Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 15ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Δήμητρας- Διαγόρα να τραβά τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κοινού των τοπικών πρωταθλημάτων, ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική. Η “λευκή” ισοπαλία μεταξύ των δυο στην Ευξεινούπολη, επέφερε αλλαγές στην βαθμολογική  κατάταξη των ομάδων της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, αφού Αίαντας και Ρήγας επικρατώντας επί της Αγίας Άννας (2-1) και του Σαρακηνού (2-0) αντίστοιχα, μείωσαν την διαφορά από την κορυφή, όπου πλέον στην πρώτη θέση βρίσκονται ισόβαθμοι Δήμητρα και Αίας, με την ομάδα της Σούρπης να διευρύνει ακόμα περισσότερο το εκπληκτικό της σερί.

Η νέα ήττα του Σαρακηνού ουσιαστικά τον έχει αποκόψει από το γκρουπ των πρωτοπόρων, που αποτελείται από τη Δήμητρα, τον Αίαντα Σούρπης, το Διαγόρα και τον Ρήγα Φεραίο,  με αυτές τις ομάδες να απέχουν μεταξύ τους τρεις βαθμούς και τον Ρήγα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τη Σκιάθο.

Έτσι το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται  ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών, με τέσσερις ομάδες ως διεκδικητές του τίτλου. Μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκεται στην κορύφωσή του, αφού κάθε αγωνιστική θα έχει  κι ένα ντέρμπι κορυφής, με το Διαγόρα να υποδέχεται τον Αίαντα την επόμενη (16η), στη δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη δοκιμασία για την ομάδα του Μ. Ζιώγα, αυτή τη φορά στο Στεφανοβίκειο.

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση Δήμητρας- Διαγόρα,  θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έγινε μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο και των δύο ομάδων,  ο όποιος όμως δεν αποζημιώθηκε από το θέαμα που προσέφεραν οι δύο αντίπαλοι. Η δύναμη, τα νεύρα και η ένταση, ήταν αυτά που επικράτησαν,  οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, ενώ οι συνολικά πέντε αποβολές- τρεις για τους γηπεδούχους και δύο για τους φιλοξενούμενους-  αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα για την εικόνα του αγώνα.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία, τόσο για τη Δήμητρα όσο και για τον Διαγόρα,  ο οποίος είχε την πρώτη απώλεια βαθμών μετά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μιχάλη Ζιώγα.

Στο άλλο κομμάτι του βαθμολογικού πίνακα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον Μυρμιδόνες, Μαγνησιακός και Ηρακλής, που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, γνώρισαν νέα απώλεια βαθμών, καθώς υπέστησαν ήττες από Σκιάθο (0-1),  Ακρόπολη (0-5) και Αγία Παρασκευή (0-2) αντίστοιχα.

Κοινό χαρακτηριστικό και για τους τρεις ότι αγωνίζονταν στην έδρα τους, αλλά κι ότι δεν κατάφερε κανείς τους  να σκοράρει!

Να τονίσουμε ότι η Ακρόπολη επανήλθε στις νίκες σημειώνοντας μάλιστα και το σκορ της αγωνιστικής,  που γενικότερα ήταν πολύ φτωχή σε συγκομιδή τερμάτων, τα οποία έφτασαν μόλις τα 13.

Τέλος, ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση μεταξύ Πρωτεσιλάου και Πυράσου, με τις δυο ομάδες να εξακολουθούν να βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Δήμητρα-Διαγόρας 0-0
Ηρακλής-Αγία Παρασκευή 0-2
Αίας-Αγία Άννα 2-1
Μαγνησιακός-Ακρόπολη 0-5
Ρήγας-Σαρακηνός 2-0
Μυρμιδόνες-Σκιάθος 0-1
Πρωτεσίλαος-Πύρασος 0-0

Η βαθμολογία

*Αγώνα λιγότερο για Ρήγα Φ.- Σκιάθο

Η επόμενη 16η αγωνιστική
Ηρακλής Β.- Δήμητρα
Διαγόρας- Αίας
Αγ. Παρασκευή- Μαγνησιακός
Αγ. Άννα- Ρήγας Φ.
Ακρόπολη- Μυρμηδόνες
Σαρακηνός- Πρωτεσίλαος
Σκιάθος- Πύρασος

**Θα ακολουθήσουν τα αναλυτικά ρεπορτάζ των αναμετρήσεων

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις