“EAK \u0392\u03cc\u03bb\u03bf\u03c5, \u03b1\u03c0\u03b1\u03b3\u03cc\u03c1\u03b5\u03c5\u03c3\u03b7 \u03c0\u03c1\u03cc\u03c3\u03b2\u03b1\u03c3\u03b7\u03c2 \u03c3\u03b5 \u03b1\u03b8\u03bb\u03b7\u03c4\u03ad\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b1\u03b8\u03bb\u03bf\u03cd\u03bc\u03b5\u03bd\u03bf\u03c5\u03c2”

Στο mailbox λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που φέρει τις υπογραφές τεσσάρων συμπολιτών μας και αναφέρεται στην απαγόρευση χρήσης των αθλητικών χώρων του ΕΑΚ Βόλου κατά τις ώρες που προπονείται η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

“Για δεύτερη συνεχή χρονιά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων στο Εθνικό Στάδιο Βόλου.
Ποδοσφαιρική ομάδα βγάζει καθημερινά έξω τους αθλητές και τους αθλούμενους, προκειμένου να κάνει προπόνηση. Παρότι μάλιστα η προπόνηση γίνεται σε διαφορετικό χώρο για ποδοσφαιριστές και αθλητές (χλοοτάπητας και ταρτάν αντίστοιχα).

Μάλιστα η ποδοσφαιρική ομάδα ανήρτησε δικό της έγγραφο στην είσοδο του σταδίου (επισύναψη), αναφέροντας ότι καθημερινά από τις 7.30 ως 9.00 το απόγευμα (καθώς και πρωινές ώρες), θα κάνει προπόνηση. Σημειωτέο, ότι αυτές τις απογευματινές ιδίως ώρες γίνεται η προπόνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αθλητών και των αθλούμενων στο Εθνικό Στάδιο Βόλου, καθώς οι άλλες ώρες είναι απαγορευτικές για προπόνηση λόγω της ζέστης.

Σε ερώτησή μας, πήραμε την απάντηση από τον φύλακα του σταδίου ότι η ομάδα έχει πάρει άδεια από τον Δήμο Βόλου και τον Αθλητικό Οργανισμό για να τα κάνει αυτά. Η έγκριση δόθηκε μάλιστα χωρίς καν περιορισμούς πχ σε ημέρες/ώρες.

Ρωτάμε τον Δήμο Βόλου και τον Αθλητικό Οργανισμό γιατί, και με τις υπογραφές ποιων, έδωσαν το δικαίωμα στην οποιαδήποτε ομάδα να μας βγάζει έξω από το στάδιο που χρυσοπληρώνουμε επί δεκαετίες, και να στερεί εκατοντάδες ανθρώπους από την άθληση, προκειμένου να γίνει η προπόνηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ομάδας (που μάλιστα τίποτα δεν εμποδίζει να γίνονται ταυτόχρονα οι προπονήσεις όλων, όπως άλλωστε γινόταν απρόσκοπτα επί δεκαετίες). Επίσης γιατί, ενώ ο Δήμος Βόλου έχει παραχωρήσει στην ποδοσφαιρική ομάδα και άλλα γήπεδα (Βοηθητικό, Άλλη Μεριά κλπ), δεν της ζητά να προπονείται εκεί αφού την ενοχλεί η παρουσία μας.

Επί της ευκαιρίας επισημαίνουμε μερικά ακόμη πράγματα. Οι 4 πυλώνες φωτισμού είναι αναμένοι την ώρα προπόνησης της ομάδας, παρότι είναι απόγευμα. Αυτός είναι ο ορισμός του οργίου σπατάλης. Ποιος πληρώνει τα υπέρογκα ποσά, καθώς από ότι είναι γνωστό, οι πυλώνες καταναλώνουν τεράστια ποσά ρεύματος, και χιλιάδες ευρώ κάθε ημέρα?

Το ταρτάν του σταδίου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, μάλιστα τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε από καπνογόνα που έριξαν φίλαθλοι. Θα ζητηθεί αποκατάσταση της δημόσιας περιουσίας από τους υπεύθυνους, και γιατί παραχωρείται η δημόσια περιουσία από τη στιγμή που δεν φροντίζεται από αυτούς που έχουν την ευθύνη όταν τους παραχωρείται το Εθνικό Στάδιο?

Στις 3 από τις 6 λωρίδες ταρτάν της δεξιάς πλευράς του Εθνικού Σταδίου γίνεται κατάληψη από φυσούνα και πάγκους (κάνοντας δύσκολη και περιορίζοντας τη προπόνηση των αθλητών), οι οποίοι πάγκοι μάλιστα έχουν βιδωθεί επί του ταρτάν καταστρέφοντάς το. Παρότι μάλιστα ο κατασκευαστής έχει προβλέψει εσοχές εκτός των 6 λωρίδων για τους πάγκους. Οι πάγκοι πρέπει να πάνε στη θέση που προβλέπεται, η δε φυσούνα να τοποθετείται μόνο τις ημέρες διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων. Το ταρτάν να αποκατασταθεί με υπαιτιότητα των υπευθύνων στα μέρη που καταστράφηκε για να βιδωθούν οι πάγκοι σε θέση όπου δεν προβλέπεται.

Τα αποδυτήρια είναι κλειστά πλην ενός, το οποίο αναγκαστικά χρησιμοποιούν άπαντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η λέξη ντροπή είναι λίγη. Άμεσα πρέπει να ξανανοίξουν και τα αποδυτήρια που ήταν ανοιχτά ως το 2013.

Τέλος διευκρινίζουμε ότι το παρόν κείμενο δεν στρέφεται εναντίον καμμίας ποδοσφαιρικής ομάδας, αντίθετα ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες κάθε επιτυχία, και να εκπροσωπούν επάξια τη πόλη μας όπως κάνουν εκατοντάδες σύλλογοι δεκάδων αθλημάτων που χρησιμοποιούν το ίδιο στάδιο χωρίς να ενοχλούν κανένα. Επίσης καθόλυ δεν μας ενοχλεί αν την ώρα των προπονήσεών μας, προπονούνται και ποδοσφαιρικές ομάδες. Αντίστοιχο κείμενο που είχαμε στείλει πέρυσι (http://dimosvolos.gr/15242/?p=1608) αγνοήθηκε. Αν αγνοηθεί και το φετινό, η κινητοποίησή μας αναγκαστικά θα λάβει πανελλαδική επέκταση με γνωστοποίηση σε όλα τα μμε για όσα συμβαίνουν. Έχουμε στη διάθεσή μας εκατοντάδες υπογραφές αθλητών και αθλούμενων που μαζέψαμε πέρυσι, στις οποίες θα προστεθούν και φετινές.

Ζητούμε άμεση και απρόσκοπτη ελευθέρωση του Εθνικού Σταδίου Βόλου για το κοινό όλες τις ώρες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, ούτε να υποβαθμίζουμε τις προπονήσεις μας ενόψει Πανελληνιων και Βαλκανικών Πρωταθλημάτων, επειδή οι υπεύθυνοι αδιαφορούν και δεν φροντίζουν για τον Αθλητισμό που υποτίθεται ότι καλούνται να υπηρετούν. Θα περιμένουμε να δωθούν οι κατάλληλες λύσεις ως αυτή τη Παρασκευή 31 Ιουλίου. Επίσης ως τότε, για τις προπονήσεις των αθλητών και των αθλούμενων να είναι διαθέσιμο στο Βοηθητικό. Σε περίπτωση που αγνοηθεί και το φετινό μας αίτημα, θα καταφύγουμε μαζικά σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια.

Δροσινός Αντώνης-Αθανάσιος
Παλάντζας Κώστας
Παπαλεξίου Αλέξης
Σκάλκος Γιάννης
Τσουρέλης Ζήσης”

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου υπάρχει απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας η οποία αναφέρει τα εξής:

“Σχετικά με ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου με τίτλο αιτήματος «Εθνικό Στάδιο Βόλου, απαγόρευση πρόσβασης στους αθλητές και αθλούμενους και σωρεία παρατυπιών», σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε το μήνυμά σας στις 30/07/2015. Την ίδια ημέρα με το Δ.Υ. 545/2015 έγγραφό μας διαβιβάσαμε το αίτημά σας στη Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και αναμένουμε ενέργειες της υπηρεσίας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και για τη χρήσιμη ενημέρωση.
Από το Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο Βόλου,
Ελένη Τατάκου.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις