Π. Αμανατίδης: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως η ομάδα του διάβηκε ένα δύσκολο δρόμο στο σημερινό παιχνίδι, μέχρι να φτάσει στη νίκη, δίνοντας συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει μία στεναχώρια στα αποδυτήρια, γιατί πραγματικά δεν μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα στοιχεία που έχουμε ως ομάδα. Εμείς κάναμε δύσκολο το παιχνίδι. Στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε, οι παίκτες μας από το πάθος που έχουν, είναι σχεδόν όλοι μέσα στην περιοχή. Νομίζω, ότι από υπερβολή και από πάθος πολλές φορές μπορείς να κάνεις και λάθος. Διαβήκαμε ένα δρόμο δύσκολο στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε μία ομάδα, η οποία με το γκολ που πέτυχε το πίστεψε. Το έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με φρέσκα πόδια και με παιδιά στην επίθεση, τα έπαιξαν όλα για όλα.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο κρεμόταν από μία κλωστή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας νομίζω ότι έχει πάρα πολλές δυνατότητες και σιγά σιγά πλησιάζει και η ώρα της αλήθειας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού για τον αγώνα της, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, στα καινούργια παιδιά που μπήκαν με διάθεση για να βοηθήσουν. Χαρακτηριστικά του πάθους, ο παίκτης που περίμενε πάρα πολύ να παίξει (σ.σ. Ριζογιάννης) έβαλε το κεφάλι του τραυματίστηκε. Είναι και μία συμβολική φάση, η οποία δείχνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να πετύχουμε.

Θα ξεκουραστούμε και είναι σίγουρο ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα αποβάλλουμε το άγχος, κάποια στοιχεία βιασύνης που μας χαρακτηρίζουν στα ματς. Πρέπει να δούμε κατάματα τις αδυναμίες μας, να τις νικήσουμε, γιατί η ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Είναι κρίμα να αδικεί τον εαυτό της. Ουσιαστικά, εμείς ψάχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Βαδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση, οπότε πρέπει να ζούμε με την πίεση και να παίζουμε μ’ αυτή. Νομίζω, ωστόσο, ότι θα ανταπεξέλθουμε όλοι με επιτυχία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις