30 χρόνια Ιστορίας γιόρτασε ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου (photos)

Μία εκπληκτική εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και την πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη, αποτέλεσε η γιορτή της κοπής πίτας του Συλλόγου Δρομέων Βόλου που συνδυάστηκε με τον πανηγυρικό εορτασμό των 30 χρόνων Ιστορίας του συλλόγου. Στο κέντρο όπου έγινε η εκδήλωση επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς εκτός από τα εκατοντάδες μέλη του ΣΔΒ, την τελετή τίμησαν οι επίσημες αντιπροσωπείες των συλλόγων από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, τη Σπερχειάδα.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη έδωσε το παρόν στη γιορτή, και ο ΣΔ Βόλου την ευχαριστεί θερμά τόσο για την παρουσία της, όσο και για την άριστη συνεργασία στις διοργανώσεις του συλλόγου, συνεργασία που ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο 2019.

Ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς παρέστη με 4 μέλη του και τον πρόεδρο κο Αλέξανδρο Πούλιο, επιφυλάσσοντας μάλιστα μια πολύ όμορφη έκπληξη στον ΣΔ Βόλου, με παραχώρηση αναμνηστικού επάθλου για τα 30 χρόνια Ιστορίας. Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας με δύο εκπροσώπους και τον πρόεδρο κο Βησσάρη Ζησόπουλο τίμησε τη γιορτή. Τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Σπερχειάδαςεκπροσώπησαν με τις οικογένειες τους οι κκ Γιάννης Κατσικας, Δημήτρης Κοτορλός. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κος Νίκος Χαυτούρας, ο προπονητής του ΑΟ Μαγνησίας και μέλος του ΣΔΒ Γιώργος Λίταινας, η προπονήτρια και τριαθλήτρια Βιολέτα Διαλετάρα, από το γυμναστήριο GreAT ο Γρηγόρης Αμβράζης, από τη γυμναστήριο GymWay η Άλκηστις Κοσμά και η ΡίτσαΡούστα που μάλιστα είναι δρομείς του ΣΔΒ, ο εκ των διοργανωτών του Αγώνα Δρόμου Καλών Νερών και μέλος του ΣΔΒ Χρήστος Αθηναίος. Οι Σπαρταθλητές Στέργιος Αναστασιάδης, Νίκος Σιδηρόπουλος τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, ενώ από την Αθήνα ήρθε ο Νίκος Σκούταρης, διακεκριμένος δρομέας και μέλος του ΣΔΒ.

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βόλου Κώστας Παλάντζας που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην 30χρονη πορεία του συλλόγου που έφτασε σε απίστευτα αποτελέσματα προόδου χρόνο με το χρόνο χάρη στη προσπάθεια όλων. Με απόδοση τιμής σε ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και σε μέλη που ξεχώρισαν πριν το 2000 και συνεχίζουν τη διά βίου άθληση και προσφορά ακόμη και σήμερα, συνεχίστηκε η γιορτή των 30 χρόνων Ιστορίας του ΣΔΒ. Οι βραβεύσεις έγιναν με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, καθώς ο σύλλογος προσέφερε στον κάθε δρομέα κορνίζα με μια παλιά του φωτογραφία από δεκαετίες πριν, όταν βρισκόταν στα πρώτα βήματα στο τρέξιμο.
Τα 15 παλιά μέλη που τιμήθηκαν στο πρόσωπο όλων, είναι οι:

Άκερμαν Μιχάλης
Βουρλογιάννης Αργύρης
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Κυριαζής Κώστας
Παλάντζας Κώστας
Πανόπουλος Ζαφείρης
Παπαδόπουλος Θανάσης
Παπαχρήστος Λεωνίδας
Παπαχρήστου Ευαγγελία
Πατσαρούχας Ηλίας
Σάμιος Παντελής
Στόρτος Θεόδωρος
Χαλκιάς Βασίλης
Χαρακόπουλος Γρηγόρης
Χύτας Στέργιος

Για το 2ο μέρος της γιορτής τον λόγο πήρε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΒ Κώστας Κοτρώνης που έκανε τον απολογισμό του 2018 και μίλησε για όσα προγραμματίστηκαν και θα ακολουθήσουν στο 2019. Το πρώτο ευχάριστο γεγονός για το νέο έτος αποτελεί η φιλανθρωπική δράση του Ημιμαραθωνίου Βόλου, καθώς ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου. Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό.

Κατόπιν τιμήθηκαν μέλη του ΣΔΒ που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν στο 2018 στο πρόσωπο όλων που επίσης είχαν μεγάλες επιτυχίες. Αυτοί ήταν:

 Ζήσης Τσουρέλης Στο 2018 συνέχισε ακόμη πιο εντυπωσιακά τη δυναμική πορεία και αναδείχθηκε νικητής σε περισσότερους από 10 αγώνες, τόσο ασφάλτου, όσο και βουνού ενώ βελτίωσε τα ατομικά του ρεκόρ. Σημαντικότερη διάκριση η νίκη στον Πανελλήνιο Αγώνα 50 χιλιομέτρων στη Ψάθα Μεγάρων, αγώνας που έγινε μάλιστα κόντρα στα στοιχεία της φύσης, με καταιγίδα και μποφόρ. Στον Ημιμαραθώνιο Βόλου για 2η συνεχόμενη χρονιά προσέφερε τις εθελοντικές υπηρεσίες και ως pace maker βοήθησε τους δρομείς που επιδίωξαν επίδοση κάτω του 1.30.

Μάρθα Ξηροφώτου Νικήτρια στον ιστορικότερο και αρχαιότερο αγώνα βουνού της χώρας μας τον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, νικήτρια στον Orliakas Race 2018, 2η στο Ultra Trail Pelion 58 χιλιομέτρων, έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις στο προηγούμενο έτος, και για το 2019 θέτει ακόμη πιο υψηλούς και δύσκολους στόχους.

Αχιλλέας Καλαμάκης Βελτίωσε και άλλο τις ατομικές επιδόσεις του μέσα στο 2018, ήταν νικητής στο Kanapitsa Run στη Σκιάθο, ήταν ο εκπρόσωπος της Θεσσαλίας στον τελικό του Run Greece που έγινε παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας έχοντας εξασφαλίσει τη πρόκριση μέσω του αγώνα της Λάρισας τον Μάρτιο.

Βίκυ Ελευθερίου Με εντυπωσιακές επιδόσεις όπως κάτω από 41 λεπτά τα 10 χιλιόμετρα και 1.35 ημιμαραθώνιο, κέρδισε σε πάρα πολλούς αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και τον Ημιμαραθώνιο Βόλου. Τον Αύγουστο κατά τη προετοιμασία για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ατύχησε δεχόμενη επίθεση αγέλης σκύλων, αλλά ένα μήνα μετά επανήλθε δριμύτερη και συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Γιώργος Καλαντζής Νικητής για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Ορεινό Ημιμαραθώνιο Σκιάθου, μετέχοντας σε πάρα πολλούς αγώνες ασφάλτου και βουνού, με πολλές πρωτιές στην ηλικιακή κατηγορία, καθώς και διασχίζοντας μεγάλες διαδρομές με mountain bike σε Πήλιο, Όλυμπο, Ρούμελη, συνεχίζει να δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, αθλητές και μη. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας τερμάτισε σε 3.07.28.

Κατερίνα Καραντζιά Νικήτρια σε πολλές διοργανώσεις απόστασης 5 και 10 χιλιομέτρων ανέβηκε στο βάθρο σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα καταρρίπτοντας τα ατομικά της ρεκόρ. Επαινέθηκε μαζί με τη Χριστίνα Χατζηγιαννίδου για το φερ-πλέυ που επέδειξαν στον Αχίλλειο Άθλο Φαρσάλων όπου διόρθωσαν τις θέσεις που προέκυψαν από λάθος υπόδειξη της διαδρομής.

Απόστολος Κουτσουμπές Κάθε ατομικό ρεκόρ έσπασε μέσα στο 2018 ο Αποστόλης Κουτσουμπές κερδίζοντας και σε αρκετούς αγώνες, ενώ έτρεξε και τους πρώτους του ημιμαραθωνίους. Προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, και ορίστηκε βασικό στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου αγώνα καθώς θα αναλάβει το κρίσιμο πόστο της Γραμματείας της διοργάνωσης.

Βραβεύτηκαν τέλος, μέλη που διακρίθηκαν για το ζήλο τους και για τις υπηρεσίες τους στις αξίες του μαζικού λαϊκού αθλητισμού:

Γιάννης Παπαλεξάνδρου Σε ηλικία 66 ετών έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο. 42.195 στην Αθήνα τον Νοέμβριο, και το να ειπωθούν περισσότερα λόγια είναι περιττό.

Άρτεμις Φιλίππου Μένει στη Φινλανδία και δεν δίστασε τον Νοέμβριο να έρθει από το Ελσίνκι στην Αθήνα για να τρέξει τον πρώτο της Αυθεντικό Μαραθώνιο. Τρέχει με τα χρώματα του συλλόγου σε πολλούς αγώνες στη Φινλανδία και στη Σουηδία. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η οικογένειά της, επίσης δρομείς, ενώ ταυτόχρονα έγινε βιντεοκλήση με την Άρτεμη στο Ελσίνκι.

Στέργιος Κουσκουρίδας Κάθε βδομάδα δίνει το παρόν στους αγώνες δρόμου, μέσα στο 2018 έτρεξε σε δεκάδες διοργανώσεις, και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη μέσα στον 2019 έχει τρέξει σε 3 αγώνες.

Γιάννης Σκάλκος Στο πρόσωπο του Γιάννη Σκάλκου βραβεύτηκαν οι εθελοντές του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Ο Γιάννης Σκάλκος και στους 4 αγώνες κάθε χρονιά από το 2015 προσφέρει με πολύωρη χειρωνακτική εργασία σημαντικότατες υπηρεσίες και ο ΣΔΒ τον ευχαριστεί θερμά.

Στη συνέχεια κόπηκε η βασιλόπιτα, και το φλουρί βρήκε η Μαριτίνα Λίταινα. Πήρε τα δώρα που προσέφεραν η Ηρώ Καρασμάνογλου Nice Day και η Gallery ΚΑΠΠΑ.

Ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αναμνηστικό σουβέρ προσέφερε ο σύλλογος στα μέλη του και στους παρευρισκόμενους, συλλεκτικό για τα 30 χρόνια Ιστορίας. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε παράλληλα βίντεο με πλούσιο υλικό δράσης από όλα τα χρόνια, 1989 ως 2018. Ακολούθησε ατέλειωτος χορός. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου ευχαριστεί θερμά το μέλος του Μάριο Μιχαλόπουλο ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου ΜΑΡΜΙ για την ευγενική προσφορά λουκάνικου για την ενίσχυση του γεύματος. Τα μέλη του Στάθη Καραδημητρίου, Εμμανουέλα Μανούσου, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου που αποθανάτισαν όλη την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο. Τη Χριστίνα Βαϊτσαρά επίσης μέλος του ΣΔΒ που ανέλαβε χρέη εκφωνήτριας. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παρευρισκόμενους, σε όλα τα μέλη που με κόπο, αφοσίωση και τον ιδρώτα τους έφεραν τον σύλλογο στο σημερινό του σημείο.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου μπήκε πλέον στον 31ο χρόνο της ύπαρξης του, και μετά τη γιορτή τα μέλη του επέστρεψαν στα καθημερινά τους καθήκοντα. Η δράση που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα απαιτεί πολλές ετοιμασίες και είναι βέβαιο ότι η κοινή προσπάθεια όλων των μελών και των νέων που θα έρθουν, θα κάνει την επόμενη επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Δρομέων Βόλου μετά από μερικά χρόνια ακόμη πιο άξια αναφοράς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις