Νέος θρίαμβος της Ελλάδας επί της Ρωσίας, 61-57 (photos)

Την τέταρτη θέση στον όμιλό της κατέλαβε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων η οποία επικράτησε της Ρωσίας με σκορ 61-57 στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.
Το ματς με τη Ρωσία ήταν επί τοις ουσίας βαθμολογικά αδιάφορο, αφού μετά την ήττα της Λιθουανίας από την Τουρκία, η Εθνική θα ήταν τέταρτη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στη φάση των “8” θ’αντιμετωπίσει τη Γαλλία που επικράτησε της Γερμανίας με 89-74  και πήρε την πρώτη θέση του Ε’ Ομίλου. Γι’ άλλη μια φορά οι Βολιώτες φίλαθλοι γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό της Ν. Ιωνίας, αποθεώνοντας τους…

…Έλληνες διεθνείς.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ. Η Ρωσία παίζοντας χωρίς άγχος, κόντραρε επί ίσοις όροις την Εθνική μας ομάδα, η οποία υπέπεσε σε αρκετά λάθη και εμφανίστηκε αρκετά άστοχη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 11-11.
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η β’ περίοδος με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να δίνει «ανάσες» στον Χαραλαμπόπουλο και στον Παπαγιάννη, και χρόνο συμμετοχής στους Σκορδά, Μιλεντίγεβιτς, Μιχαλούτσο, Χρηστίδη και Ντουζίδη οι οποίοι τον δικαίωσαν απόλυτα. Οι Ρώσοι στο 16′ πέρασαν μπροστά με 19-15, αλλά η ελληνική ομάδα αντέδρασε άμεσα και με καλάθια των Μιλεντίγεβιτς (τρίποντο) και Σκουλίδα πέρασε και πάλι μπροστά στο 17′ με 20-19.
Στο τελευταίο τρίλεπτο του β’ δεκαλέπτου οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αστοχία (5/20 δίποντα, 3/10 τρίποντα) των Ελλήνων παικτών πήραν μια διαφορά της τάξης των οκτώ πόντων (σκορ 22-30)
Στην Τρίτη περίοδο οι Ρώσοι σαφώς καλύτεροι, ήλεγξαν την …εναέρια κυκλοφορία, πέτυχαν εντυπωσιακά καλάθια και προηγήθηκαν στο 27′ με 42-28. Μ’ ένα καταπληκτικό ξέσπασμα τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου και με κύριους εκφραστές τους Μιλεντίγιεβιτς και Χρηστίδη έκαναν ένα σερί 15-4 μειώνοντας στο 30΄σε 46-43
Η Εθνική μπήκε …φορτσάτη την τέταρτη περίοδο. Πρεσάροντας σ’ όλο το γήπεδο κι έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μιλεντίγιεβιτς που …πυροβολούσε από παντού με σουτ τριών πόντων και πολύ καλό τον Μιχαλούτσο πέρασε μπροστά στο 35′ με 55-49.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Ελλάδα σαφώς καλύτερη, αποδίδοντας καλό μπάσκετ έφτασε σε μια νέα επιτυχία με σκορ 61-57.
O Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ τις προηγούμενες μέρες, ενώ ξεκούρασε βασικούς ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν στην οκτάδα. Έκανε άριστη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού οδηγώντας την ομάδα του σ’ έναν ακόμη θρίαμβο. Οι Βολιώτες φίλαθλοι είχαν γι’ άλλη μια φορά εκπληκτική παρουσία.
Δεκάλεπτα: 11-11, 22-30, 43-46, 61-57

 Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 5, Ντουζίδης 2, Μιλεντίγιεβιτς 19, Φλιώνης, Μιχαλούτσος 4, Μουράτος, Σκουλίδας 2, Χρηστίδης 9, Δίπλαρος 2, Σκορδάς 2, Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος 12

Ρωσία (Σίγκιν): Σπάκοφ, Βολχίν 6, Γιακούσιν 15, Σοπίν 10, Λομπάρεφ 4, Τσεμπούρκιν 3, Ντομάνι, Αντρέεφ, Καρπένκοφ 9, Λοπάτιν 10, Τονόγιαν, Βντοβίν

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις