ΒΙΝΤΕΟ: Τα επίμαχα σημεία της αναμέτρησης Σκιάθος- Αγ. Παρασκευή

Μεγάλο θέμα είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με τη διαιτησία του κ. Τσίντζα στην αναμέτρηση Σκιάθος- Αγ. Παρασκευή (3-3) (12η αγωνιστική, 12/01) για τις διαιτητικές αποφάσεις του, με αποκορύφωμα το τρίτο πέναλτι που υπέδειξε στο 92’ της αναμέτρησης εις βάρος της γηπεδούχου ομάδας, την κόκκινη κάρτα στον Ορ. Χισάι, αλλά κυρίως για τα όσα έγραψε στο Φύλλο Αγώνα. Αυτά αμφισβητήθηκαν έντονα από τους γηπεδούχους, χαρακτηρίστηκαν ως αναληθή κι εξόργισαν τους Σκιαθίτες, αφού επέφεραν  την επιβολή τιμωρίας δέκα αγωνιστικών σε ένα εκ των κορυφαίων παικτών της νησιωτικής ομάδας, τον Ορέστη Χισάι.

Από χθες υπάρχει στο διαδίκτυο το βίντεο του αγώνα,που μπορεί να δώσει εικόνα σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην εν λόγω αναμέτρηση, τα οποία συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να απασχολούν τους εμπλεκόμενους…

Το πέναλτι που σφυρίχτηκε στις καθυστερήσεις υπέρ της Αγ. Παρασκευής (01:23:38), σε μια φάση που έγινε γρήγορα. Ξεκάθαρα υπάρχει κόντρα της μπάλας εξ’ επαφής που δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον ποδοσφαιριστή, πριν το -κατά τον διαιτητή- χέρι του Χισάι. Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση του παίκτη να χρησιμοποιήσει το χέρι του. Επίσης δεν φαίνεται καθαρά να υπάρχει παράβαση, αφού το χέρι του Χισάι είναι κολλημένο στο σώμα του κι ακόμα αν βρίσκει η μπάλα σ’ αυτό, δεν είναι ηθελημένο, δεν είναι απλωμένο και δεν μεταβάλλει τον όγκο του σώματος του παίκτη της Σκιάθου, ώστε αυτός να αποκτήσει πλεονέκτημα.

Ο Ορ. Χισάι δέχεται κίτρινη κάρτα (01:24:04), στη συνέχεια δέχεται κόκκινη κάρτα (01:24:43). Στο στιγμιότυπο που καλύπτει η κάμερα,  δείχνει ότι διαιτητής και ποδοσφαιριστής βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση και με άλλους ποδοσφαιριστές ανάμεσά τους και δεν προκύπτει σωματική επαφή. Επίσης, ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Σκιάθου, άμεσα σπεύδει ανάμεσα στον συμπαίκτη του και το διαιτητή, ώστε να προλάβει οποιαδήποτε αντίδραση του συμπαίκτη του. Επιπλέον οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων που βρίσκονται τριγύρω είναι “χαλαροί” και η γενικότερη στάση τους δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να συνέβη κάτι βίαιο.     

Για το τι ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, επίσης η κάμερα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από την έξοδο διαιτητών και ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και μπορεί καθένας να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις όλων.   

Τέλος, σας παραθέτουμε αυτολεξεί και τα όσα έχει αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ο διαιτητής, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη άποψη για τα γεγονότα στα επίμαχα σημεία, τα οποία περιγράφονται στις παρατηρήσεις 2 και 3. Συγκεκριμένα:

Παρατήρηση 2
Στο 92’ του αγώνα απέβαλα με απευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Σκιάθος και με αριθμό φανέλας 9 (σ.σ. Ορ. Χισαί) και αριθμό δελτίο ΕΠΟ… διότι ήρθε απειλητικά προς το μέρος μου και χτύπησε το κεφάλι μου χρησιμοποιώντας το κεφάλι του απωθώντας με δυνατά προς τα πίσω

Παρατήρηση 3
Με το σφύριγμα λήξης του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας Σκιάθος κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος μας και εξυβρίζοντάς μας. Με την βοήθεια του αρχηγού της γηπεδούχου ομάδας Σκιάθος κατευθυνθήκαμε στα αποδυτήρια μας, αλλά πριν μπούμε σε αυτά δεχθήκαμε από φιλάθλους ρίψη νερού και φτυσιές

 Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις