Καλαϊτζίδης: «Η συμφωνία για το ΟΦΗ-Αιγινιακός ήταν 3-0 σκορ ημιχρόνου»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσε το τι γνώριζε για το ΟΦΗ – Αιγινιακός ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας. Στην εκδίκαση της υπόθεσης που ξεκίνησε λίγο πριν τις 18.00 της Πέμπτης και είχε συνέχεια μέχρι τα μεσάνυχτα ο Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε ξανά σε μία συνάντηση του με τον πρώην πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα τον Σεπτέμβρη του 2017:
«Μου είπε να του δίνω κάποια χρήματα, θα περνάω εύκολα από κάποιες ομάδες και αυτός θα προσπαθεί να κόβει βαθμούς από ανταγωνιστές μου. Αρνήθηκα και μου είπε ότι η ομάδα μου δεν θα έχει καμία τύχη».
Κατέθεσε ακόμα ότι ο Νιώπας του είπε ότι υπήρχε ένα γκρουπ ομάδων, ο Αιγινιακός, ο Άρης, ο Πανσερραϊκός, ο Αχαρναϊκός, η Σπάρτη και η Βέροια που ήταν μπλεγμένες σε τέτοιες υποθέσεις: «Σας καταθέτω τι μου είπε, δεν βγάζω τίποτα από το μυαλό μου. Ο ΟΦΗ δεν ήταν στο γκρουπ αυτό», τόνισε.
Για το ματς του ΟΦΗ με τον Αιγινιακό ο Καλαϊτζίδης είπε σχετικά: «Για τον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακός μου είπε ότι η συμφωνία ήταν ο ΟΦΗ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, και να δώσει και 5.000 τα οποία τελικά, μου είπε ότι δεν έδωσε ποτέ. Η συμφωνία ήταν το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0 αλλά τελικά ήταν 4-0 και στην ανάπαυλα τον εκβίαζαν να μπουν άλλα δύο γκολ στο β’ μέρος. Ο αγώνας τελικά έληξε 6-0.
Μου είχε πει ότι είχε πέντε παίκτες για να κάνει αυτές τις δουλειές, αλλιώς δεν βγαίνει. Θυμάμαι τους τρεις, τον Τόλλιο, τον Λιόλιο και τον Γιαζιτζόγλου. Στην αρχή δεν κατέθεσα τα ονόματά τους, ήθελα να τους προστατεύσω. Μου είπε ότι κάποιοι παίκτες πήγαν στο Ηράκλειο με αεροπλάνο, πιστεύω ότι ήταν τα δικά του παιδιά. Όλα αυτά μου τα είπε πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Όταν τον συνάντησα στο γήπεδο, του είπα «άρχισες τα στησίματα;», με έπιασε αγκαζέ, μη πήγε παραπέρα και μου τα είπε όλα αυτά. Από τότε δεν τον ξαναείδα».
Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Οικονόμου, που είχε ξεκινήσει βασικός σε εκείνο τον αγώνα με τον Αιγινιακό και είχε γίνει αλλαγή στο 55’ λόγω σοβαρού τραυματισμού.
Ο Οικονόμου επισήμανε: «Ήταν ένας φυσιολογικός αγώνας για μένα και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είχαμε οδηγίες να νικήσουμε και δεν μας ειπώθηκε κάτι παράξενο. Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς και είχαμε πίεση από τον κόσμο. Η συμβουλή στο ημίχρονο ήταν να συνεχίσουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν με πλησίασε κανένας από την αντίπαλη ομάδα παρά μόνο για να μου πει «περαστικά» στο τέλος».