ΠΣΑΤ: Επιτυχημένο σεμινάριο με Βασιλακόπουλο, Κορομηλά, Καλαϊτζή (photos)

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο για το μπάσκετ πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στο Βόλο σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και το Επικουρικό Ταμείο της ΕΣΗΕΘΣΕΕ με την ευκαιρία της διεξαγωγής στο Βόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων.
Ομιλητές ήταν ο ισχυρός άντρας του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο καθηγητής διαιτησίας της FIBA, Βολιώτης βετεράνος διεθνής διαιτητής κ. Κώστας Κορομηλάς, καθώς και…

…ο βετεράνος διεθνής άσος και υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΣΚΑ κ. Γιώργος Καλαϊτζής.
Η εκδήλωση την οποία συντόνισε το μέλος του ΠΣΑΤ δημοσιογράφος κα Ελένη Παπαθανασίου, ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της ΕΗΕΘΣΕΕ κ. Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος του Επικουρικού κ. Σωτήρης Κέλλας, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘ κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης.
Ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε μάλιστα τη μεγάλη σημασία που δίνει ο ΠΣΑΤ στην επιμόρφωση των μελών του με συνεχή σεμινάρια σε όλες τις πόλεις στο πανελλήνιο, ενώ οι κ.κ. Χορταριάς και Κέλλας εξήραν την πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τόνισαν πως η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας προτίθεται στο μέλλον να προβεί και σε άλλες ανάλογες διοργανώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα. Ο κ. Καπουρνιώτης με τη σειρά του τόνισε πως ο Δήμος Βόλου πάντα θα συμπαρίσταται σε ανάλογες πρωτοβουλίες.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ομιλία του ζήτησε από τους δημοσιογράφους να πάψουν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, αλλά αντικειμενικά να παραθέτουν γεγονότα και να πράττουν το λειτούργημά τους ανεπηρέαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε εξωγενείς εξαναγκασμούς.
Ο κ. Κώστας Κορομηλάς, ζήτησε να κρίνονται με επιείκεια οι διαιτητές και να μη «σταυρώνονται» πολλές φορές κυρίως από οπαδικά ΜΜΕ. Επεσήμανε πως οι διαιτητές είναι οι κομπάρσοι, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν πάντα οι παίκτες και η Ομοσπονδία που διοικεί το ελληνικό μπάσκετ.
Ο κ. Γιώργος Καλαϊτζής, αφού ανέφερε πως αποτελεί παιδί του αναπτυξιακού προγράμματος, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του αναπτυξιακού από το οποίο ξεπήδησαν μεγάλοι άσοι του παρελθόντος, τονίζοντας πως το ελληνικό μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον.
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και διεξοδική συζήτηση. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων Βολιώτες δημοσιογράφοι, Βολιώτες διαιτητές μπάσκετ, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. κ. Κώστας Θεοδώρου, ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. κ. Αλέκος Μεταφτσής, ο διεθνής διαιτητής κ. Χάρης Καρακατσούνης, ο διαιτητής Α1 κ. Θανάσης Δεσλής, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΣΑΤ κ. Ευθύμης Χούτας, Φώτης Γαλούσης προπονητές μπάσκετ, κ.α

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις