑΕ της Super League “συνιστούν”… ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα!

Με αφορμή τη διαιτησία του Κοτσάνη στο Ηρακλείο, o Παναιτωλικός έγινε η όγδοη ομάδα της Super League που ζητάει με κάθε επισημότητα τον ορισμό ξένων διαιτητών από την ΚΕΔ στα παιχνίδια της.

Η δυσπιστία και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Έλληνες διαιτητές είναι εμφανής ανάμεσα στις ομάδες που απαρτίζουν τη Super League κάτι που φαίνεται άλλωστε και στα αιτήματά τους για ορισμό αλλοδαπών ρέφερι.

Τελευταία ομάδα που έπραξε κάτι τέτοιο ήταν ο Παναιτωλικός μετά τη διαιτησία που είχε στο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ. Του Παναιτωλικού προηγήθηκαν άλλες επτά ομάδες που είχαν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των ξένων διαιτητών είτε με ανακοινώσεις τους, είτε καταθέτοντας επίσημο αίτημα στην ΚΕΔ. Αυτές είναι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης.

Αν προσθέσουμε επίσης τα επανειλημμένα παράπονα της ΑΕΛ για τη διαιτησία καθώς και ομάδες όπως η Ξάνθη ή ο Αστέρας Τρίπολης που έχουν εκδώσει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας χωρίς ωστόσο να έχουν ζητήσει ανοιχτά αλλοδαπούς ρέφερι, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι πάνω από το 50% των ΠΑΕ της Super League έχει μεγάλο ή μικρό πρόβλημα με τους Ελληνες διαιτητές.

Αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύει πόσο αναγκαία ήταν η εφαρμογή για πρώτη φορά φέτος του μέτρου ορισμού ξένων ρέφερι από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ προκειμένου να μετριαστούν η καχυποψία και οι εντάσεις, κάτι που φαίνεται ότι αναγνωρίζει πλέον η πλειοψηφία των ομάδων της Λίγκας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις