«Θωρηκτό» ο Μάντζιος, οδήγησε σε νίκη τον Ολυμπιακό στην Κατερίνη! (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε από την έδρα του Πιερικού με 1-2, χάρη σε δύο τέρματα του Βαγγέλη Μάντζιου στο 39’ και στο 68’. Ο διεθνής κεντρικός επιθετικός, που αποκτήθηκε και ανακοινώθηκε πριν τρεις μέρες (Πέμπτη, 24/01) από τους «ερυθρόλευκους», πήρε μπροστά από νωρίς, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που έκαναν την οικονομική υπέρβαση για να φέρουν στην ομάδα του Βόλου μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, πραγματοποιώντας το «μπαμ» της χρονιάς στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αγωνιστικά σε σύγκριση με τους αντιπάλους του, οι οποίοι είχαν ως στόχο να κρατήσουν σε πρώτο χρόνο την εστία τους ανέπαφη και σε δεύτερο χρόνο να «πληγώσουν» τους φιλοξενούμενους με γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν δύο καλές στιγμές με τους Σερτζίνιο (21’) και Μάντζιο (29’), πριν γράψουν το 0-1 με πέναλτι του τελευταίου στο 39’. Ωστόσο, στο 45’+4’ οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Κωτσιαρίδη στη μοναδική φάση που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκαν και δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς ο Ριζογιάννης τραυματίστηκε στο 16’ στον αυχένα και αντικαταστάθηκε από τον Ναζίμ στο 19’, ενώ στο 44’ τη θέση του τραυματία Θ. Καρτσαμπά πήρε ο Σεχολάρι. Επίσης, ο Παντελής Ριζογιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το γήπεδο στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν παρόμοια με εκείνη του πρώτου μέρους, με τη διαφορά ότι η μόνη ομάδα που βρήκε «δίχτυα» ήταν εκείνη του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά και πάλι ο Μάντζιος έδωσε τη λύση στο 68’. Ο υψηλόσωμος επιθετικός σκόραρε με σουτ, έπειτα από πάσα του Φλίγκου, χαρίζοντας τη νίκη με 1-2 στον Ολυμπιακό.
Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1, με τους Βαγγέλη Μάντζιο και Παντελή Ριζογιάννη να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπαϊωάννου και το αριστερό ο Ρόκας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σερτζίνιο από την αριστερή πλευρά και ο Σαχινίδης από τη δεξιά. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.
«Άνοιξε» λογαριασμό ο Μάντζιος στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους «ερυθρόλευκους». Στο 21’ ο Μάντζιος έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Σερτζίνιο, αλλά το σουτ του αριστερού επιθετικού μέσου του Ολυμπιακού Βόλου δεν βρήκε στόχο, καθώς έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παπαϊωάννου βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μάντζιο, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.
Στο 37’ ο Μάντζιος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Πατσιογιώργο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Γιουματζίδη, να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε ο Μάντζιος στο 39’, με τον υψηλόσωμο επιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει λογαριασμό για τους «ερυθρόλευκους» στο ντεμπούτο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 100ο τέρμα, που σημείωσε ο υψηλόσωμος επιθετικός στην πλούσια καριέρα του.
Από εκεί και πέρα, μέχρι τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, όμως, στο 45’+4’ ο Κωτσιαρίδης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, κατάφερε να νικήσει τον Γιακουμή, οποίος δεν μπόρεσε να αποκρούσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πιερικός να ισοφαρίσει σε 1-1. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ευκαιρία ήταν και η μοναδική από πλευράς Πιερικού στο πρώτο μέρος.
Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου, ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ, βρίσκοντας ιδανικά τον Λεάντρο, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πατσιογιώργου. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια ομάδα να έχει πλεονέκτημα τέρματος.
«Κανονιά» Μάντζιου και στο δεύτερο μέρος
Έξι λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σεχολάρι επιχείρησε σέντρα σουτ από την αριστερή πλευρά, με τη μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιακουμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα απομακρύνθηκε από αμυνόμενους των «ερυθρόλευκων». Στο 54’ ήρθε η απάντησε από τον Ολυμπιακό. Ο Μάντζιος σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στον Χατζηδίμπα κατέληξε κόρνερ.
Στο 68’ ο Μάντζιος ανέλαβε να βάλει και πάλι τα πράγματα σε τάξη. Ο Σερτζίνιο πάσαρε τη μπάλα στο Φλίγκο και εκείνος μεταβίβασε ωραία τη μπάλα στον Μάντζιο, ο οποίος με άπιαστο σουτ νίκησε τον Πατσιογιώργο για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, σημειώνοντας το 1-2. Στο 75’ ο Κωτσιαρίδης έβγαλε τη σέντρα, ενώ στη συνέχεια ο Ντινόπουλος έστειλε με προβολή τη μπάλα άουτ.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 84’. Ο Παπαϊωάννου νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα και στη συνέχεια με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το σκορ, δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε ένα ακόμη σημαντικό «τρίποντο».
«Δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ»
Για ακόμη ένα παιχνίδι, οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου δεν άφησαν μόνη την ομάδα τους, ταξιδεύοντας μέχρι την Κατερίνη, δίνοντας βροντερό «παρών» στην έδρα του Πιερικού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ακόμη ένα παιχνίδι, καθώς με τη φωνή του και τα τραγούδια του έγινε ο 12ος παίκτης των «ερυθρόλευκων», δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη για να κερδίσουν ένα κομβικό παιχνίδι.

Σκόρερ
: 39’, 68’ Μάντζιος – 45’+4’ Κωτσιαρίδης.
Κίτρινες
: 24’ Τσιούχας, 56’ Ντινόπουλος, 65’ Ρόκας, 81’ Ναζίμ – 45’ Σαχινίδης.
Διαιτητής
: Γιουματζίδης (Πέλλας).
Βοηθοί: Χ. Δεμερτζής, Ν. Δεμερτζής (Πέλλας).
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
: Πατσιογιώργος, Λαμπίρης, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Θ. Καρτσαμπάς (44’ Σεχολάρι), Λαζαρίδης, Α. Καρτσαμπάς (88’ Μπατσαράς), Σκλιοπίδης, Δαδάκος (77’ Μαυρίδης), Κωτσιαρίδης (77’ Μαρίνογλου), Ντινόπουλος.
ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Ρόκας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ριζογιάννης (19’ λ.τρ. Ναζίμ), Κόλα, Σαχινίδης (60’ Φλίγκος), Σερτζίνιο (90’ Καμπλιώνης), Λώττας (77’ Σκοπελίτης), Μάντζιος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις