Κομβικό παιχνίδι με Πιερικό για Ολυμπιακό Β. (pregame)

Κομβικό θεωρείται για τον Ολυμπιακό Βόλου το σημερινό παιχνίδι με τον Πιερικό στην Κατερίνη, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη, στο δρόμο προς την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 15.00 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας, με τον Ολυμπιακό να μετρά μία ήττα στην Καλαμπάκα από τα Μετέωρα και μία νίκη επί του Γ.Σ. Αλμυρού την περασμένη Τετάρτη στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος».

Ο Περικός δίνει «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού και προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες, από Αστέρα στην Ιτέα με 2-1 και από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό με 3-0. Η ομάδα της Κατερίνης φρόντισε να ενισχυθεί στις μεταγραφές και το παιχνίδι θέλει προσοχή, αν και από τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού εξαρτάται η νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» εφόσον παρουσιαστούν σοβαροί, πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα πλεονέκτημα που είχε, έναντι της συμπολίτισσας Νίκης, βρίσκεται σε θέση κυνηγού (τρεις βαθμούς πίσω στη βαθμολογία) και δεν επιτρέπεται το παραμικρό στραβοπάτημα. Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν δώσει όρκο να μην επιτρέψουν από εδώ και πέρα καμία ομάδα να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, προκειμένου με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Περικλής Αμανατίδης θα έχει περισσότερα «όπλα» στη… φαρέτρα του, καθώς θα έχει στη διάθεσή του τους Ντέιβιντ Ναζίμ, Νίκο Μπουτζίκο Ζγκούρι, που δεν αγωνίστηκαν στον Αλμυρό, καθώς και τους νεοαποκτηθέντες Ριζογιάννη και Μάντζιο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Παπουτσογιαννόπουλος, Μαργαρίτης και Καναβός.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι οι: Γιακουμής, Παλιούρας, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος, Πίντο, Κόλα, Ρόκας, Ριζογιάννης, Λώττας, Πατσής, Ναζίμ, Σκοπελίτης, Σερτζίνιο, Ζγκούρι, Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Φλίγκος και Μάντζιος.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα έχει στην Κατερίνη την συμπαράσταση εκατοντάδων φιλάθλων. Στην πρωτεύουσα της Πιερίας θα μεταβούν αρκετοί Βολιώτες φίλαθλοι μεμονωμένα, ενώ θα υπάρξει και οργανωμένη μετακίνηση. Οι Austrian Boys διοργανώνουν εκδρομή και η αναχώρηση από το Βόλο θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι.

«Σφυρίζει» ο Γιουματζίδης
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Μελέτης Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους Χρήστο Δεμερτζή και Νίκο Δεμερτζή, επίσης από την Πέλλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Σκαφίδας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις