13 χρόνια κάθειρξη στον Πέτρο Μαντούβαλο

Ο γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, Πέτρος Μαντούβαλος, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος στην οποία εμπλέκεται.

πως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε για δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τον καταδίκασε ομόφωνα χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Συνολικά, οι δικαστές έκριναν ενόχους πέντε κατηγορουμένους για σκέλος του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2», υπόθεση που είχε ξεκινήσει μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση το 2010 για παρασκηνιακές συναλλαγές πίσω από την καταδίκη του. Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είτε χωρίς.

Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο, εκτός από τον κ. Μαντούβαλο, καταδίκασε τον πρόεδρο Εφετών Γιάννη Ευσταθίου και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Στους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως από πέντε μέχρι 13 έτη. Ο πρώην βουλευτής και ο δικαστής καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την προεδρία του Πέτρου Μαντούβαλου στο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Όπως είχε σημειώσει σε δημοσίευμά του το SDNA, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης του σωματείου όποιος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος ή σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις